Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Kesän paras puraisu! Halloumiburgeri koukuttaa mehevyydellään – nappaa resepti

1 h 45 min
{
Aktiivinen 55 min
Passiivinen 50 min

Halloumiburgeri on yhdistelmä suolaista ja rapeaa juustoa, karamellisoitunutta sipuli-fenkolisekoitusta ja maittavaa kapriskastiketta. Itse tehdyt, superpehmeät perunasämpylät kruunaavat herkun. Voit myös oikaista käyttämällä valmiita hampurilaissämpylöitä.

20.7.2022
Reseptin ainekset
4 annosta
Perunasämpylät (10 kpl)
2 dl
perunamuusia (muusijauheesta tai pakastemuusia)
3 dl
maitoa
1 pss
kuivahiivaa
1½ tl
suolaa
1 rkl
hunajaa
½ dl
öljyä
8–9 dl
vehnäjauhoja
Karamellisoitu sipuli ja fenkoli
1
salaattisipuli
1
fenkoli
2 rkl
öljyä
2 tl
sokeria
2 rkl
vaaleaa balsamiviinietikkaa
½ tl
suolaa
Kastike
2 rkl
kapriksia
2 dl
kermaviiliä
1 rkl
sitruunamehua
1 rkl
chiliketsuppia
¼ tl
suolaa
¼ tl
mustapippuria
Lisäksi
2 pkt
halloumijuustoa
6–7 dl
salaattisekoitusta

Halloumiburgeri – ohje:

  1. Sekoita perunamuusi ja maito keskenään, ja lämmitä hieman kädenlämpöistä kuumemmaksi joko kattilassa tai mikroaaltouunissa. Sekoita hiiva nesteen joukkoon. Kun hiiva on liuennut, lisää loput taikinan aineet. Alusta jauhoja taikinaan käsin tai koneella sen verran, että taikina irtoaa juuri ja juuri kulhon reunoista. Kohota liinalla peitettynä noin 30 minuuttia.
  2. Kaada taikina jauhotetulle pöydälle ja jaa 10 osaan. Pyörittele mataliksi sämpylöiksi ja anna kohota pellillä liinan alla vielä noin 20 minuuttia.
  3. Paista sämpylöitä 225 asteessa noin 15 minuuttia. Anna jäähtyä liinan alla vähintään puoli tuntia ennen täyttämistä.
  4. Leikkaa sipuli ja fenkoli puoliksi ja sen jälkeen ohuiksi viipaleiksi. Paista kasviksia pannulla öljyssä noin 5 minuuttia niin, että ne pehmenevät kunnolla. Lisää pannulle sokeri, balsamiviininetikka ja suola. Jatka paistamista keskilämmöllä noin 10 minuuttia.
  5. Hienonna kaprikset veitsellä. Yhdistä kaikki kastikkeen aineet ja sekoita tasaiseksi.
  6. Huuhtele kokonaiset halloumipalat kylmän veden alla ja kuivaa puhtaalla keittiöpyyhkeellä. Leikkaa juustot viipaleiksi ja grillaa viipaleita keskilämmöllä noin 3 minuuttia. Käännä juustot grillauksen aikana kerran.
  7. Halkaise sämpylät ja lusikoi kastiketta sekä kannelle että pohjalle. Täytä kuumalla halloumilla, sipuli-fenkoliseoksella sekä raikkaalla salaatilla. Tarjoa heti. Loput sämpylät voi pakastaa tai säästää aamiaiselle.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt