0(0)
Ahvenburgerit – täytä kalan kaveriksi hernetsatsikia ja pikanttia punasipulia
Munaton
1 h 30 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 1 h
Ahvenburgerit täytetään voissa paistetuilla ahvenfileillä, savujuustolla, hernetsatsikilla ja pikkelöidyllä punasipulilla. Kokeile kesäkalapurilaisiin sämpylöiden sijaan myös ruisleipää!
27.6.2023
 |
Maku
Reseptin ainekset
4 annosta
8pientä nahatonta ahvenfileetä
2 rklvoita
½ tl suolaa
½ tl mustapippuria
4täysjyväsämpylää
4savujuustoviipaletta
lehtisalaattia
Hernetsatsiki
1 ps (200 g)pakasteherneitä
1kevätsipuli
2 rkltilliä hienonnettuna
1 valkosipulinkynsi
½sitruuna
1 dlkreikkalaista jogurttia
⅓ tl suolaa
⅓ tl mustapippuria
Pikkelöity punasipuli
1punasipuli
1 dl vettä
½ dl sokeria
½ dl valkoviinietikkaa

Ahvenburgerit – ohje:

  1. Pikkelöi ensin punasipuli. Kuori ja leikkaa punasipuli suikaleiksi. Mittaa kuuma vesi ja sokeri kulhoon. Sekoita, kunnes sokeri on liuennut. Lisää etikka ja sipulit ja anna maustua vähintään tunti.
  2. Valmista hernetsatsiki. Sulata herneet esimerkiksi mikrossa. Murskaa herneet haarukalla tai soseuta sauvasekoittimella kulhossa.
  3. Hienonna kevätsipuli ja tilli. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi. Pese sitruuna, raasta kuori ja purista mehu. Sekoita kaikki tsatsikin ainekset kulhossa. Anna tekeytyä jääkaapissa sen aikaa, kun paistat kalat.
  4. Paista ahvenfileet voissa pannulla molemmin puoliin kauniin ruskeiksi. Mausta suolalla ja pippurilla. Lämmitä sämpylät halutessasi.
  5. Täytä burgerit juustolla, salaatilla, kalafileillä, hernetsatsikilla ja punasipulilla.

Vinkki!

Pikkelöi punasipulia isompi satsi jo edellisenä päivänä. Se sopii burgerien lisäksi esimerkiksi salaatteihin ja leipien täytteeksi.

Kommentoi »
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
a-lehdet-logo