


Nyhtöpossu eli pulled pork
7 h 15 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 7 h 0 min
Nyhtöpossu eli pulled pork valmistetaan hajoavan kypsäksi. Arkisesta kaslerista sukeutuu kielenvievä herkku, kunhan varaat kypsentämiseen riittävästi aikaa. Katso video, miten helppoa se onkaan!
Reseptin ainekset
4 annosta
1200 g
porsaan kasleria
Mausteseos
1½ dl
ruokosokeria
1½ rkl
suolaa
1 rkl
jauhettua korianteria
2 tl
inkivääriä
1½ tl
mustapippuria
Tarjoiluun
1 dl
grillauskastiketta
Nyhtöpossu eli pulled pork – ohje:
- Ota liha huoneenlämpöön noin tuntia ennen paistamista. Yhdistä kaikki mausteseoksen ainekset.
- Hiero mausteseos tasaisesti lihan pintaan. Nosta liha kannelliseen uunivuokaan tai peitä vuoka alumiinifoliolla.
- Kypsennä 110-asteisessa uunissa 5½ –6½ tuntia, kunnes liha on todella mureaa.
- Käännä uunilämpö pois, ja anna lihan vetäytyä jälkilämmössä tunnin ajan.
- Anna lihan jäähtyä hetki. Nyhdä liha pienemmiksi paloiksi leikkuulaudalla kahdella haarukalla riipien.
- Sekoita lihasuikaleet paistoliemeen.
- Lisää halutessasi hieman valmista BBQ-kastiketta, jotta saat lihasta mahdollisimman mehevää.
- Tarjoa haluamallasi tavalla joko sellaisenaan perunoiden ja kastikkeen kanssa tai hampurilaissämpylän välissä, coleslaw-salaatin kera.
Vinkki!
Voit tuunata ohjetta haluamallasi tavalla. Itämaista säväystä saat lisäämällä mausteseokseen makeaa soijakastiketta (1/2 dl) ja riisiviinietikkaa (2 rkl). Vähennä siinä tapauksessa hieman suolan määrää. Sokerina voit käyttää fariini- tai muscovadosokeria. Mausteita voit muunnella loputtomiin esimerkiksi lisäämällä chiliä tai vaihtamalla korianterin juustokuminaan.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat