Maku

Pähkinä-banaanipalat

55 min
4.8
1

Pähkinä-banaanipalat

Pähkinä-banaanipalat ovat maultaan täyteläisiä ja koristelultaan runsaita. Piilota taikinaan jo parhaat päivänsä nähneet mustuneet banaanit.
Teksti Riikka Kaila
Kuvat Timo Villanen
Tulosta
Mainos

Ainekset (25 palaa)

Taikina

  • 200 gvoita
  • 5 kplmunaa
  • 2 1/2 dlsokeria
  • 5 dlvehnäjauhoja
  • 2 tlleivinjauhetta
  • 2 tlvaniljasokeria
  • 1 dlkevytmaitoa
  • 2 kplbanaania (kypsää soseutettuna)
  • 3/4 dlhasselpähkinöitä (rouhittuna)
  • 100 gvalkosuklaata

Kuorrutus

  • 7 dltomusokeria
  • 2 1/2 dlmaapähkinälevitettä
  • 100 gvoita
  • 3/4 dlkevytmaitoa

Koristeluun

  • 1 dlkuivattuja banaanilastuja (rouhittuna)
  • 50 gvalkosuklaata (rouhittuna)

Tee näin

55 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN25 min

Sulata ja jäähdytä voi.

Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi.

Yhdistä kuivat aineet keskenään. Siivilöi ne muna-sokerivaahtoon.

Sekoita taikinaan voisula, maito, soseutettu banaani sekä pähkinä- ja suklaarouhe.

Levitä taikina leivinpaperoidulle uunipellille tasaiseksi, koko pellin kokoiseksi levyksi.

Paista kakkulevyä 200-asteisessa uunissa 15–20 minuuttia. Jäähdytä kakkulevy.

Vatkaa kaikki kuorrutuksen aineet keskenään kuohkeaksi kreemiksi. Levitä kuorrutus jäähtyneen kakkulevyn päälle. Koristele banaanilastuilla ja valkosuklaarouheella.

Leikkaa pähkinä-banaanikakku neliön mallisiksi paloiksi terävällä veitsellä.

MITÄ PIDIT?
4.8
Katso myös nämä