


Grillattu hampurilainen
30 min
Kesäisin hampurilainen tulee grillistä! Valmista hampurilaisten väliin juustolla viimeistellyt mehevät pihvit ja raikasta tomaatti-sipulisalaattia.
Reseptin ainekset
4 annosta
Pihvit
400 g
naudan jauhelihaa (rasvaa 7 %)
2 rkl
rypsiöljyä
1 tl
suolaa
1 tl
timjamia
1/2 tl
mustapippuria
Tomaatti-sipulisalaatti
2 kpl
kesäsipulia
2 kpl
tomaattia (kypsää)
1/2 dl
balsamiviinietikkaa (tummaa)
1/2 dl
oliiviöljyä
2 tl
sokeria
1/4 tl
suolaa
1/4 tl
mustapippuria
2 rkl
tuoretta basilikaa (silputtuna)
Lisäksi
4 kpl
juustoa (rasvaa 25-35 %) (paksua viipaletta)
4 kpl
sämpylää (hampurilaissämpylää)
Grillattu hampurilainen – ohje:
- Sekoita jauhelihaan öljy ja mausteet. Vaivaa tasaiseksi. Muotoile massasta neljä pihviä. Paina pihvit keskeltä hieman ohuemmiksi, jotta ne kypsyvät tasaisesti.
- Huuhtele ja viipaloi varhaissipulit ja tomaatit. Yhdistä sipuli- ja tomaattiviipaleet kulhossa.
- Kiehauta kattilassa balsamiviinietikka, öljy, sokeri, suola ja pippuri.
- Kaada kuuma liemi heti sipuli-tomaattiseoksen päälle. Mausta basilikalla ja anna seistä hetki.
- Grillaa pihvit kovalla lämmöllä kauniin värisiksi.
- Nosta pihvien päälle juustoviipale ja anna sen sulaa hetki. Grillaa myös hampurilaissämpylät kauniin värisiksi.
- Kasaa hampurilaiset laittamalla sämpylöille lämmintä tomaatti-sipulisalaattia, pihvit ja halutessasi salaattia.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat