Maku

Banaanikakku – se ihanan mehevä kahvikakku!

1 h 15 min
{
Aktiivinen
15 min
Passiivinen
1 h
Banaanikakku on mehevien kahvikakkujen aatelia. Ihanassa banaanikakussa maistuvat kaneli, kardemumma ja inkivääri. Mikä parasta, herkkuun voit hyödyntää pilkulliset ja tummuneet banaanit. Ohje on lukijamme Piritan löytö 90-luvun Barbie-lehdestä.
4.1
1


Ainekset (20 palaa)

Banaanikakku

  • 100 gvoita
  • 2 kplbanaania (keskikokoista)
  • 2 kplmunaa (M-koko)
  • 1 dlsokeria
  • 2 rklsiirappia
  • 3 dlvehnäjauhoja
  • 2 tlleivinjauhetta
  • 1 tlkanelia
  • 1/2 tlkardemummaa
  • 1/2 tlinkivääriä

Lisäksi

  • tomusokeria (pinnalle)
Tulosta

Banaanikakku leivotaan näin:

  1. Voitele ja korppujauhota rengasvuoka tai pitkänomainen kakkuvuoka (vetoisuus 1,5 litraa).
  2. Sulata voi kattilassa ja anna sen jäähtyä.
  3. Kuori banaanit ja murskaa ne haarukalla.
  4. Vatkaa munat, sokeri ja siirappi vaahdoksi. Sekoita joukkoon voisula ja murskatut banaanit.
  5. Yhdistä vehnäjauhot, leivinjauhe ja mausteet. Siivilöi jauhoseos taikinaan. Sekoita varovasti tasaiseksi.
  6. Kaada taikina vuokaan ja tasoita pinta. Paista banaanikakkua 150-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia. Tarkista kypsyys tikulla. Banaanikakku on parhaimmillaan juuri kypsyneenä, älä siis paista sitä kuivaksi. Kumoa kakku vadille hieman jäähtyneenä.
  7. Siivilöi jäähtyneen banaanikakun pinnalle runsaasti tomusokeria.
1 kommentti