4,3(6)
Pähkinä-banaanipalat
55 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 25 min
Pähkinä-banaanipalat ovat maultaan täyteläisiä ja koristelultaan runsaita. Piilota taikinaan jo parhaat päivänsä nähneet mustuneet banaanit.
12.11.2014
 |
Maku
Reseptin ainekset
25 palaa
Taikina
200 gvoita
5 kplmunaa
2 1/2 dlsokeria
5 dlvehnäjauhoja
2 tlleivinjauhetta
2 tlvaniljasokeria
1 dlkevytmaitoa
2 kplbanaania (kypsää soseutettuna)
3/4 dlhasselpähkinöitä (rouhittuna)
100 gvalkosuklaata
Kuorrutus
7 dltomusokeria
2 1/2 dlmaapähkinälevitettä
100 gvoita
3/4 dlkevytmaitoa
Koristeluun
1 dlkuivattuja banaanilastuja (rouhittuna)
50 gvalkosuklaata (rouhittuna)

Sulata ja jäähdytä voi.

Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi.

Yhdistä kuivat aineet keskenään. Siivilöi ne muna-sokerivaahtoon.

Sekoita taikinaan voisula, maito, soseutettu banaani sekä pähkinä- ja suklaarouhe.

Levitä taikina leivinpaperoidulle uunipellille tasaiseksi, koko pellin kokoiseksi levyksi.

Paista kakkulevyä 200-asteisessa uunissa 15–20 minuuttia. Jäähdytä kakkulevy.

Vatkaa kaikki kuorrutuksen aineet keskenään kuohkeaksi kreemiksi. Levitä kuorrutus jäähtyneen kakkulevyn päälle. Koristele banaanilastuilla ja valkosuklaarouheella.

Leikkaa pähkinä-banaanikakku neliön mallisiksi paloiksi terävällä veitsellä.

1 kommentti
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.