Kotivinkki

Hauki hyppäsi hamppariin! Herkulliset haukiburgerit täytetään pikapikkelöidyllä kurkulla ja wasabi-avokadomajoneesilla

45 min
{
Aktiivinen45 min
Passiivinen
Haukiburgerit saavat sämpylöidensä väliin hienoksi jauhetusta kalasta valmistetut pihvit ja maukkaat lisukkeet. Voit käyttää hamppareiden valmistukseen sämpylöiden sijaan myös vuokaleipää.
0
0
Kuvat Sami Repo


Ainekset (4 annosta)

  • 400 ghaukifileitä
  • 2 dlkermaa
  • 1kananmuna
  • ½–1 tlchilihiutaleita
  • 1 rklsitruunan mehua
  • 1 tlsuolaa
  • valkopippuria
  • voita paistamiseen
  • 4sämpylää (tai 8 siivua vuokaleipää)

Pikkelöity kurkku ja punasipuli

  • ½kurkku
  • ½punasipuli
  • ½ dltuoretta korianteria
  • 2 rklriisiviinietikkaa
  • 2 rklvettä
  • 2 tlsokeria
  • ½ tlsuolaa

Wasabi-avokadomajoneesi

  • 1–1½ tlwasabia
  • 1avokado
  • 1 dlmajoneesia
  • 2 rkllimeä
  • ripaussuolaa
  • ripausmustapippuria
Tulosta

Haukiburgerit valmistetaan näin:

  1. Aloita kurkuista. Leikkaa kurkku ohuiksi siivuiksi. Kuori ja leikkaa myös punasipuli ohuiksi renkaiksi.
  2. Laita kurkut, sipulit ja korianterisilppu kulhoon. Yhdistä muut ainekset keskenään ja sekoita, kunnes sokeri on liuennut. Pyöräytä neste joukkoon. Anna maustua 20 minuuttia.
  3. Pilko kalafileet ja jauha hienoksi tehosekoittimessa. Lisää kerma, muna, chili, sitruunamehu, suola ja valkopippuri. Jatka sekoittamista vielä hetki, jotta saat tasaisen massan.
  4. Muotoile massasta märin käsin neljä pihviä. Paista voissa pari minuuttia molemmin puolin.
  5. Mittaa wasabi-avokadomajoneesin ainekset kulhoon. Sekoita tasaiseksi sauvavatkaimella.
  6. Paahda leivät tai lämmitä sämpylät. Lisää burgeriin wasabi-avokadomajoneesia, pihvit sekä pikapikkelöityä kurkkua ja punasipulia.

Vinkki!

Kun jauhat fileet monitoimikoneen leikkurissa tai lihamyllyssä, ruodoista ei tarvitse välittää.

MITÄ PIDIT?
0
Kommentoi »