Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Pullataikina – resepti, jossa piilee täydellisten pullien salaisuus

2 h 30 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 2 h 0 min

Pullataikina onnistuu täydellisesti muutaman kikan avulla. Mehevä pullataikina tarvitsee riittävästi rasvaa ja nestettä. Taikina saa jäädä pehmeäksi ja hieman tahmeaksi – se tekee pullasta kuohkeampaa ja pehmeämpää! Tällä pullataikinaohjeella leivot ihanan perinteiset pullat, korvapuustit ja voisilmäpullat.

9.2.2015
Reseptin ainekset
20 kpl
Pullataikina
50 g
hiivaa
5 dl
kevytmaitoa
2 dl
sokeria
1 rkl
kardemummaa
1 tl
suolaa
1
muna
12–14 dl
vehnäjauhoja
150 g
voita
Voiteluun
1
muna
Pinnalle
2 rkl
raesokeria

Pullataikina – ohje:

  1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Sekoita joukkoon sokeri, kardemumma, suola ja muna.
  2. Alusta jauhot taikinaan vähitellen. Lisää alustuksen loppuvaiheessa myös pehmeä voi. Pullataikinassa on sopivasti jauhoja, kun se irtoaa kulhon reunoista ja käsistä.
  3. Kohota pullataikina lämpimässä vedottomassa paikassa liinalla peitettynä kaksinkertaiseksi, 30-60 minuuttia.
  4. Vaivaa pullataikinasta isot ilmakuplat pois jauhotetulla pöydällä. Muotoile pullataikinasta pyöreitä pullia leivinpaperin päälle pellille.
  5. Kohota pullia liinan alla noin 20 minuuttia.
  6. Voitele pullat munalla. Ripottele pinnalle raesokeria. Paista pullia 225-asteisessa uunissa 10–15 minuuttia pullien koosta riippuen.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt