Maku

Nyhtistäytteiset pitaleivät – sujauta pitaleipien väliin Nyhtökaura-pyöryköitä ja tahini-sitruunavinegretillä maustettua salaattia

30 min
KA
MA
MU
VE
0
1

Kreikan ja Lähi-idän keittiöistä tutut täytetyt pitaleivät ovat ihanan helppo ja ruokaisa arkiruoka. Nopeiten saat ruoan pöytään, kun käytät kaupan valmiita pitaleipiä ja Nyhtökaura-pyöryköitä. Herkullisen annoksen kruunaa raikas tahini-sitruunavinegretti.
Tulosta
Kuvat Satu Nyström

Ainekset (4 annosta)

  • 1 prk (290 g)kikherneitä (Go Green)
  • 1punasipuli
  • 1kurkku
  • 250 gkirsikkatomaatteja
  • ½ dlkorianteria hienonnettuna
  • ½ dllehtipersiljaa hienonnettuna

Tahini-sitruunavinegretti

  • 3 rkloliiviöljyä
  • 2 rkltahinia
  • 1 rklsitruunamehua
  • ½ tlpaprikajauhetta
  • ¼ tlsuolaa
  • ¼ tlmustapippuria

Lisäksi

  • 1 ps (250 g)Nyhtökaura-pyöryköitä
  • 1 pkt (320 g)pitaleipiä
  • 1 prk (2dl)kaurapohjaista ruokafraichea

Tee näin

30 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN

Nyhtistäytteiset pitaleivät valmistetaan näin:

  1. Sekoita ensin tahini-sitruunavinegretin ainekset keskenään.
  2. Huuhdo ja valuta kikherneet. Kuori ja hienonna sipuli. Kuutioi kurkku ja puolita tai lohko tomaatit. Hienonna yrtit.
  3. Sekoita kastike salaatin joukkoon.
  4. Lämmitä nyhtispullat ja pitaleivät mikrossa. Täytä leivät salaatilla ja pyöryköillä.
  5. Viimeistele täytetyt pitat kaurafraichella.
MITÄ PIDIT?
0