


Kauralastut
50 min
{
Aktiivinen 10 min
Passiivinen 40 min
Parhaat kauralastut ovat ohuita, rapeita ja sopivalla tavalla sitkeitä. Lukijamme Jonnan kauralastut leivotaan oikeaan voihin.
Reseptin ainekset
25 kpl
Kauralastut
75 g
voita
2 dl
kaurahiutaleita
1½ dl
sokeria
1 rkl
vehnäjauhoja
1 tl
leivinjauhetta
1
muna
Kauralastut – ohje:
- Sulata voi ja anna sen jäähtyä.
- Sekoita kaurahiutaleet, sokeri, jauhot ja leivinjauhe kulhossa. Lisää joukkoon jäähtynyt voisula ja muna.
- Nostele taikinasta teelusikalla pieniä nokareita leivinpaperin päälle uunipellille. Jätä nokareiden väliin reilusti tilaa, sillä lastut leviävät paistuessaan.
- Paista kauralastuja 175-asteisessa uunissa noin 8 minuuttia. Anna kauralastujen jäähtyä pellillä. Nosta jäähtyneet lastut lastan avulla tasaiselle alustalle.
- Säilytä kauralastut tiiviissä rasiassa, jotta ne säilyttävät rapeutensa.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
