Isot laskiaispullat

2 h
3.8
2

Isot laskiaispullat

Kaipaatko laskiaispulliisi kokoa ja näköä? Tällä ohjeella valmistuvat isot ja mehevät laskiaispullat, jotka täytetään perinteiseen tapaan kermalla, hillolla ja mantelimassalla. Nam!
Teksti Matleena Lahti
Kuvat Juhani Salonen
Tulosta
Mainos

Ainekset (10 kpl)

  • 5 dlkevytmaitoa
  • 50 ghiivaa
  • 1 dlsokeria
  • 1 tlsuolaa
  • 2 tlkardemummaa
  • 1 kplmunaa
  • 75 gmantelimassaa
  • 12 dlvehnäjauhoja (12-14)
  • 150 gvoita

Voiteluun

  • 1 kplmunaa

Väliin

  • 1 dlvadelmahilloa
  • 75 gmantelimassaa
  • 2 dlkuohukermaa

Koristeluun

  • 1 dltomusokeria

Tee näin

2 h
{
AKTIIVINEN45 min
PASSIIVINEN1 h 15 min

Jättilaskiaispullat valmistuvat tavallisten pullien tapaan. Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Sekoita joukkoon sokeri, suola, kardemumma, muna, raastettu mantelimassa ja osa vehnäjauhoista.

Lisää jauhoja vähitellen ja vaivaa taikina pehmeäksi ja kimmoisaksi. Lisää pehmeä rasva alustamisen loppupuolella.

Peitä taikinakulho leivinliinalla ja anna kohota lämpimässä paikassa noin puoli tuntia.

Jaa kohonnut taikina paloiksi ja pyörittele ne pulliksi leivinpaperin päälle. Kohota.

Voitele kohonneet pullat munalla.

Paista laskiaispullia 200 asteessa noin 20 minuuttia. Jäähdytä ritilällä.

Leikkaa laskiaispullien hattuosa pois ja lusikoi pohjien keskelle hillosilmät.

Raasta mantelimassa hienolla raastinterällä vaahdotetun kerman joukkoon ja pursota vaahto hillon ympärille. Kokoa pullat herkuttelukuntoon. Tuprauta päälle tomusokeria.

MITÄ PIDIT?
3.8
Katso myös nämä