3,8(8)
Kanahampurilainen
Munaton
1 h 15 min
{
Aktiivinen 35 min
Passiivinen 40 min
Itse tehdyt hampurilaissämpylät ja paistettu kanafilee ovat tämän kanaburgerin salaisuus! Nämä kanahampurilaiset maistuvat myös perheen pienimmille ja sopivat hyvin koululaisen evääksi. Sujauta sämpylän väliin vielä kurkkusalaattia, juustoa ja vihanneksia, niin mehevyys on taattu ja nälkä varmasti lähtee.
21.5.2006
 |
Maku
Reseptin ainekset
4 annosta
Sämpylätaikina
2 dlvettä
25 ghiivaa
1/2 tlsuolaa
1/2 dlmargariinia (rasvaa 60 %) (sulatettuna)
5 dlsämpyläjauhoja
Koristeluun
1/2 dlseesaminsiemeniä
Täyte
400 gmaustamattomia broilerinfileitä
4 rklvoileipäpikkelssiä
4 kpljuustoa
1/4 kpltammenlehtisalaattia ruukussa
1 kpltomaattia (viipaloituna)
1 kplsipulia (viipaloituna)

Valmista kanahampurilaiset näin:

Sekoita haaleaan veteen hiiva ja muut ainekset. Alusta tasaiseksi taikinaksi. Peitä astia liinalla ja anna taikinan nousta kaksinkertaiseksi vedottomassa, lämpimässä paikassa.

Jaa kohonnut taikina neljään osaan ja pyörittele sämpylöiksi. Nosta sämpylät leivinpaperille pellille. Peitä liinalla ja anna nousta hyvin.

Voitele kohonneiden sämpylöiden pinta vedellä ja pyöräytä se siemenissä.

Paista 200 asteessa noin 15 minuuttia.

Paista broilerin minuuttipihvit kypsiksi. Mausta mustapippurilla ja tarvittaessa suolalla.

Halkaise hieman jäähtyneet sämpylät ja kokoa kanaburgerit. Levitä alapuolikkaille sinappikurkkusalaattia, lisää minuuttipihvit, juustoviipaleet, salaattia, tomaatti- sekä sipuliviipaleet.

Kommentoi »
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.