Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme
Ruoka

Kakku syntyy myös ilman munia

Monelta kutsujen järjestäjältä menee helposti sormi suuhun, kun pitäisi leipoa munaton täytekakku – sehän syntyy tavallisesti pääasiassa muna-sokerivaahdosta…

26.4.2005

Perinteisistä kakuista esimerkiksi piimäkakku kuuluu munatta syntyviin leivonnaisiin. Tässä helpotukseksi kaksi kakkua, joiden makuaineita voit vaihdella mahdollisten lisäallergioiden mukaan.

Täytekakkupohja ilman munia 4 dl vehnäjauhoja 3 dl sokeria 2 tl leivinjauhetta mausteeksi esim. 1 tl sitruunan raastettua kuorta tai vaniljasokeria 1/2 dl öljyä 2 dl vahvaa kahvijuomaa Mittaa kulhoon jauhot, sokeri, leivinjauhe ja haluamasi mauste. Sekoita öljy ja kahvi keskenään. Lisää rivakasti, liikaa sekoittamista välttäen, jauhoseokseen. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan ja paista 175-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia. Kokoa kakusta täytekakku tavalliseen tavaan.

Appelsiininen kakkupohja ilman munia 3 dl vehnäjauhoja 2 dl sokeria 2 tl leivinjauhetta 2 tl vaniljasokeria 50 g voita tai margariinia 2 dl appelsiinimehua Sekoita kuivat aineet keskenään. Sulata rasva ja kaada kylmä appelsiinimehu sen joukkoon. Lisää nesteseos kuiviin aineisiin, sekoita tasaiseksi. Kaada taikina voideltuun, noin 1 1/2 litran vuokaan ja paista 175 asteessa 40–50 minuuttia. Vinkki! Korvaa appelsiinimehu halutessasi vedellä. Osan sokerista voit vaihtaa kaakaojuomajauheeseen.

PS. Muistathan, että voit huoletta jättää pullataikinasta munat kokonaan pois.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt