Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme
Paistuu mureaksi

Kermavoitaikina – vanhanajan taikina saa täyteläisen maun kermavaahdosta

1 h 15 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 1 h 0 min

Vanhanajan kerma­voi­taikina sopii parhaiten makeille leivonnaisille. Kerma antaa voitaikinalle täyteläisen maun. Taikina paistuu ihanan mureaksi.

10.12.2025
Reseptin ainekset
1 annos
Kermavoitaikina
3 dl
kuohukermaa
6½ dl
vehnäjauhoja
1 tl
leivinjauhetta
250 g
voita

Kermavoitaikina – ohje:

  1. Vatkaa kerma pehmeäksi vaahdoksi.
  2. Sekoita vehnäjauhot ja leivinjauhe keskenään.
  3. Sekoita jauhoseos pehmeään voihin.
  4. Lisää lopuksi kermavaahto ja sekoita taikina nopeasti tasaiseksi. Vältä liian pitkään sekoittamista, jotta taikina ei sitkisty.
  5. Peitä kermavoitaikina kelmulla ja anna kovettua jääkaapissa tunnin ajan.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirjeemme tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt