Pullataikina

2 h 30 min
4.4
2

Pullataikina

Haussa paras pullataikinaresepti? Tällä pullataikinaohjeella leivot ihanan pehmeät perinteiset pullat, korvapuustit ja voisilmäpullat. Katso myös VIDEO!
Teksti Maku-toimitus
Kuvat Satu Nyström
Tulosta
Mainos

Ainekset (20 kpl)

  • 50 ghiivaa
  • 5 dlkevytmaitoa
  • 2 dlsokeria
  • 1 rklkardemummaa
  • 1 tlsuolaa
  • 1 kplmunaa
  • 12-14 dlvehnäjauhoja
  • 150 gvoita

Voiteluun

  • 1 kplmunaa

Tee näin

2 h 30 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN2 h

Valmista pullataikina näin:

Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Sekoita joukkoon sokeri, kardemumma, suola ja muna.

Alusta jauhot taikinaan vähitellen. Lisää alustuksen loppuvaiheessa myös pehmeä voi. Taikinassa on sopivasti jauhoja, kun se irtoaa kulhon reunoista ja käsistä.

Kohota pullataikina lämpimässä vedottomassa paikassa liinalla peitettynä kaksinkertaiseksi, 30-60 minuuttia.

Vaivaa pullataikinasta isot ilmakuplat pois jauhotetulla pöydällä. Muotoile pullataikinasta pyöreitä pullia leivinpaperin päälle pellille.

Kohota pullia liinan alla noin 20 minuuttia.

Voitele pullat munalla. Ripottele pinnalle raesokeria. Paista pullia 225-asteisessa uunissa 10–15 minuuttia pullien koosta riippuen .

MITÄ PIDIT?
4.4
Katso myös nämä