Maku

Vuohenjuusto-sienihampurilaiset – nämä kasvishampparit vievät nälän hauskalla tavalla

1 h 25 min
KA
5
0

Sujauta hampparisämpylän väliin sukkelaa hernetahnaa, marinoitu ja paistettu portobellon lakki sekä pehmeitä vuohejuustokiekkoja. Simppelit sieniburgerit sopivat täydellisesti kuumiin kesäpäiviin.
Tulosta
Teksti Jasmin Raitakari
Kuvat Satu Nyström

Ainekset (4)

  • 4portobelloa

Marinadi

  • 4 rkloliiviöljyä
  • ½ dlsitruunamehua
  • ½ dltimjamia (silputtuna)
  • 1 tlsuolaa
  • ½ tlmustapippuria (myllystä)

Päälle

  • 100 gvuohenjuustoa
  • 2–4 rklsitruunamehua
  • 4 rkltuoreyrttiseosta (timjamia ja lehtipersiljaa)

Hernetahna

  • 1 psherneitä (pakaste)
  • 1 rklsitruunamehua
  • 1 tlras el hanout -mausteseosta
  • 1 tlsiirappia

Lisäksi

  • 12miniluumutomaattia

Tee näin

1 h 25 min
{
AKTIIVINEN25 min
PASSIIVINEN1 h

Valmista sienihampurilaiset näin:

  1. Puhdista portobellot. Sekoita marinadin ainekset kulhossa. Nosta sienet uunivuokaan ja kaada päälle marinadi. Anna maustua noin 30 minuuttia.
  2. Tee hernetahna. Sulata pakasteherneet pakkauksen ohjeen mukaan. Mittaa korkeaan kulhoon tahnan ainekset ja aja sauvasekoittimella tahnaksi.
  3. Grillaa sieniä 25 minuuttia kerran kääntäen tai kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia. Paloittele vuohenjuusto kiekoiksi ja nosta sienten päälle pariksi minuutiksi paiston lopuksi. Pirskottele lopuksi päälle vielä sitruunamehua ja yrttejä.
  4. Kokoa hampurilaiset levittämällä neljälle paahdetulle sämpylälle hernetahnaa ja lado päälle halkaistuja miniluumutomaattejä sekä sienipihvit.

MITÄ PIDIT?
5