4,8(9)
Bataattiburgeri
Gluteeniton
Maidoton
20 min
Supermehevissä bataattiburgereissa sämpylä korvataan paahdetuilla bataattikiekoilla. Chilikastikkeella viritetty jauhelihapihvi sujautetaan bataattiviipaleiden väliin avokadon, tomaatin ja suolakurkkujen kera. Voi miten hyvää!
29.4.2016
 |
Maku
Reseptin ainekset
4 annosta
1 kplbataattia (noin 500 g, mahdollisimman pyöreä)
1 1/2 rkloliiviöljyä
1/2 tlsuolaa
Jauhelihapihvit
400 gnaudan jauhelihaa (rasvaa 17 %)
1 kplmunaa
1 rklmakeaa chilikastiketta (Sriracha)
1 tlsuolaa
1/4 tlmustapippuria
1 rklruokaöljyä (paistamiseen)
Lisäksi
1 kplavokadoa
2 kpltomaattia (viipaloituna)
2 kplsuolakurkkua (viipaloituna)

Bataattiburgeri – ohje:

  1. Pese ja harjaa bataatti huolellisesti. Viipaloi se kuorineen, poikittain, noin sentin paksuisiksi kiekoiksi leivinpaperin päälle pellille. Valuta pinnalle öljyä. Mausta suolalla.
  2. Paahda bataatteja 200 asteessa noin 20 minuuttia, kunnes ne ovat hieman ruskistuneet.
  3. Yhdistä pihvien ainekset. Muotoile taikina neljäksi pihviksi ja paista ne pannulla öljyssä.
  4. Kuori ja murskaa avokado haarukalla.
  5. Kokoa aineksista burgerit bataattiviipaleiden väliin.  
1 kommentti
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.