


Lämppärit uudelle tasolle! Lihapullilla täytetyt nyhtösliderit kruunaavat koti-illan makoisasti
5 h 35 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 5 h 5 min
Sisarussämpylöiksi leivotusta kaurataikinasta valmistuu mainio leipävuoka. Kylki kylkeä vasten leivotut sliderit eli miniburgerit sopivat illanistujaisiin tai koti-iltaan perinteisten lämpimien voileipien tilalle. Resepti on gluteeniton.
Reseptin ainekset
6–8 annosta
2 ps (à 450 g)
gluteenitonta kaurataikinaa (Pirkka, pakaste)
Lihapullat
¾ dl
gluteenittomia korppujauhoja
1 dl
vettä
300 g
karitsan- tai naudanjauhelihaa
1
muna
¾ tl
suolaa
¼ tl
mustapippuria
Lisäksi
2 dl
tomaattipastakastiketta
1
pieni punasipuli
2 (à 125 g)
pehmeää mozzarellaa
½ rku
basilikaa
½ dl
pestokastiketta
Päälle
3 rkl
basilika-yrttiöljyä (Pirkka)
½ dl
parmesaanijuustoa raastettuna tuoretta oreganoa
Nyhtösliderit valmistetaan näin:
- Sulata taikinat pakkauksen ohjeen mukaan (noin 4 tuntia). Muotoile tangoiksi ja leikkaa molemmat tangot 12 osaan. Pyörittele taikinapaloista pieniä sämpylöitä. Laita sämpylät voideltuun tai leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan vieri viereen. Anna kohota 30 minuuttia. Paista 225-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.
- Valmista lihapullamassa. Sekoita korppujauhot ja vesi kulhossa ja anna turvota pari minuuttia. Lisää jauheliha, muna ja mausteet ja sekoita tasaiseksi. Pyörittele pieniksi lihapulliksi leivinpaperin päälle pellille. Paista 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.
- Halkaise leipä kahtia. Nosta kansi varovasti sivuun. Levitä pohjalle tomaattikastiketta.
- Kuori ja hienonna sipuli. Raasta mozzarellat karkealla raastimella tai murenna käsin.
- Laita tomaattikastikkeen päälle lihapullia, sipulia, mozzarellaa, basilikaa ja pestoa.
- Nosta kansi päälle, sivele yrttiöljyllä ja ripottele päälle juustoraastetta ja oreganoa.
- Paahda 225-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia, kunnes juusto sulaa ja leipä saa hieman väriä.
Vinkki!
Oikaise käyttämällä valmislihapullia.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat