4(46)
Banaanikakku – se ihanan mehevä kahvikakku!
1 h 15 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 1 h
Banaanikakku on mehevien kahvikakkujen aatelia. Ihanassa banaanikakussa maistuvat kaneli, kardemumma ja inkivääri. Mikä parasta, herkkuun voit hyödyntää pilkulliset ja tummuneet banaanit. Ohje on lukijamme Piritan löytö 90-luvun Barbie-lehdestä.
Reseptin ainekset 20 palaa
Banaanikakku
100 gvoita
2 kplbanaania (keskikokoista)
2 kplmunaa (M-koko)
1 dlsokeria
2 rklsiirappia
3 dlvehnäjauhoja
2 tlleivinjauhetta
1 tlkanelia
1/2 tlkardemummaa
1/2 tlinkivääriä
Lisäksi
tomusokeria (pinnalle)

Banaanikakku – ohje:

  1. Voitele ja korppujauhota rengasvuoka tai pitkänomainen kakkuvuoka (vetoisuus 1,5 litraa).
  2. Sulata voi kattilassa ja anna sen jäähtyä.
  3. Kuori banaanit ja murskaa ne haarukalla.
  4. Vatkaa munat, sokeri ja siirappi vaahdoksi. Sekoita joukkoon voisula ja murskatut banaanit.
  5. Yhdistä vehnäjauhot, leivinjauhe ja mausteet. Siivilöi jauhoseos taikinaan. Sekoita varovasti tasaiseksi.
  6. Kaada taikina vuokaan ja tasoita pinta. Paista banaanikakkua 150-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia. Tarkista kypsyys tikulla. Banaanikakku on parhaimmillaan juuri kypsyneenä, älä siis paista sitä kuivaksi. Kumoa kakku vadille hieman jäähtyneenä.

Vinkki!

Käytä banaanikakkuun tummentuneita banaaneja – saat makeamman lopputuloksen!

2 kommenttia