Isot ja kuohkeat laskiaispullat – näistä herkuista ei puutu kokoa tai näköä!
2 h
{
Aktiivinen
45 minPassiivinen
1 h 15 minIsot ja kuohkeat laskiaispullat ovat juuri niin meheviä kuin nimikin antaa ymmärtää. Tällä ohjeella valmistat herkkupullat, jotka täytetään perinteiseen tapaan kermalla, hillolla ja mantelimassalla.
KA
3.7
Kuvat
Julkaistu 29.3.2009

Isot ja kuohkeat laskiaispullat – näistä herkuista ei puutu kokoa tai näköä!
Reseptin ainekset (10 kpl)
Pullataikina
- 5 dlkevytmaitoa
- 50 ghiivaa
- 1 dlsokeria
- 1 tlsuolaa
- 2 tlkardemummaa
- 1 kplmunaa
- 75 gmantelimassaa
- 12 dlvehnäjauhoja
- 150 gvoita
Voiteluun
- 1 kplmunaa
Väliin
- 1 dlvadelmahilloa
- 75 gmantelimassaa
- 2 dlkuohukermaa
Koristeluun
- raesokeria
Isot ja kuohkeat laskiaispullat – ohje:
- Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja liuota hiiva maitoon. Lisää suola, kardemumma, sokeri, muna, osa vehnäjauhoista sekä hienoksi raastettu mantelimassa.
- Lisää seokseen jauhoja hiljalleen. Vaivaa taikinaa. Alustamisen lopussa lisää mukaan pehmeähkö voi.
- Kun taikina on alustettu, peitä kulho liinalla. Anna taikinan kohota lämpimässä paikassa noin puolen tunnin ajan.
- Leikkaa taikinasta suurehkoja paloja. Pyöräytä taikinasta pullia ja asettele pullat väljästi pellille leivinpaperin päälle. Kohota uudelleen.
- Riko muna lasiin ja sekoita niin, että rakenne rikkoutuu. Voitele uunivalmiit pullat kevyesti munalla. Ripottele päälle raesokeria.
- Aseta pelti uuniin ja paista pullia 200 asteessa noin 20 minuuttia. Anna pullien jäähtyä ennen täyttämistä.
- Leikkaa pullilta hatut. Lusikoi pohjalle hillosilmä.
- Raasta mantelimassa vaahdotetun kerman joukkoon ja pursota vaahtoa sopivasti hillosilmän ympärille. Aseta hattu takaisin paikoilleen ja kokoa pullat herkuttelukuntoon.
Vinkki!
Kurkkaa myös perinteisten laskiaispullien resepti.

Laskiaispullat – klassikkoresepti, joka ihastuttaa vuodesta toiseen
Maku

Omar-laskiaispullat – talven himotuin hittiherkku saa sinut huokaisemaan onnesta
Meillä kotona

Perinteiset laskiaispullat – täytä klassikkoherkut mantelimassalla ja tarjoile kuuman maidon kera
Maku

Nutella-laskiaispullat – sopivasti överien herkkupullien sisällä ihastuttaa pähkinäinen suklaatäyte
Maku

Laskiaispullataskut ja -kupit – perinneherkun uudet muodot
Maku

Suklaiset laskiaispullat – kaakaolla tuunatut laskiaisherkut maistuvat erityisesti makean ystäville
Maku

Parhaat laskiaispullat kaikilla herkuilla! Nämä pullat kätkevät sisäänsä sekä mantelimassaa että hilloa
Maku

Laskiaispullat uudella tavalla! Tee taikinasta pullakuppeja, jotka täytetään kermavaahdolla ja mansikkahillolla
Maku