Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Hauki hyppäsi hamppariin! Herkulliset haukiburgerit täytetään pikapikkelöidyllä kurkulla ja wasabi-avokadomajoneesilla

45 min

Haukiburgerit saavat sämpylöidensä väliin hienoksi jauhetusta kalasta valmistetut pihvit ja maukkaat lisukkeet. Voit käyttää hamppareiden valmistukseen sämpylöiden sijaan myös vuokaleipää.

15.5.2020
Reseptin ainekset
4 annosta
400 g
haukifileitä
2 dl
kermaa
1
kananmuna
½–1 tl
chilihiutaleita
1 rkl
sitruunan mehua
1 tl
suolaa
valkopippuria
voita paistamiseen
4
sämpylää (tai 8 siivua vuokaleipää)
Pikkelöity kurkku ja punasipuli
½
kurkku
½
punasipuli
½ dl
tuoretta korianteria
2 rkl
riisiviinietikkaa
2 rkl
vettä
2 tl
sokeria
½ tl
suolaa
Wasabi-avokadomajoneesi
1–1½ tl
wasabia
1
avokado
1 dl
majoneesia
2 rkl
limeä
ripaus
suolaa
ripaus
mustapippuria

Haukiburgerit – ohje:

  1. Aloita kurkuista. Leikkaa kurkku ohuiksi siivuiksi. Kuori ja leikkaa myös punasipuli ohuiksi renkaiksi.
  2. Laita kurkut, sipulit ja korianterisilppu kulhoon. Yhdistä muut ainekset keskenään ja sekoita, kunnes sokeri on liuennut. Pyöräytä neste joukkoon. Anna maustua 20 minuuttia.
  3. Pilko kalafileet ja jauha hienoksi tehosekoittimessa. Lisää kerma, muna, chili, sitruunamehu, suola ja valkopippuri. Jatka sekoittamista vielä hetki, jotta saat tasaisen massan.
  4. Muotoile massasta märin käsin neljä pihviä. Paista voissa pari minuuttia molemmin puolin.
  5. Mittaa wasabi-avokadomajoneesin ainekset kulhoon. Sekoita tasaiseksi sauvavatkaimella.
  6. Paahda leivät tai lämmitä sämpylät. Lisää burgeriin wasabi-avokadomajoneesia, pihvit sekä pikapikkelöityä kurkkua ja punasipulia.

Vinkki!

Kun jauhat fileet monitoimikoneen leikkurissa tai lihamyllyssä, ruodoista ei tarvitse välittää.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt