Banaanikakku

1 h 15 min
4
1

Banaanikakku

Leivo pantteribanaaneista perinteinen ja mehevä banaanikakku, jossa maistuvat kaneli, kardemumma ja inkivääri. Ohje on lukijamme Piritan löytö 90-luvun Barbie-lehdestä!
Teksti Piritta Laakkonen, Emilia Kolari
Kuvat Kreetta Järvenpää
Tulosta
Mainos

Ainekset (20 palaa)

  • 100 gvoita
  • 2 kplbanaania (keskikokoista)
  • 2 kplmunaa (M-koko)
  • 1 dlsokeria
  • 2 rklsiirappia
  • 3 dlvehnäjauhoja
  • 2 tlleivinjauhetta
  • 1 tlkanelia
  • 1/2 tlkardemummaa
  • 1/2 tlinkivääriä

Lisäksi

  • PINNALLE tomusokeria

Tee näin

1 h 15 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN1 h

Valmista banaanikakku näin:

Voitele ja korppujauhota rengasvuoka tai pitkänomainen kakkuvuoka (vetoisuus 1,5 l).

Sulata voi kattilassa ja anna sen jäähtyä.

Kuori banaanit ja murskaa ne haarukalla lautasella.

Vatkaa munat, sokeri ja siirappi vaahdoksi. Sekoita joukkoon voisula ja murskatut banaanit.

Yhdistä vehnäjauhot, leivinjauhe ja mausteet. Siivilöi jauhoseos taikinaan. Sekoita varovasti tasaiseksi.

Kaada taikina vuokaan ja tasoita pinta. Paista 150-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia. Tarkista kypsyys tikulla. Kakku on parhaimmillaan juuri kypsyneenä, älä siis paista sitä kuivaksi. Kumoa kakku vadille hieman jäähtyneenä.

Siivilöi jäähtyneen banaanikakun pinnalle runsaasti tomusokeria.

MITÄ PIDIT?
4
Katso myös nämä