
Perinteisistä kakuista esimerkiksi piimäkakku kuuluu munatta syntyviin leivonnaisiin. Tässä helpotukseksi kaksi kakkua, joiden makuaineita voit vaihdella mahdollisten lisäallergioiden mukaan.
Täytekakkupohja ilman munia 4 dl vehnäjauhoja 3 dl sokeria 2 tl leivinjauhetta mausteeksi esim. 1 tl sitruunan raastettua kuorta tai vaniljasokeria 1/2 dl öljyä 2 dl vahvaa kahvijuomaa Mittaa kulhoon jauhot, sokeri, leivinjauhe ja haluamasi mauste. Sekoita öljy ja kahvi keskenään. Lisää rivakasti, liikaa sekoittamista välttäen, jauhoseokseen. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan ja paista 175-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia. Kokoa kakusta täytekakku tavalliseen tavaan.
Appelsiininen kakkupohja ilman munia 3 dl vehnäjauhoja 2 dl sokeria 2 tl leivinjauhetta 2 tl vaniljasokeria 50 g voita tai margariinia 2 dl appelsiinimehua Sekoita kuivat aineet keskenään. Sulata rasva ja kaada kylmä appelsiinimehu sen joukkoon. Lisää nesteseos kuiviin aineisiin, sekoita tasaiseksi. Kaada taikina voideltuun, noin 1 1/2 litran vuokaan ja paista 175 asteessa 40–50 minuuttia. Vinkki! Korvaa appelsiinimehu halutessasi vedellä. Osan sokerista voit vaihtaa kaakaojuomajauheeseen.
PS. Muistathan, että voit huoletta jättää pullataikinasta munat kokonaan pois.