


Pähkinä-banaanipalat
55 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 25 min
Pähkinä-banaanipalat ovat maultaan täyteläisiä ja koristelultaan runsaita. Piilota taikinaan jo parhaat päivänsä nähneet mustuneet banaanit.
Reseptin ainekset
25 palaa
Taikina
200 g
voita
5 kpl
munaa
2 1/2 dl
sokeria
5 dl
vehnäjauhoja
2 tl
leivinjauhetta
2 tl
vaniljasokeria
1 dl
kevytmaitoa
2 kpl
banaania (kypsää soseutettuna)
3/4 dl
hasselpähkinöitä (rouhittuna)
100 g
valkosuklaata
Kuorrutus
7 dl
tomusokeria
2 1/2 dl
maapähkinälevitettä
100 g
voita
3/4 dl
kevytmaitoa
Koristeluun
1 dl
kuivattuja banaanilastuja (rouhittuna)
50 g
valkosuklaata (rouhittuna)
Pähkinä-banaanipalat – ohje:
- Sulata ja jäähdytä voi.
- Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi.
- Yhdistä kuivat aineet keskenään. Siivilöi ne muna-sokerivaahtoon.
- Sekoita taikinaan voisula, maito, soseutettu banaani sekä pähkinä- ja suklaarouhe.
- Levitä taikina leivinpaperoidulle uunipellille tasaiseksi, koko pellin kokoiseksi levyksi.
- Paista kakkulevyä 200-asteisessa uunissa 15–20 minuuttia. Jäähdytä kakkulevy.
- Vatkaa kaikki kuorrutuksen aineet keskenään kuohkeaksi kreemiksi. Levitä kuorrutus jäähtyneen kakkulevyn päälle. Koristele banaanilastuilla ja valkosuklaarouheella.
- Leikkaa pähkinä-banaanikakku neliön mallisiksi paloiksi terävällä veitsellä.
Vinkki!
Katso myös suosittu banaanikakkuohjeemme. Mehevässä kakussa maistuvat kaneli, kardemumma ja inkivääri.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat