Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Nyhtöpossu eli pulled pork

7 h 15 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 7 h 0 min

Nyhtöpossu eli pulled pork valmistetaan hajoavan kypsäksi. Arkisesta kaslerista sukeutuu kielenvievä herkku, kunhan varaat kypsentämiseen riittävästi aikaa. Katso video, miten helppoa se onkaan!

7.2.2014
Reseptin ainekset
4 annosta
1200 g
porsaan kasleria
Mausteseos
1½ dl
ruokosokeria
1½ rkl
suolaa
1 rkl
jauhettua korianteria
2 tl
inkivääriä
1½ tl
mustapippuria
Tarjoiluun
1 dl
grillauskastiketta

Nyhtöpossu eli pulled pork – ohje:

  1. Ota liha huoneenlämpöön noin tuntia ennen paistamista. Yhdistä kaikki mausteseoksen ainekset.
  2. Hiero mausteseos tasaisesti lihan pintaan. Nosta liha kannelliseen uunivuokaan tai peitä vuoka alumiinifoliolla.
  3. Kypsennä 110-asteisessa uunissa 5½ –6½ tuntia, kunnes liha on todella mureaa.
  4. Käännä uunilämpö pois, ja anna lihan vetäytyä jälkilämmössä tunnin ajan.
  5. Anna lihan jäähtyä hetki. Nyhdä liha pienemmiksi paloiksi leikkuulaudalla kahdella haarukalla riipien.
  6. Sekoita lihasuikaleet paistoliemeen.
  7. Lisää halutessasi hieman valmista BBQ-kastiketta, jotta saat lihasta mahdollisimman mehevää.
  8. Tarjoa haluamallasi tavalla joko sellaisenaan perunoiden ja kastikkeen kanssa tai hampurilaissämpylän välissä, coleslaw-salaatin kera.

Vinkki!

Voit tuunata ohjetta haluamallasi tavalla. Itämaista säväystä saat lisäämällä mausteseokseen makeaa soijakastiketta (1/2 dl) ja riisiviinietikkaa (2 rkl). Vähennä siinä tapauksessa hieman suolan määrää. Sokerina voit käyttää fariini- tai muscovadosokeria. Mausteita voit muunnella loputtomiin esimerkiksi lisäämällä chiliä tai vaihtamalla korianterin juustokuminaan.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt