Maku

Ketsuppi

1 h 40 min
4.18
0

Ketsuppi

GL
KA
LA
MA
MU
0
4.18
Teksti Kati Pohja
Kuvat Mikko Mäntyniemi
Tulosta
Mainos
Itse tehty, tomaattinen ketsuppi maistuu hodareiden ja burgereiden välissä! Keitä sinäkin upean punaista ketsuppia ja anna vaikka lahjaksi ketsuppifanille. Tähän jää koukkuun!

Ainekset (noin 2 litraa)

  • 1500 gtomaattia
  • 400 gpaprikaa
  • 2 kplsipulia
  • 2 kplvalkosipulinkynttä
  • 2 dlviinietikkaa
  • 1 1/2 dlsiirappia
  • 1/2 dlmakeaa chilikastiketta
  • 1 1/2 tlsuolaa
  • 1/2 tlneilikkaa
  • 1/2 tlkardemummaa

Lisäksi

  • 4 tl säilöntäainetta (nestemäinen Atamon)

Tee näin

1 h 40 min
{
AKTIIVINEN40 min
PASSIIVINEN1 h

Valmista itse tehty ketsuppi näin:

Kasta tomaatit kiehuvaan veteen ja kuori ne. Halkaise tomaatit ja poista kannat.

Hienonna tomaatit, paprikat ja kuoritut sipulit.

Nosta kaikki ainekset, paitsi säilöntäaine, kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi.

Anna kiehua hiljalleen poreillen noin tunti. Sekoittele keitosta silloin tällöin.

Soseuta ketsuppiin tasainen rakenne keittämisen loppuvaiheessa joko sauva- tai tehosekoittimella.

Lisää lopuksi säilöntäaine pakkauksen ohjeen mukaan.

Kaada kuuma ketsuppi pestyihin, kuumennettuihin pulloihin tai purkkeihin ja sulje heti.

Säilytä ketsuppi viileässä.

Jos et halua käyttää säilöntäainetta, niin ketsuppi on varminta pakastaa muutaman desin kerta-annoksina.
MITÄ PIDIT?
4.18