Nyhtökauraa pitaleivässä

30 min
0
0

Nyhtökauraa pitaleivässä

Nyhtökaura pitakebabit maistuvat koko perheelle!
Teksti Keittiössä, kotona ja puutarhassa
Kuvat Keittiössä, kotona ja puutarhassa
Tulosta
Mainos

Ainekset (6 kpl)

  • 250 gmaustamatonta nyhtökauraa
  • 1 kplsipuli kuutioituna
  • 2 kplvalkosipulinkynsiä hienonnettuna
  • 1 rklöljyä paistamiseen
  • 2 tlharissa- chilitahnaa
  • 1 tljauhettua jeeraa
  • 1 tlsavustettua paprikajauhetta
  • mustapippuria myllystä
  • 1 rklkuivattua oreganoa
  • suolaa
  • 1 kplpaseerattua tomaattia (mutti)
  • 1 dlvettä

Tarjoiluun

  • 1 kplsalaattia
  • 3 kpltomaatteja viipaloituna
  • ½ kplkurkkua viipaloituna
  • 1 kplpunasipuli ohuiksi renkaiksi leikattuna
  • 6 kplpitaleipiä
  • 200 gfetaa

Harissa-jogurttikastike

  • 200 gturkkilaista jogurttia
  • 2 tlharissa- chilitahnaa
  • 1 rklsitruuna mehua
  • ½ tlsuolaa

Tee näin

30 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN

Kuullota sipulikuutioita muutaman minuutin ajan pannulla öljyssä. Lisää hienonnattu valkosipuli ja nyhtökaura. Paista vielä muutaman minuutin ajan. Lisää mausteet, paseerattu tomaatti ja vesi. Anna kiehua miedolla lämmöllä noin 15 minuuttia.

Valmista harissa-jogurttikastike sekoittamalla kaikki kastikkeen ainekset hyvin keskenään. Anna kastikkeen maustua jääkaapissa vähintään 15 minuutin ajan.

Täytä pitaleivät nyhtökauralla, salaatilla, tomaatilla, punasipulilla, kurkulla, fetalla ja harissa-jogurttikastikkeella. Nauti heti.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä