


Selleripihvit – herkullisia sellaisinaan, mainioita myös burgerin välissä
30 min
Selleripihvit maistuvat ihan sellaisinaan tai sopivat vaikka burgerin väliin. Juurisellerin makuun tulee karamellimaista makeutta, kun pihvit paistaa pannulla kunnolla ruskeiksi. Selleripihvit voi kypsentää vaivattomasti myös uunissa.
Reseptin ainekset
4 annosta
Selleripihvit
400 g
juuriselleriä
1
jauhoinen peruna
1
omena
1 prk
punaisia tai vihreitä käyttövalmiita linssejä (290 g)
2 dl
juustoraastetta
1 dl
mantelirouhetta
3 rkl
maissitärkkelysjauhoja
1 tl
suolaa
1 tl
kuivattua timjamia
2
kananmunaa
voita tai kasvirasvasekoitetta paistamiseen
Gorgonzolajuustokastike
200 g
ranskankermaa (rasvaa 18 %)
100 g
gorgonzolajuustoa
2 rkl
hienonnettua timjamia tai rosmariinia
1 tl
hunajaa
Lisäksi
hampurilaissämpylöitä
pekonia
punasipulia
Selleripihvit valmistuvat näin:
- Kuori ja raasta juuriselleri ja peruna raastimen karkealla terällä raasteeksi. Pese omena, kuori tarvittaessa, poista siemenkota omenaporalla ja raasta karkeaksi raasteeksi. Laita juures-omenaraaste tiheäreikäiseen siivilään ja purista irtoava neste pois niin, että raaste on mahdollisimman kuivaa. Kaada raasteseos kulhoon.
- Huuhtele purkkilinssit siivilässä kylmällä vedellä. Sekoita linssit, juustoraaste, mantelirouhe, maissitärkkelysjauhot, suola ja timjami juures-omenaraasteen joukkoon. Riko kananmunat joukkoon. Sekoita.
- Kuumenna rasvaa lettupannun koloissa. Laita raasteseosta pannulle ja tasoita pihvien pinta. Paista keskilämmöllä 3–4 minuuttia molemmin puolin. Voit kypsentää pihvejä myös 200-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia.
- Sekoita ranskankerma, gorgonzolajuusto, hienonnettu timjami ja hunaja kulhossa.
- Tarjoa selleripihvit ja kastike sellaisenaan tai esimerkiksi sämpylöiden välissä. Paista pekonia pihvin päälle. Lisää salaattisekoitusta ja punasipulia.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat