Kesän paras puraisu! Halloumiburgeri koukuttaa mehevyydellään – nappaa resepti
Munaton
Kasvis
1 h 45 min
{
Aktiivinen 55 min
Passiivinen 50 min
Halloumiburgeri on yhdistelmä suolaista ja rapeaa juustoa, karamellisoitunutta sipuli-fenkolisekoitusta ja maittavaa kapriskastiketta. Itse tehdyt, superpehmeät perunasämpylät kruunaavat herkun. Voit myös oikaista käyttämällä valmiita hampurilaissämpylöitä.
2 dlperunamuusia (muusijauheesta tai pakastemuusia)
3 dlmaitoa
1 psskuivahiivaa
1½ tlsuolaa
1 rklhunajaa
½ dlöljyä
8–9 dlvehnäjauhoja
Karamellisoitu sipuli ja fenkoli
1salaattisipuli
1fenkoli
2 rklöljyä
2 tlsokeria
2 rklvaaleaa balsamiviinietikkaa
½ tlsuolaa
Kastike
2 rklkapriksia
2 dlkermaviiliä
1 rklsitruunamehua
1 rklchiliketsuppia
¼ tlsuolaa
¼ tlmustapippuria
Lisäksi
2 pkthalloumijuustoa
6–7 dlsalaattisekoitusta
Halloumiburgeri – ohje:
Sekoita perunamuusi ja maito keskenään, ja lämmitä hieman kädenlämpöistä kuumemmaksi joko kattilassa tai mikroaaltouunissa. Sekoita hiiva nesteen joukkoon. Kun hiiva on liuennut, lisää loput taikinan aineet. Alusta jauhoja taikinaan käsin tai koneella sen verran, että taikina irtoaa juuri ja juuri kulhon reunoista. Kohota liinalla peitettynä noin 30 minuuttia.
Kaada taikina jauhotetulle pöydälle ja jaa 10 osaan. Pyörittele mataliksi sämpylöiksi ja anna kohota pellillä liinan alla vielä noin 20 minuuttia.
Paista sämpylöitä 225 asteessa noin 15 minuuttia. Anna jäähtyä liinan alla vähintään puoli tuntia ennen täyttämistä.
Leikkaa sipuli ja fenkoli puoliksi ja sen jälkeen ohuiksi viipaleiksi. Paista kasviksia pannulla öljyssä noin 5 minuuttia niin, että ne pehmenevät kunnolla. Lisää pannulle sokeri, balsamiviininetikka ja suola. Jatka paistamista keskilämmöllä noin 10 minuuttia.
Hienonna kaprikset veitsellä. Yhdistä kaikki kastikkeen aineet ja sekoita tasaiseksi.
Huuhtele kokonaiset halloumipalat kylmän veden alla ja kuivaa puhtaalla keittiöpyyhkeellä. Leikkaa juustot viipaleiksi ja grillaa viipaleita keskilämmöllä noin 3 minuuttia. Käännä juustot grillauksen aikana kerran.
Halkaise sämpylät ja lusikoi kastiketta sekä kannelle että pohjalle. Täytä kuumalla halloumilla, sipuli-fenkoliseoksella sekä raikkaalla salaatilla. Tarjoa heti. Loput sämpylät voi pakastaa tai säästää aamiaiselle.