Vuohenjuusto-sienihampurilaiset – nämä kasvishampparit vievät nälän hauskalla tavalla
Kasvis
1 h 25 min
{
Aktiivinen 25 min
Passiivinen 1 h
Sujauta hampparisämpylän väliin sukkelaa hernetahnaa, marinoitu ja paistettu portobellon lakki sekä pehmeitä vuohenjuustokiekkoja. Simppelit sieniburgerit sopivat täydellisesti kuumiin kesäpäiviin.
4 rkltuoreyrttiseosta (timjamia ja lehtipersiljaa)
Hernetahna
1 psherneitä (pakaste)
1 rklsitruunamehua
1 tlras el hanout -mausteseosta
1 tlsiirappia
Lisäksi
12miniluumutomaattia
Valmista sienihampurilaiset näin:
Puhdista portobellot. Sekoita marinadin ainekset kulhossa. Nosta sienet uunivuokaan ja kaada päälle marinadi. Anna maustua noin 30 minuuttia.
Tee hernetahna. Sulata pakasteherneet pakkauksen ohjeen mukaan. Mittaa korkeaan kulhoon tahnan ainekset ja aja sauvasekoittimella tahnaksi.
Grillaa sieniä 25 minuuttia kerran kääntäen tai kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia. Paloittele vuohenjuusto kiekoiksi ja nosta sienten päälle pariksi minuutiksi paiston lopuksi. Pirskottele lopuksi päälle vielä sitruunamehua ja yrttejä.
Kokoa hampurilaiset levittämällä neljälle paahdetulle sämpylälle hernetahnaa ja lado päälle halkaistuja miniluumutomaattejä sekä sienipihvit.