4(1)
Hauki hyppäsi hamppariin! Herkulliset haukiburgerit täytetään pikapikkelöidyllä kurkulla ja wasabi-avokadomajoneesilla
45 min
Haukiburgerit saavat sämpylöidensä väliin hienoksi jauhetusta kalasta valmistetut pihvit ja maukkaat lisukkeet. Voit käyttää hamppareiden valmistukseen sämpylöiden sijaan myös vuokaleipää.
15.5.2020
 |
Kotivinkki
Reseptin ainekset
4 annosta
400 ghaukifileitä
2 dlkermaa
1kananmuna
½–1 tlchilihiutaleita
1 rklsitruunan mehua
1 tlsuolaa
valkopippuria
voita paistamiseen
4sämpylää (tai 8 siivua vuokaleipää)
Pikkelöity kurkku ja punasipuli
½kurkku
½punasipuli
½ dltuoretta korianteria
2 rklriisiviinietikkaa
2 rklvettä
2 tlsokeria
½ tlsuolaa
Wasabi-avokadomajoneesi
1–1½ tlwasabia
1avokado
1 dlmajoneesia
2 rkllimeä
ripaussuolaa
ripausmustapippuria

Haukiburgerit – ohje:

  1. Aloita kurkuista. Leikkaa kurkku ohuiksi siivuiksi. Kuori ja leikkaa myös punasipuli ohuiksi renkaiksi.
  2. Laita kurkut, sipulit ja korianterisilppu kulhoon. Yhdistä muut ainekset keskenään ja sekoita, kunnes sokeri on liuennut. Pyöräytä neste joukkoon. Anna maustua 20 minuuttia.
  3. Pilko kalafileet ja jauha hienoksi tehosekoittimessa. Lisää kerma, muna, chili, sitruunamehu, suola ja valkopippuri. Jatka sekoittamista vielä hetki, jotta saat tasaisen massan.
  4. Muotoile massasta märin käsin neljä pihviä. Paista voissa pari minuuttia molemmin puolin.
  5. Mittaa wasabi-avokadomajoneesin ainekset kulhoon. Sekoita tasaiseksi sauvavatkaimella.
  6. Paahda leivät tai lämmitä sämpylät. Lisää burgeriin wasabi-avokadomajoneesia, pihvit sekä pikapikkelöityä kurkkua ja punasipulia.

Vinkki!

Kun jauhat fileet monitoimikoneen leikkurissa tai lihamyllyssä, ruodoista ei tarvitse välittää.

1 kommentti
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
a-lehdet-logo