


Vegeburgeri kikhernepihvillä ja paprikamajoneesilla
50 min
Herkulliset vegeburgerit täytetään kikhernepihvillä ja taivaallisella paprikamajoneesilla!
Reseptin ainekset
6 kpl
Kasvispihvit
400 g
säilöttyjä kikherneitä (400 g säilyketölkki)
2
valkosipulinkynttä hienonnettuna
kourallinen tuoretta silolehtipersilijaa
kourallinen tuoretta korianteria
½
punainen chili
½ dl
neitsyt oliiviöljyä
2 rkl
sitruunamehua
1 tl
jauhettua juustokuminaa eli jeeraa
1 tl
jauhettua korianteria
1 tl
savustettua paprikajauhetta
suolaa ja mustapippuria
2
kananmunaa
1
sipuli
1 dl
korppujauhoja
1
porkkana
korppujauhoja kasvispihvien leivittämiseen
Paprikamajoneesi
1
keltuainen
1
valkosipulinkynsi hienonnettuna
1 tl
dijonsinappia
2 rkl
sitruunamehua
½ tl
savustettua paprikajauhetta
1½ dl
rypsiöljyä
suolaa
Hampurilaisiin
6
hampurilaissämpylää
4
tomaattia viipaloituna
salaattia
1 pkt
halloumijuustoa
ketsuppia
sinappia
Vegeburgeri – ohje:
- Valuta kikherneet hyvin, kaada blenderiin. Lisää blenderiin valkosipuli, chili, tuoreet yrtit, mausteet, oliiviöljy ja sitruunamehu. Aja tasaiseksi massaksi. Kuori sipuli ja kuutioi pieniksi kuutioiksi. Kuullata sipulikuutioita hetki tilkassa öljyä. Kuori ja raasta porkkana karkeaksi raasteeksi. Sekoita kikhernemassa, paistettu sipuli, porkkanaraaste, munat ja korppujauhot hyvin keskenään. Muotoile massasta kuusi kasvispihviä. Pyöräytä pihvit korppujauhoissa ja paista kasvispihvit rapeiksi molemmilta puolilta pannulla öljyssä.
- Laita keltuainen kulhoon. Lisää kulhoon hienonnettu valkosipuli, dijonsinappi, sitruunamehu ja savustettu paprikajauhe. Lisää öljy ohuena norona samalla vatkaten. Mausta majoneesi suolalla, peitä kulho kelmulla ja nosta paprikamajoneesi jääkaappiin maustumaan 15 minuutiksi.
- Viipaloi halloumijuusto. Paista halloumijuusto viipaleet rapeiksi pannulla molemmilta puolilta. Kokoa hampurilaiset haluamillasi täytteillä ja nauti heti.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat