Banaanikakku – se ihanan mehevä kahvikakku!
1 h 15 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 1 h
Banaanikakku on mehevien kahvikakkujen aatelia. Ihanassa banaanikakussa maistuvat kaneli, kardemumma ja inkivääri. Mikä parasta, herkkuun voit hyödyntää pilkulliset ja tummuneet banaanit. Ohje on lukijamme Piritan löytö 90-luvun Barbie-lehdestä.

Reseptin ainekset 20 palaa
Banaanikakku
100 gvoita
2 kplbanaania (keskikokoista)
2 kplmunaa (M-koko)
1 dlsokeria
2 rklsiirappia
3 dlvehnäjauhoja
2 tlleivinjauhetta
1 tlkanelia
1/2 tlkardemummaa
1/2 tlinkivääriä
Lisäksi
tomusokeria (pinnalle)
Banaanikakku – ohje:
- Voitele ja korppujauhota rengasvuoka tai pitkänomainen kakkuvuoka (vetoisuus 1,5 litraa).
- Sulata voi kattilassa ja anna sen jäähtyä.
- Kuori banaanit ja murskaa ne haarukalla.
- Vatkaa munat, sokeri ja siirappi vaahdoksi. Sekoita joukkoon voisula ja murskatut banaanit.
- Yhdistä vehnäjauhot, leivinjauhe ja mausteet. Siivilöi jauhoseos taikinaan. Sekoita varovasti tasaiseksi.
- Kaada taikina vuokaan ja tasoita pinta. Paista banaanikakkua 150-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia. Tarkista kypsyys tikulla. Banaanikakku on parhaimmillaan juuri kypsyneenä, älä siis paista sitä kuivaksi. Kumoa kakku vadille hieman jäähtyneenä.
Vinkki!
Käytä banaanikakkuun tummentuneita banaaneja – saat makeamman lopputuloksen!