Pullataikina – resepti, jossa piilee täydellisten pullien salaisuus
2 h 30 min
{
Aktiivinen
30 minPassiivinen
2 h Pullataikina onnistuu täydellisesti muutaman kikan avulla. Tällä pullataikinaohjeella leivot ihanan pehmeät perinteiset pullat, korvapuustit ja voisilmäpullat. Katso myös video!
KA
4
Kuvat
Julkaistu 9.2.2015

Pullataikina – resepti, jossa piilee täydellisten pullien salaisuus
Reseptin ainekset (20 kpl)
Pullataikina
- 50 ghiivaa
- 5 dlkevytmaitoa
- 2 dlsokeria
- 1 rklkardemummaa
- 1 tlsuolaa
- 1muna
- 12–14 dlvehnäjauhoja
- 150 gvoita
Voiteluun
- 1muna
Pinnalle
- 2 rklraesokeria
Ravintosisältö / 100g — 271 kcal
Pullataikina – ohje:
- Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Sekoita joukkoon sokeri, kardemumma, suola ja muna.
- Alusta jauhot taikinaan vähitellen. Lisää alustuksen loppuvaiheessa myös pehmeä voi. Pullataikinassa on sopivasti jauhoja, kun se irtoaa kulhon reunoista ja käsistä.
- Kohota pullataikina lämpimässä vedottomassa paikassa liinalla peitettynä kaksinkertaiseksi, 30-60 minuuttia.
- Vaivaa pullataikinasta isot ilmakuplat pois jauhotetulla pöydällä. Muotoile pullataikinasta pyöreitä pullia leivinpaperin päälle pellille.
- Kohota pullia liinan alla noin 20 minuuttia.
- Voitele pullat munalla. Ripottele pinnalle raesokeria. Paista pullia 225-asteisessa uunissa 10–15 minuuttia pullien koosta riippuen.
Hyväksy evästeet
YouTuben videosoitin käyttää evästeitä. Hyväksy evästeet katsoaksesi videon.

Pullataikina uudella tavalla - katso video!
Kotivinkki

Vegaaninen pullataikina
Maku
Yön yli kohotettava pullataikina
Maku

Pullataikina juureen – leivo elämäsi kuohkeimmat ja maukkaimmat pullat hapanjuurella
Maku

Sahramipullapitko
Maku

Mustikka-kardemumma-rahkapullat
Maku

Näin letität pitkon kuin oikea leipuri! Opi pullapitkon letitys neljällä säikeellä

Paras gluteeniton pulla
Kotivinkki