Maku

Suklaakuorrutteiset bebet

2 h 15 min
0
0

Suklaakuorrutteiset bebet

Päällä suklainen kuorrute ja sisällä vaniljainen yllätys.
Teksti Perinneruokaa prkl
Kuvat Perinneruokaa prkl
Tulosta
Mainos

Ainekset (12 kpl)

Pohja/kupit

  • 75 gsokeria
  • 1 kplkananmuna
  • 0,5 tlsuolaa
  • 200 gvehnäjauhoja
  • 1 tlleivinjauhetta
  • 150 gvoita

Täyte

  • 5 dlkermaa
  • 4 kplkeltuaista
  • 50 gsokeria
  • 1 kplvaniljatanko
  • 4 rklperunajauhoja

Kuorrute

  • 4 dltomusokeria
  • 4 rklvettä
  • 2 tlkaakaojauhetta

Tee näin

2 h 15 min
{
AKTIIVINEN45 min
PASSIIVINEN1 h 30 min

Valmista taikina sekoittamalla sokeri, kananmuna ja suola keskenään. Lisää keskenään sekoitetut jauho ja leivinjauhe. Viimeistele nyppimällä sekaan voi. Anna jäähtyä tunnin verran jääkaapissa.

Painele taikina muffinssilevyn vuokiin reunoille ja pohjalle. Aseta päälle painoksi paperiset vuuat, joissa on herneitä. Paista 175-asteisessa uunissa 10-15 minuuttia.

Valmista täyte laittamalla kattilaan kerma, keltuaiset, sokeri, vaniljatangon sisältö sekä itse tanko ja perunajauhot. Sekoita ja anna kuumentua, kunnes seos pulpahtaa. Ota pois liedeltä ja anna jäähtyä. Pursota jäähtynyt kuorrute kuppeihin ja laita jääkaappiin jähmettymään.

Valmista kuorrute sekoittamalla tomusokeri, vesi ja kaakaojauhe keskenään. Kuorruta jäähtyneet ja jähmettyneet kupit täytteineen kuorrutteella. Koristele vaikkapa pähkinärouheella. Anna jälleen jähmettyä.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä