Halkaise kesäkurpitsa pituussuunnassa, poista keskeltä pehmeä osa. Voit hyödyntää sisuksen esimerkiksi munakkaassa tai pakastaa ja surauttaa smoothien joukkoon.
Raasta kesäkurpitsat karkealla terällä. Laita raaste isoon siivilään, lisää suola ja sekoita. Anna valua 10 minuuttia. Purista raasteesta nestettä pois käsin tai puhtaan keittiöpyyhkeen sisässä.
Valmista kastike. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi, valuta oliivit liemestä ja leikkaa ne veitsellä pieniksi paloiksi. Hienonna minttu. Murenna feta ja sekoita kaikki kastikkeen aineet sekaisin. Anna maustua jääkaapissa pihvien paiston ajan.
Pane kesäkurpitsaraaste kulhoon. Hienonna sipuli. Lisää sipulit, muna ja mausteet raasteen sekaan. Sekoita huolellisesti. Lisää lopuksi pankojauho.
Kuumenna öljy paistinpannulla. Lusikoi pannulle noin 1 dl kesäkurpitsaraastetta per pihvi. Painele mahdollisimman ohueksi, jotta pihvi paistuu rapeaksi. Paista molemmilta puolilta kauniin ruskeaksi.
Kuumenna sämpylät parilalla ja täytä salaatilla, tomaattiviipaleella, kesäkurpitsapihvillä ja kastikkeella.