


Välimeren kikhernetahna
15 min
Samettinen kikhernetahna eli hummus saa välimerellistä potkua valkosipulista, sitruunasta ja harissa-mausteesta.
Reseptin ainekset
4 annosta
580 g
kikherneitä (2 prk säilykekikherneitä)
2 kpl
valkosipulinkynttä (silputtuna)
1 dl
oliiviöljyä (neitsyt)
1/2 dl
sitruunamehua
1 tl
harissaa
1/2 tl
jauhettua korianteria
1/2 tl
suolaa
Lisäksi
Päälle silputtua lehtipersiljaa ja oliiviöljyä
Valuta ja huuhtele kikherneet siivilässä. Kaada ne tehosekoittimen kulhoon.
Lisää muut ainekset. Sekoita tasaiseksi tahnaksi. Voit valmistaa tahnan myös sauvasekoittimella korkeareunaisessa kulhossa.
Tarkista maku. Lisää tarvittaessa suolaa tai muita mausteita.
Jos tahna on liian paksua, lisää hieman vettä, sitruunamehua tai öljyä.
Harissan voit korvata ripottelemalla tahnan päälle hieman chilijauhetta ja/tai paprikajauhetta.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat