


Vegesuosikki
Nyhtistäytteiset pitaleivät – sujauta pitaleipien väliin Nyhtökaura-pyöryköitä ja tahini-sitruunavinegretillä maustettua salaattia
30 min
Kreikan ja Lähi-idän keittiöistä tutut täytetyt pitaleivät ovat ihanan helppo ja ruokaisa arkiruoka. Nopeiten saat ruoan pöytään, kun käytät kaupan valmiita pitaleipiä ja Nyhtökaura-pyöryköitä. Herkullisen annoksen kruunaa raikas tahini-sitruunavinegretti.
Reseptin ainekset
4 annosta
1 prk (290 g)
kikherneitä (Go Green)
1
punasipuli
1
kurkku
250 g
kirsikkatomaatteja
½ dl
korianteria hienonnettuna
½ dl
lehtipersiljaa hienonnettuna
Tahini-sitruunavinegretti
3 rkl
oliiviöljyä
2 rkl
tahinia
1 rkl
sitruunamehua
½ tl
paprikajauhetta
¼ tl
suolaa
¼ tl
mustapippuria
Lisäksi
1 ps (250 g)
Nyhtökaura-pyöryköitä
1 pkt (320 g)
pitaleipiä
1 prk (2dl)
kaurapohjaista ruokafraichea
Nyhtistäytteiset pitaleivät valmistetaan näin:
- Sekoita ensin tahini-sitruunavinegretin ainekset keskenään.
- Huuhdo ja valuta kikherneet. Kuori ja hienonna sipuli. Kuutioi kurkku ja puolita tai lohko tomaatit. Hienonna yrtit.
- Sekoita kastike salaatin joukkoon.
- Lämmitä nyhtispullat ja pitaleivät mikrossa. Täytä leivät salaatilla ja pyöryköillä.
- Viimeistele täytetyt pitat kaurafraichella.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat