Meri-Tuuli Väntsin mehevä burgeri saa veden herahtamaan kielelle! Katso houkutteleva resepti
Munaton
Maidoton
1 h 15 min
{
Aktiivinen 45 min
Passiivinen 30 min
Kokki ja ruokakirjailija Meri-Tuuli Väntsin Sloppy Joe -hampurilaisissa sämpylöiden välistä löytyy juuresten rikastamaa jauhelihakastiketta. ”Pöydässämme on aina HP-kastike, ketsuppi ja chilikastike, joilla kukin maustaa ruokansa omaan makuunsa sopivaksi”, Meri-Tuuli kertoo.
1 tlk (400 g) tomaattimurskaa + purkillisen verran vettä
1 tl kuivattua oreganoa
1 tl jauhettua juustokuminaa
1 rkl paprikajauhetta
2 valkosipulinkynttä
2 rkl worcesterkastiketta
1½ tl suolaa
½ tl mustapippuria
8–10 vehnäsämpylää
Punakaali-slaw
¼ punakaalia
2 rkl väkiviinaetikkaa
1 rkl sokeria
2 tl suolaa
½ tl fenkolinsiemeniä
Sloppy Joe juureksilla – ohje:
Valmista punakaali-slaw. Suikaloi kaali ohueksi terävällä veitsellä tai mandoliinilla ja pane isoon kulhoon. Lisää etikka, sokeri ja suola. Murskaa kaali huolellisesti käsin (käytä suojakäsineitä) tai perunasurvimella. Lisää fenkolinsiemenet, peitä kulho ja laita jääkaappiin vähintään puoleksi tunniksi.
Kuori ja raasta juurekset ja selleri. Kuumenna öljy isossa kasarissa keskilämmöllä ja kuullota raastetta öljyssä 5 minuuttia. Lisää jauheliha, sekoittele ja riko lastalla, kunnes jauheliha on murua ja kypsynyt kokonaan.
Lisää tomaattimurska, täytä purkki vedellä ja kaada kasariin. Lisää oregano, juustokumina ja paprika. Sekoita. Hauduta 20 minuuttia välillä sekoittaen, kunnes kastike on kiehunut kasaan.
Raasta valkosipuli kastikkeeseen. Lisää worcesterkastike, suola ja pippuri. Sekoita ja tarkista maku. Lusikoi kastiketta sämpylän väliin. Tarjoa lisukkeeksi punakaalisalaattia.
Vinkki!
Voit käyttää kastikkeeseen myös broilerin-, kalkkunan- tai naudanjauhelihaa. Vegaaninen versio valmistuu soijarouheesta ja ilman worcesterkastiketta.