Maku

Puolukka-kinuskitäytekakku

3 h 45 min
4.3
4

Puolukka-kinuskitäytekakku

Makea kinuski ja happamat puolukat ovat valloittava yhdistelmä! Tämä ihana täytekakku kätkee sisäänsä vaniljakiisseliä sekä puolukka-kermavaahtoa ja kakun kruunaa ihana kinuskikuorrutus. 
Teksti Emilia Kolari
Kuvat Satu Nyström
Tulosta
Mainos

Ainekset (25 annosta)

Pohja

  • 4 kplmunaa
  • 2 1/2 dlsokeria
  • 2 1/2 dlvehnäjauhoja
  • 1 dlperunajauhoja
  • 2 tlleivinjauhetta
  • 1 dlvettä

Vuokaan

  • 2 rklvoita
  • 1 dlkorppujauhoja

Kostutus

  • 2 1/2 dlvettä
  • 1/2 dlsokeria

Vaniljakiisselitäyte

  • 2 dlkuohukermaa
  • 2 dlkevytmaitoa
  • 1 kplmunaa
  • 2 rklsokeria
  • 1 rklperunajauhoja
  • 2 tlvaniljasokeria

Täyte

  • 2 dlkuohukermaa
  • 3 dlhilloa (puolukka)

Kinuskikuorrutus

  • 2 dlkuohukermaa
  • 2 dlfariinisokeria
  • 50 gvoita

Reunoille

  • 2 dlkuohukermaa
  • 1 rklsokeria

Koristeluun

  • 1 rkltomusokeria
  • 4 rklpuolukoita

Tee näin

3 h 45 min
{
AKTIIVINEN45 min
PASSIIVINEN3 h

Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.

Yhdistä vehnäjauhot, perunajauhot ja leivinjauhe. Siivilöi jauhoseos taikinaan varovasti sekoittaen.

Kaada taikinaan lopuksi vesi ja sekoita varovasti tasaiseksi.

Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun (2 l) vuokaan ja paista 200-asteisen uunin alimmalla tasolla noin 35 minuuttia. Kokeile kypsyyttä tikulla.

Kumoa kakku hieman jäähtyneenä. Anna jäähtyä.

Kiehauta vesi ja liuota joukkoon sokeri. Anna jäähtyä.

Valmista vaniljakiisselitäyte. Sekoita pinnoitetussa kattilassa kerma, maito, muna, sokeri, perunajauhot ja vaniljasokeri. Kuumenna koko ajan sekoittaen, kunnes seos kiehahtaa. Anna jäähtyä.

Vaahdota kerma.

Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan. Nosta pohja tarjoiluvadille ja suojaa vadin reunat leivinpaperisuikaleilla.

Kostuta pohja sokerivedellä.

Levitä päälle puolet puolukkahillosta, vaniljakiisselistä ja kermavaahdosta.

Nosta päälle toinen kakkulevy ja kostuta ja täytä samoin.

Kostuta päällimmäinen levy alapuolelta. Nosta levy kakun päälle ja pane painoksi leikkuulauta.

Anna vetäytyä jääkaapissa muutama tunti tai yön yli.

Valmista kinuskikuorrutus. Sekoita kerma ja sokeri pinnoitetussa kattilassa. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen 15–20 minuuttia. Pudota tippa kinuskia  kakun päälle. Kun kinuski ei imeydy kakkuun, se on valmista.

Lisää voi kuumaan kuorrutukseen. Jäähdytä hetki. Sekoita kinuski tasaiseksi, kaada se ohuena nauhana puolukka-kinuskitäytekakun päälle ja anna valua reunoillekin.

Vaahdota kerma ja pursota se reunoille. Ripottele pinnalle tomusokerissa pyöriteltyjä puolukoita juuri ennen tarjoilua.

Vinkki!

  • Kostuta sienikakkumainen pohja perusteellisesti. 
  • Voit käyttää puolukkahillon sijaan myös muuta kirpeää hilloa, kuten karpalo-, lakka- tai karhunvatukkahilloa. 
  • Lisää valmiiseen kinuskiin reilusti voita, jotta kakkulapio uppoaa hyvin puolukka-kinuskitäytekakun kuorrutukseen.
MITÄ PIDIT?
4.3
Katso myös nämä