


Pullataikina – resepti, jossa piilee täydellisten pullien salaisuus
2 h 30 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 2 h 0 min
Pullataikina onnistuu täydellisesti muutaman kikan avulla. Mehevä pullataikina tarvitsee riittävästi rasvaa ja nestettä. Taikina saa jäädä pehmeäksi ja hieman tahmeaksi – se tekee pullasta kuohkeampaa ja pehmeämpää! Tällä pullataikinaohjeella leivot ihanan perinteiset pullat, korvapuustit ja voisilmäpullat.
Reseptin ainekset
20 kpl
Pullataikina
50 g
hiivaa
5 dl
kevytmaitoa
2 dl
sokeria
1 rkl
kardemummaa
1 tl
suolaa
1
muna
12–14 dl
vehnäjauhoja
150 g
voita
Voiteluun
1
muna
Pinnalle
2 rkl
raesokeria
Pullataikina – ohje:
- Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Sekoita joukkoon sokeri, kardemumma, suola ja muna.
- Alusta jauhot taikinaan vähitellen. Lisää alustuksen loppuvaiheessa myös pehmeä voi. Pullataikinassa on sopivasti jauhoja, kun se irtoaa kulhon reunoista ja käsistä.
- Kohota pullataikina lämpimässä vedottomassa paikassa liinalla peitettynä kaksinkertaiseksi, 30-60 minuuttia.
- Vaivaa pullataikinasta isot ilmakuplat pois jauhotetulla pöydällä. Muotoile pullataikinasta pyöreitä pullia leivinpaperin päälle pellille.
- Kohota pullia liinan alla noin 20 minuuttia.
- Voitele pullat munalla. Ripottele pinnalle raesokeria. Paista pullia 225-asteisessa uunissa 10–15 minuuttia pullien koosta riippuen.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat