Kauralastut
50 min
{
Aktiivinen 10 min
Passiivinen 40 min
Parhaat kauralastut ovat ohuita, rapeita ja sopivalla tavalla sitkeitä. Lukijamme Jonnan kauralastut leivotaan oikeaan voihin.

Reseptin ainekset 25 kpl
75 gvoita
2 dlkaurahiutaleita
1 1/2 dlsokeria
1 rklvehnäjauhoja
1 tlleivinjauhetta
1 kplmunaa
Sulata voi ja anna sen jäähtyä.
Sekoita kaurahiutaleet, sokeri, jauhot ja leivinjauhe kulhossa. Lisää joukkoon jäähtynyt voisula ja muna.
Nostele taikinasta teelusikalla pieniä nokareita leivinpaperin päälle uunipellille. Jätä nokareiden väliin reilusti tilaa, sillä lastut leviävät paistuessaan.
Paista kauralastuja 175-asteisessa uunissa noin 8 minuuttia. Anna kauralastujen jäähtyä pellillä. Nosta jäähtyneet lastut lastan avulla tasaiselle alustalle.
Säilytä lastut tiiviissä rasiassa, jotta ne säilyttävät rapeutensa.