


Banaanikakku – se ihanan mehevä kahvikakku!
1 h 15 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 1 h 0 min
Banaanikakku on mehevien kahvikakkujen aatelia. Ihanassa banaanikakussa maistuvat kaneli, kardemumma ja inkivääri. Mikä parasta, herkkuun voit hyödyntää pilkulliset ja tummuneet banaanit. Ohje on lukijamme Piritan löytö 90-luvun Barbie-lehdestä.
Reseptin ainekset
20 palaa
Banaanikakku
100 g
voita
2 kpl
banaania (keskikokoista)
2 kpl
munaa (M-koko)
1 dl
sokeria
2 rkl
siirappia
3 dl
vehnäjauhoja
2 tl
leivinjauhetta
1 tl
kanelia
1/2 tl
kardemummaa
1/2 tl
inkivääriä
Lisäksi
tomusokeria (pinnalle)
Banaanikakku – ohje:
- Voitele ja korppujauhota rengasvuoka tai pitkänomainen kakkuvuoka (vetoisuus 1,5 litraa).
- Sulata voi kattilassa ja anna sen jäähtyä.
- Kuori banaanit ja murskaa ne haarukalla.
- Vatkaa munat, sokeri ja siirappi vaahdoksi. Sekoita joukkoon voisula ja murskatut banaanit.
- Yhdistä vehnäjauhot, leivinjauhe ja mausteet. Siivilöi jauhoseos taikinaan. Sekoita varovasti tasaiseksi.
- Kaada taikina vuokaan ja tasoita pinta. Paista banaanikakkua 150-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia. Tarkista kypsyys tikulla. Banaanikakku on parhaimmillaan juuri kypsyneenä, älä siis paista sitä kuivaksi. Kumoa kakku vadille hieman jäähtyneenä.
Vinkki!
Käytä banaanikakkuun tummentuneita banaaneja – saat makeamman lopputuloksen.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat