Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Grillattu hampurilainen

30 min

Kesäisin hampurilainen tulee grillistä! Valmista hampurilaisten väliin juustolla viimeistellyt mehevät pihvit ja raikasta tomaatti-sipulisalaattia.

24.6.2015
Reseptin ainekset
4 annosta
Pihvit
400 g
naudan jauhelihaa (rasvaa 7 %)
2 rkl
rypsiöljyä
1 tl
suolaa
1 tl
timjamia
1/2 tl
mustapippuria
Tomaatti-sipulisalaatti
2 kpl
kesäsipulia
2 kpl
tomaattia (kypsää)
1/2 dl
balsamiviinietikkaa (tummaa)
1/2 dl
oliiviöljyä
2 tl
sokeria
1/4 tl
suolaa
1/4 tl
mustapippuria
2 rkl
tuoretta basilikaa (silputtuna)
Lisäksi
4 kpl
juustoa (rasvaa 25-35 %) (paksua viipaletta)
4 kpl
sämpylää (hampurilaissämpylää)

Grillattu hampurilainen – ohje:

  1. Sekoita jauhelihaan öljy ja mausteet. Vaivaa tasaiseksi. Muotoile massasta neljä pihviä. Paina pihvit keskeltä hieman ohuemmiksi, jotta ne kypsyvät tasaisesti.
  2. Huuhtele ja viipaloi varhaissipulit ja tomaatit. Yhdistä sipuli- ja tomaattiviipaleet kulhossa.
  3. Kiehauta kattilassa balsamiviinietikka, öljy, sokeri, suola ja pippuri.
  4. Kaada kuuma liemi heti sipuli-tomaattiseoksen päälle. Mausta basilikalla ja anna seistä hetki.
  5. Grillaa pihvit kovalla lämmöllä kauniin värisiksi.
  6. Nosta pihvien päälle juustoviipale ja anna sen sulaa hetki. Grillaa myös hampurilaissämpylät kauniin värisiksi.
  7. Kasaa hampurilaiset laittamalla sämpylöille lämmintä tomaatti-sipulisalaattia, pihvit ja halutessasi salaattia.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt