Nyhtistäytteiset pitaleivät – sujauta pitaleipien väliin Nyhtökaura-pyöryköitä ja tahini-sitruunavinegretillä maustettua salaattia
kasvis
maidoton
munaton
vegaani
30 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen
Kreikan ja Lähi-idän keittiöistä tutut täytetyt pitaleivät ovat ihanan helppo ja ruokaisa arkiruoka. Nopeiten saat ruoan pöytään, kun käytät kaupan valmiita pitaleipiä ja Nyhtökaura-pyöryköitä. Herkullisen annoksen kruunaa raikas tahini-sitruunavinegretti.

Reseptin ainekset 4 annosta
1 prk (290 g)kikherneitä (Go Green)
1punasipuli
1kurkku
250 gkirsikkatomaatteja
½ dlkorianteria hienonnettuna
½ dllehtipersiljaa hienonnettuna
Tahini-sitruunavinegretti
3 rkloliiviöljyä
2 rkltahinia
1 rklsitruunamehua
½ tlpaprikajauhetta
¼ tlsuolaa
¼ tlmustapippuria
Lisäksi
1 ps (250 g)Nyhtökaura-pyöryköitä
1 pkt (320 g)pitaleipiä
1 prk (2dl)kaurapohjaista ruokafraichea
Nyhtistäytteiset pitaleivät valmistetaan näin:
- Sekoita ensin tahini-sitruunavinegretin ainekset keskenään.
- Huuhdo ja valuta kikherneet. Kuori ja hienonna sipuli. Kuutioi kurkku ja puolita tai lohko tomaatit. Hienonna yrtit.
- Sekoita kastike salaatin joukkoon.
- Lämmitä nyhtispullat ja pitaleivät mikrossa. Täytä leivät salaatilla ja pyöryköillä.
- Viimeistele täytetyt pitat kaurafraichella.