Välimeren kikhernetahna

15 min
5
0

Välimeren kikhernetahna

GL
MA
MU
0
5
Samettinen kikhernetahna eli hummus saa välimerellistä potkua valkosipulista, sitruunasta ja harissa-mausteesta.  
Teksti Elina Jyväs
Kuvat Riikka Kantinkoski
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 580 gkikherneitä (2 prk säilykekikherneitä)
  • 2 kplvalkosipulinkynttä (silputtuna)
  • 1 dloliiviöljyä (neitsyt)
  • 1/2 dlsitruunamehua
  • 1 tlharissaa
  • 1/2 tljauhettua korianteria
  • 1/2 tlsuolaa

Lisäksi

  • Päälle silputtua lehtipersiljaa ja oliiviöljyä

Tee näin

15 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN

Valuta ja huuhtele kikherneet siivilässä. Kaada ne tehosekoittimen kulhoon.

Lisää muut ainekset. Sekoita tasaiseksi tahnaksi. Voit valmistaa tahnan myös sauvasekoittimella korkeareunaisessa kulhossa.

Tarkista maku. Lisää tarvittaessa suolaa tai muita mausteita.

Jos tahna on liian paksua, lisää hieman vettä, sitruunamehua tai öljyä.

Vinkki!

Harissan voit korvata ripottelemalla tahnan päälle hieman chilijauhetta ja/tai paprikajauhetta.

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä