4,2(14)
Ketsuppi
Gluteeniton
Kasvis
Laktoositon
Maidoton
Munaton
1 h 40 min
{
Aktiivinen 40 min
Passiivinen 1 h
Itse tehty, tomaattinen ketsuppi maistuu hodareiden ja burgereiden välissä! Keitä sinäkin upean punaista ketsuppia ja anna vaikka lahjaksi ketsuppifanille. Tähän jää koukkuun!
7.9.2012
 |
Maku
Reseptin ainekset
noin 2 litraa
1500 gtomaattia
400 gpaprikaa
2 kplsipulia
2 kplvalkosipulinkynttä
2 dlviinietikkaa
1 1/2 dlsiirappia
1/2 dlmakeaa chilikastiketta
1 1/2 tlsuolaa
1/2 tlneilikkaa
1/2 tlkardemummaa
Lisäksi
4 tl säilöntäainetta (nestemäinen Atamon)

Valmista itse tehty ketsuppi näin:

Kasta tomaatit kiehuvaan veteen ja kuori ne. Halkaise tomaatit ja poista kannat.

Hienonna tomaatit, paprikat ja kuoritut sipulit.

Nosta kaikki ainekset, paitsi säilöntäaine, kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi.

Anna kiehua hiljalleen poreillen noin tunti. Sekoittele keitosta silloin tällöin.

Soseuta ketsuppiin tasainen rakenne keittämisen loppuvaiheessa joko sauva- tai tehosekoittimella.

Lisää lopuksi säilöntäaine pakkauksen ohjeen mukaan.

Kaada kuuma ketsuppi pestyihin, kuumennettuihin pulloihin tai purkkeihin ja sulje heti.

Säilytä ketsuppi viileässä.

Jos et halua käyttää säilöntäainetta, niin ketsuppi on varminta pakastaa muutaman desin kerta-annoksina.
Kommentoi »
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.