Maku

Pullataikina – resepti, jossa piilee täydellisten pullien salaisuus

2 h 30 min
{
Aktiivinen30 min
Passiivinen2 h
Pullataikina onnistuu täydellisesti muutaman kikan avulla. Tällä pullataikinaohjeella leivot ihanan pehmeät perinteiset pullat, korvapuustit ja voisilmäpullat. Katso myös video!
KA
4.22
2
Kuvat Satu Nyström


Ainekset (20 kpl)

Pullataikina

  • 50 ghiivaa
  • 5 dlkevytmaitoa
  • 2 dlsokeria
  • 1 rklkardemummaa
  • 1 tlsuolaa
  • 1muna
  • 12–14 dlvehnäjauhoja
  • 150 gvoita

Voiteluun

  • 1muna
Ravintosisältö / 100g — 271 kcal
Tulosta

Pullataikina valmistuu näin:

  1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Sekoita joukkoon sokeri, kardemumma, suola ja muna.
  2. Alusta jauhot taikinaan vähitellen. Lisää alustuksen loppuvaiheessa myös pehmeä voi. Pullataikinassa on sopivasti jauhoja, kun se irtoaa kulhon reunoista ja käsistä.
  3. Kohota pullataikina lämpimässä vedottomassa paikassa liinalla peitettynä kaksinkertaiseksi, 30-60 minuuttia.
  4. Vaivaa pullataikinasta isot ilmakuplat pois jauhotetulla pöydällä. Muotoile pullataikinasta pyöreitä pullia leivinpaperin päälle pellille.
  5. Kohota pullia liinan alla noin 20 minuuttia.
  6. Voitele pullat munalla. Ripottele pinnalle raesokeria. Paista pullia 225-asteisessa uunissa 10–15 minuuttia pullien koosta riippuen.
MITÄ PIDIT?
4.22