Maku

Isot ja kuohkeat laskiaispullat – näistä herkuista ei puutu kokoa tai näköä!

2 h
KA
3.75
2

Isot ja kuohkeat laskiaispullat ovat juuri niin meheviä kuin nimikin antaa ymmärtää. Tällä ohjeella valmistat herkkupullat, jotka täytetään perinteiseen tapaan kermalla, hillolla ja mantelimassalla.
Tulosta
Teksti Matleena Lahti
Kuvat Juhani Salonen

Ainekset (10 kpl)

Pullataikina

  • 5 dlkevytmaitoa
  • 50 ghiivaa
  • 1 dlsokeria
  • 1 tlsuolaa
  • 2 tlkardemummaa
  • 1 kplmunaa
  • 75 gmantelimassaa
  • 12 dlvehnäjauhoja
  • 150 gvoita

Voiteluun

  • 1 kplmunaa

Väliin

  • 1 dlvadelmahilloa
  • 75 gmantelimassaa
  • 2 dlkuohukermaa

Koristeluun

  • raesokeria

Tee näin

2 h
{
AKTIIVINEN45 min
PASSIIVINEN1 h 15 min

Isot ja kuohkeat laskiaispullat valmistuvat näin:

  1. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja liuota hiiva maitoon. Lisää suola, kardemumma, sokeri, muna, osa vehnäjauhoista sekä hienoksi raastettu mantelimassa.
  2. Lisää seokseen jauhoja hiljalleen. Vaivaa taikinaa. Alustamisen lopussa lisää mukaan pehmeähkö voi.
  3. Kun taikina on alustettu, peitä kulho liinalla. Anna taikinan kohota lämpimässä paikassa noin puolen tunnin ajan.
  4. Leikkaa taikinasta suurehkoja paloja. Pyöräytä taikinasta pullia ja asettele pullat väljästi pellille leivinpaperin päälle. Kohota uudelleen.
  5. Riko muna lasiin ja sekoita niin, että rakenne rikkoutuu. Voitele uunivalmiit pullat kevyesti munalla. Ripottele päälle raesokeria.
  6. Aseta pelti uuniin ja paista pullia 200 asteessa noin 20 minuuttia. Anna pullien jäähtyä ennen täyttämistä.
  7. Leikkaa pullilta hatut. Lusikoi pohjalle hillosilmä.
  8. Raasta mantelimassa vaahdotetun kerman joukkoon ja pursota vaahtoa sopivasti hillosilmän ympärille. Aseta hattu takaisin paikoilleen ja kokoa pullat herkuttelukuntoon.

MITÄ PIDIT?
3.75