Kauralastut

50 min
4.6
6

Kauralastut

Parhaat kauralastut ovat ohuita, rapeita ja sopivalla tavalla sitkeitä. Lukijamme Jonnan kauralastut leivotaan oikeaan voihin.
Teksti Sofie Sergelius, Jonna Jalonen
Kuvat Satu Nyström
Tulosta
Mainos

Ainekset (25 kpl)

  • 75 gvoita
  • 2 dlkaurahiutaleita
  • 1 1/2 dlsokeria
  • 1 rklvehnäjauhoja
  • 1 tlleivinjauhetta
  • 1 kplmunaa

Tee näin

50 min
{
AKTIIVINEN10 min
PASSIIVINEN40 min

1. Sulata voi ja anna sen jäähtyä.

2. Sekoita kaurahiutaleet, sokeri, jauhot ja leivinjauhe kulhossa.

3. Lisää joukkoon jäähtynyt voisula ja muna.

4. Nostele taikinasta teelusikalla pieniä nokareita leivinpaperin päälle uunipellille. Jätä nokareiden väliin reilusti tilaa, sillä lastut leviävät paistuessaan.

5. Paista kauralastuja 175-asteisessa uunissa noin 8 minuuttia.

6. Anna kauralastujen jäähtyä pellillä. Nosta jäähtyneet lastut lastan avulla tasaiselle alustalle.

7. Säilytä lastut tiiviissä rasiassa, jotta ne säilyttävät rapeutensa.

MITÄ PIDIT?
4.6
Katso myös nämä