Maku

Lindströmin hampurilaiset – uusissa suosikkihamppareissa maistuvat punajuuren mehevöittämät pihvit ja tsatsiki

45 min
{
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
15 min
Lindströmin hampurilaisissa jauhelihapihvit saavat upean punaisen värin ja uutta makua raastetusta punajuuresta. Herkkupari punajuuri-jauhelihapihveille on tsatsiki. Nyt nautiskellaan!
0
0
Julkaistu 16.10.2020


Reseptin ainekset (4 annosta)

Lindströmin pihvit

  • 1 pkt (400 g)naudanjauhelihaa
  • 250 gkeitettyjä punajuuria
  • 1pieni sipuli
  • 1muna
  • 1 rkltimjamia hienonnettuna
  • ½ tlsuolaa
  • ½ tlmustapippuria

Paistamiseen

  • rypsiöljyä

Lisäksi

  • 1tomaatti
  • 1pieni punasipuli
  • 4salaatinlehteä
  • 4viipaletta cheddarjuustoa
  • 4briossi- tai hampurilaissämpylää
  • 2 dlvalmista tsatsikia
Tulosta

Lindströmin hampurilaiset valmistetaan näin:

  1. Valmista pihvit. Raasta punajuuri ja sipuli. Sekoita jauheliha, kasvikset, muna ja mausteet tasaiseksi massaksi.
  2. Muotoile murekemassa neljäksi pihviksi. Paista pihvejä grillissä tai kuumalla pannulla öljyssä 6−8 minuuttia per puoli, kunnes ne ovat kypsiä. Voit paistaa pihvit myös leivinpaperin päällä pellillä 225-asteisessa uunissa 10−15 minuuttia, kunnes pihvit ovat kypsiä.
  3. Viipaloi tomaatit. Kuori ja leikkaa sipulit renkaiksi.
  4. Halkaise sämpylät ja paahda puolikkaat leivänpaahtimessa tai kuivalla kuumalla pannulla molemmin puolin. Voit paahtaa sämpylöitä myös uunissa 200 asteessa noin 5 minuuttia.
  5. Kokoa hampurilaiset. Leivitä sämpyläpohjan päälle tsatsikia, salaatinlehti, pihvi, juusto- ja tomaattiviipale sekä sipulirenkaita. Lisää päälle hieman tsatsikia ja paina kansi päälle.
Kommentoi »