Nyhtöpossu (Pulled Pork)

7 h 15 min
3.9
26

Nyhtöpossu (Pulled Pork)

GL
LA
MA
MU
26
3.9
Nyhtöpossu eli pulled pork on viime aikojen ruokakomeetta, joka valmistetaan porsaan kaslerista hajoavan kypsäksi. Katso VIDEO, miten helppoa se onkaan!
Teksti Elina Jyväs
Kuvat Joonas Vuorinen
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 1200 gporsaan kasleria

Mausteseos

  • 1 1/2 dlruokosokeria
  • 1 1/2 rklsuolaa
  • 1 rkljauhettua korianteria
  • 2 tlinkivääriä
  • 1 1/2 tlmustapippuria

Tarjoiluun

  • 1 dlgrillauskastiketta

Tee näin

7 h 15 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN7 h

Ota liha huoneenlämpöön noin tuntia ennen paistamista. Yhdistä kaikki mausteseoksen ainekset.

Hiero mausteseos tasaisesti lihan pintaan. Nosta liha kannelliseen uunivuokaan tai peitä vuoka alumiinifoliolla.

Kypsennä 110-asteisessa uunissa 5 1/2–6 1/2 tuntia, kunnes liha on todella mureaa.

Käännä uunilämpö pois, ja anna lihan vetäytyä jälkilämmössä tunnin ajan.

Anna lihan jäähtyä hetki. Nyhdä liha pienemmiksi paloiksi leikkuulaudalla kahdella haarukalla riipien.

Sekoita lihasuikaleet paistoliemeen.

Lisää halutessasi hieman valmista BBQ-kastiketta, jotta saat lihasta mahdollisimman mehevää.

Tarjoa haluamallasi tavalla joko sellaisenaan perunoiden ja kastikkeen kanssa tai hampurilaissämpylän välissä, coleslaw-salaatin kera.

  • Voit tuunata ohjetta haluamallasi tavalla. Itämaista säväystä saat lisäämällä mausteseokseen makeaa soijakastiketta (1/2 dl) ja riisiviinietikkaa (2 rkl). Vähennä siinä tapauksessa hieman suolan määrää. Sokerina voit käyttää fariini- tai muscovadosokeria. Mausteita voit muunnella loputtomiin esimerkiksi lisäämällä chiliä tai vaihtamalla korianterin juustokuminaan.

Vinkki!

Pulled pork eli kotoisammin nyhtöpossu on viime aikojen ruokakomeetta. Arkisesta kaslerista sukeutuu kielenvievä herkku, kunhan varaat kypsentämiseen riittävästi aikaa.
MITÄ PIDIT?
3.9
Katso myös nämä