0(0)
Nyhtistäytteiset pitaleivät – sujauta pitaleipien väliin Nyhtökaura-pyöryköitä ja tahini-sitruunavinegretillä maustettua salaattia
Kasvis
Maidoton
Munaton
Vegaaninen
30 min
Kreikan ja Lähi-idän keittiöistä tutut täytetyt pitaleivät ovat ihanan helppo ja ruokaisa arkiruoka. Nopeiten saat ruoan pöytään, kun käytät kaupan valmiita pitaleipiä ja Nyhtökaura-pyöryköitä. Herkullisen annoksen kruunaa raikas tahini-sitruunavinegretti.
3.10.2019
 |
Maku
Reseptin ainekset
4 annosta
1 prk (290 g)kikherneitä (Go Green)
1punasipuli
1kurkku
250 gkirsikkatomaatteja
½ dlkorianteria hienonnettuna
½ dllehtipersiljaa hienonnettuna
Tahini-sitruunavinegretti
3 rkloliiviöljyä
2 rkltahinia
1 rklsitruunamehua
½ tlpaprikajauhetta
¼ tlsuolaa
¼ tlmustapippuria
Lisäksi
1 ps (250 g)Nyhtökaura-pyöryköitä
1 pkt (320 g)pitaleipiä
1 prk (2dl)kaurapohjaista ruokafraichea

Nyhtistäytteiset pitaleivät valmistetaan näin:

  1. Sekoita ensin tahini-sitruunavinegretin ainekset keskenään.
  2. Huuhdo ja valuta kikherneet. Kuori ja hienonna sipuli. Kuutioi kurkku ja puolita tai lohko tomaatit. Hienonna yrtit.
  3. Sekoita kastike salaatin joukkoon.
  4. Lämmitä nyhtispullat ja pitaleivät mikrossa. Täytä leivät salaatilla ja pyöryköillä.
  5. Viimeistele täytetyt pitat kaurafraichella.
1 kommentti
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
a-lehdet-logo