Hampurilaiset
Itsetehdyt hampurilaiset ovat vastustamattomia! Poimi reseptit, joilla teet hampurilaiset alusta loppuun, aina hampurilaissämpylästä ja -pihvistä lisukkeisiin.
Luetuimmat

1

2

3

4

5

6

Hampurilaiset ovat ihan parhaita itse tehtynä. Kokoa paras hampurilainen kunnon hampurilaispihvistä ja itse tehdyistä tai laadukkaasta, valmiista hampurilaissämpylästä. Maukkaat lisukkeet, kuten itse tehty ketsuppi tai marinoidut punasipulit nostavat burgerin uudelle tasolle. Hampparit sopivat moneen käyttöön: kesällä katuruoka valmistuu kätevästi grillissä, noutopöytään kannattaa valita minikokoiset hampurilaiset ja välipalaksi vaikkapa lohiburgeria tai papuhamppareita. Katso alta hampurilaisten tuunausvinkit ja reseptit!

Hampurilainen alusta loppuun itse tehtynä

Hampurilaispihvi

Täydellisessä hampurilaisessa on tietenkin kunnon pihvi! Mehevä jauhelihapihvi on klassisin valinta, eikä jauheliha tarvitse seurakseen välttämättä kuin sipulia ja mausteita. Lihatiskiltä hankittu, vastajauhettu jauheliha ei kaipaa kananmunaa sitomaan, muuten massaan voi lisätä yhden pienen kananmunan. Jos haluat hampurilaisesta supermehevän, testaa Hot Juicy Lucy -hampurilainen, johon piilotetaan pihvin sisälle cheddarjuustoa.

Pihvin sijasta hampurilaisen väliin voi myös sujauttaa erilaisia nyhtölihoja, kuten pulled porkia tai nyhtökanaa. Vegaaninen nyhtökaura sopii myös mainiosti burgereiden täytteeksi.

Kevyt hampurilainen syntyy, kun valitset hampparin väliin höyrytettyä tai paistettua lohta ja raikasta jogurttikastiketta. Kasvishampurilaisen väliin voi kokeilla hernerouhe-kasvispihvejä ja vegaaninen hampurilainen kootaan itse tehdyistä mustapapupihveistä.

Hampurilaissämpylä

Tuore ja pehmeä vai rapeaksi paahdettu? Hampurilaissämpylän valinta on makuasia. Sämpylät voi leipoa itse tai käyttää valmiita hampurilaissämpylöitä. Myös ruisleipä tai tavallinen sämpylä sopii hyvin hampurilaisen kokoamiseen. Trendikäs ja kevyt bataattiburgeri syntyy, kun paahdat sämpylän tilalle noin sentin paksuiset bataattiviipaleet.

Hampurilaisen lisukkeet

Hampurilaisen väliin voi sujauttaa esimerkiksi mehevää cheddarjuustoa, rapeaksi paistettua pekonia, viipaloitua tomaattia, kurkkua, salaattia. Ketsuppi, sinappi, majoneesi ja kurkkusalaatti antavat hampurilaiselle mehevyyttä. Majoneesinen kaalisalaatti eli coleslaw sopii myös hyvin hampurilaisen väliin tai lisukkeeksi. Muussattu avokado tai guacamole toimivat hyvin hampurilaisen mehevöittäjänä.

Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.