


Rapea rösti
Raasta ja paista! Rapeaksi ruskistetut maa-artisokkaröstit ovat juuresruokaa parhaimmillaan
30 min
Maukas maa-artisokka maistuu ihanalle röstinä. Tarjoa maa-artisokkaröstit blinien tapaan mädin, smetanan, sipulin ja tillin kanssa.
Reseptin ainekset
12 röstiä
300 g
maa-artisokkia
2
jauhoista perunaa
2
kevätsipulinvartta
4 rkl
timjamia hienonettuna
2
munaa
1 tl
suolaa
¼ tl
mustapippuria
25 g
voita
Lisäksi
1
punasipuli
1 prk (120 g)
smetanaa
1 dl
mätiä tai merileväkaviaaria
1 dl
tilliä hienonnettuna
Maa-artisokkaröstit – ohje:
- Kuori maa-artisokat ja perunat tai pese ne hyvin ja käytä kuorineen. Hienonna kevätsipulit ja timjami.
- Raasta maa-artisokat ja perunat raastimen isolla terällä. Purista raaste kuivaksi ja laita kulhoon. Riko joukkoon munat. Lisää kevätsipuli, timjami ja mausteet. Sekoita tasaiseksi massaksi.
- Paista taikinasta pieniä röstejä rasvatulla lettupannulla 2 minuuttia kummaltakin puolelta.
- Kuori ja hienonna punasipuli. Laita röstit tarjoiluastialle, lisää päälle smetanaa, merileväkaviaaria, sipulisilppua ja tilliä.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat