


Paistuu mureaksi
Kermavoitaikina – vanhanajan taikina saa täyteläisen maun kermavaahdosta
1 h 15 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 1 h 0 min
Vanhanajan kermavoitaikina sopii parhaiten makeille leivonnaisille. Kerma antaa voitaikinalle täyteläisen maun. Taikina paistuu ihanan mureaksi.
Reseptin ainekset
1 annos
Kermavoitaikina
3 dl
kuohukermaa
6½ dl
vehnäjauhoja
1 tl
leivinjauhetta
250 g
voita
Kermavoitaikina – ohje:
- Vatkaa kerma pehmeäksi vaahdoksi.
- Sekoita vehnäjauhot ja leivinjauhe keskenään.
- Sekoita jauhoseos pehmeään voihin.
- Lisää lopuksi kermavaahto ja sekoita taikina nopeasti tasaiseksi. Vältä liian pitkään sekoittamista, jotta taikina ei sitkisty.
- Peitä kermavoitaikina kelmulla ja anna kovettua jääkaapissa tunnin ajan.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat