


Ahvenburgerit – täytä kalan kaveriksi hernetsatsikia ja pikanttia punasipulia
1 h 30 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 1 h 0 min
Ahvenburgerit täytetään voissa paistetuilla ahvenfileillä, savujuustolla, hernetsatsikilla ja pikkelöidyllä punasipulilla. Kokeile kesäkalapurilaisiin sämpylöiden sijaan myös ruisleipää!
Reseptin ainekset
4 annosta
8
pientä nahatonta ahvenfileetä
2 rkl
voita
½ tl
suolaa
½ tl
mustapippuria
4
täysjyväsämpylää
4
savujuustoviipaletta
lehtisalaattia
Hernetsatsiki
1 ps (200 g)
pakasteherneitä
1
kevätsipuli
2 rkl
tilliä hienonnettuna
1
valkosipulinkynsi
½
sitruuna
1 dl
kreikkalaista jogurttia
⅓ tl
suolaa
⅓ tl
mustapippuria
Pikkelöity punasipuli
1
punasipuli
1 dl
vettä
½ dl
sokeria
½ dl
valkoviinietikkaa
Ahvenburgerit – ohje:
- Pikkelöi ensin punasipuli. Kuori ja leikkaa punasipuli suikaleiksi. Mittaa kuuma vesi ja sokeri kulhoon. Sekoita, kunnes sokeri on liuennut. Lisää etikka ja sipulit ja anna maustua vähintään tunti.
- Valmista hernetsatsiki. Sulata herneet esimerkiksi mikrossa. Murskaa herneet haarukalla tai soseuta sauvasekoittimella kulhossa.
- Hienonna kevätsipuli ja tilli. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi. Pese sitruuna, raasta kuori ja purista mehu. Sekoita kaikki tsatsikin ainekset kulhossa. Anna tekeytyä jääkaapissa sen aikaa, kun paistat kalat.
- Paista ahvenfileet voissa pannulla molemmin puoliin kauniin ruskeiksi. Mausta suolalla ja pippurilla. Lämmitä sämpylät halutessasi.
- Täytä burgerit juustolla, salaatilla, kalafileillä, hernetsatsikilla ja punasipulilla.
Vinkki!
Pikkelöi punasipulia isompi satsi jo edellisenä päivänä. Se sopii burgerien lisäksi esimerkiksi salaatteihin ja leipien täytteeksi.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat