


Hauki hyppäsi hamppariin! Herkulliset haukiburgerit täytetään pikapikkelöidyllä kurkulla ja wasabi-avokadomajoneesilla
45 min
Haukiburgerit saavat sämpylöidensä väliin hienoksi jauhetusta kalasta valmistetut pihvit ja maukkaat lisukkeet. Voit käyttää hamppareiden valmistukseen sämpylöiden sijaan myös vuokaleipää.
Reseptin ainekset
4 annosta
400 g
haukifileitä
2 dl
kermaa
1
kananmuna
½–1 tl
chilihiutaleita
1 rkl
sitruunan mehua
1 tl
suolaa
valkopippuria
voita paistamiseen
4
sämpylää (tai 8 siivua vuokaleipää)
Pikkelöity kurkku ja punasipuli
½
kurkku
½
punasipuli
½ dl
tuoretta korianteria
2 rkl
riisiviinietikkaa
2 rkl
vettä
2 tl
sokeria
½ tl
suolaa
Wasabi-avokadomajoneesi
1–1½ tl
wasabia
1
avokado
1 dl
majoneesia
2 rkl
limeä
ripaus
suolaa
ripaus
mustapippuria
Haukiburgerit – ohje:
- Aloita kurkuista. Leikkaa kurkku ohuiksi siivuiksi. Kuori ja leikkaa myös punasipuli ohuiksi renkaiksi.
- Laita kurkut, sipulit ja korianterisilppu kulhoon. Yhdistä muut ainekset keskenään ja sekoita, kunnes sokeri on liuennut. Pyöräytä neste joukkoon. Anna maustua 20 minuuttia.
- Pilko kalafileet ja jauha hienoksi tehosekoittimessa. Lisää kerma, muna, chili, sitruunamehu, suola ja valkopippuri. Jatka sekoittamista vielä hetki, jotta saat tasaisen massan.
- Muotoile massasta märin käsin neljä pihviä. Paista voissa pari minuuttia molemmin puolin.
- Mittaa wasabi-avokadomajoneesin ainekset kulhoon. Sekoita tasaiseksi sauvavatkaimella.
- Paahda leivät tai lämmitä sämpylät. Lisää burgeriin wasabi-avokadomajoneesia, pihvit sekä pikapikkelöityä kurkkua ja punasipulia.
Vinkki!
Kun jauhat fileet monitoimikoneen leikkurissa tai lihamyllyssä, ruodoista ei tarvitse välittää.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat