


Herkulliset munakoisoburgerit – mehevä burgeripihvi syntyy paahdetusta munakoisosta, cheddarista ja maapähkinävoista
1 h 15 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 1 h 0 min
Munakoiso taipuu myös burgeripihviksi. Saat täyteläisen mehevät pihvit kun paahdat munakoisot pehmeiksi uunissa ja sekoitat pihvitaikinaan cheddaria ja maapähkinävoita ja ripottelet päälle rouskuvia seesaminsiemeniä.
Reseptin ainekset
4 annosta/8 pihviä
Munakoisopihvit
2
munakoisoa (yhteensä noin 650 g)
1 tl
suolaa
1 rkl
rypsiöljyä
1
muna
1 dl
pankojauhoja
½ dl
maapähkinävoita
ripaus
cayennepippuria
2 dl (80 g)
cheddarjuustoraastetta
1 dl
seesaminsiemeniä
Lisäksi
rypsiöljyä paistamiseen
4
burgerisämpylää
ketsuppia
1 dl
majoneesia
4
cheddarjuustoviipaletta
salaattia (suikaloituna)
1
maustekurkku (viipaloituna)
Munakoisoburgerit – ohje:
- Pese munakoisot ja halkaise pituussuunnassa. Tee viillot munakoisojen pintaan. Laita munakoisot vuokaan, ripottele pinnalle suolaa, valuta päälle öljy. Paahda 200-asteisessa uunissa 45 minuuttia.
- Kaavi munakoisojen sisus kulhoon. Sekoita joukkoon muna, pankojauhot, maapähkinävoi ja cayennepippuri. Anna taikinan turvota huoneenlämmössä 15 minuuttia. Sekoita joukkoon cheddarjuusto.
- Muotoile taikinasta 8 pihviä öljytyin käsin. Ripottele pihveille seesaminsiemeniä. Paista tilkassa öljyä keskilämmöllä 3–4 minuuttia molemmin puolin.
- Paahda sämpylät. Levitä pohjalle ketsuppia ja toiselle puolikkaalle majoneesia. Aseta pohjan päälle pihvi, juustosiivu, salaattia ja maustekurkkuja. Aseta päälle kansi.
Vinkki!
Reseptillä tulee 8 pihviä, joten jos kaikkea ei syödä kerralla, voit pakastaa puolet pihveistä tai syödä ne toisena päivänä salaatin kera.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat