Kotivinkki

Ruishampurilainen on parhaimmillaan itse tehtynä – kokoa leipien väliin suosikkitäytteesi ja nauti!

15 min
0
0

Ruishampurilainen on parhaimmillaan itse tehtynä – kokoa leipien väliin suosikkitäytteesi ja nauti!

Teksti Mika Rampa
Kuvat Antti Vettenranta
Tulosta
Mainos
Ruishampurilainen pitää sisällään mehevän jauhelihapihvin sekä roppakaupalla kasviksia. Hampparit sopivat niin välipalaksi kuin päivälliseksikin, sillä annoksen kokoa on helppo kasvattaa lisukkeilla.

Ainekset (4 annosta)

Ruishampurilaiset

  • 400 gnaudan jauhelihaa
  • 1 tlsuolaa
  • 1 tlmustapippuria
  • 1 rklvoita tai öljyä paistamiseen
  • 4cheddarjuustosiivua
  • 2tomaattia
  • 1punasilpuli
  • 4ruisleipää (esim. Reissumies)
  • 4salaatinlehteä

Kastike

  • 1 dlmajoneesia
  • 1 rkldijoninsinappia
  • 2 rklhienonnetua persiljaa
  • ½ tlmustapippuria

Tee näin

15 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN

Ruishampurilaiset valmistuvat näin:

  1. Valmista kastike sekoittamalla ainekset keskenään.
  2. Sekoita mausteet jauhelihaan. Muotoile massasta neljä pihviä ja paista ne voissa tai öljyssä molemmin puolin. Laita jokaisen pihvin päälle lopuksi viipale juustoa.
  3. Viipaloi tomaatit ja punasipuli. Lämmitä ruisleivät.
  4. Lado leipien väliin pihvi, salaattia, tomaattia, punasipulia ja kastiketta. Nauti ruishampurilainen heti!
MITÄ PIDIT?
0