Grillattu hampurilainen
30 min
{
Aktiivinen
30 minPassiivinen
Kesäisin hampurilainen tulee grillistä! Valmista hampurilaisten väliin juustolla viimeistellyt mehevät pihvit ja raikasta tomaatti-sipulisalaattia.
MU
4.1
Kuvat
Julkaistu 24.6.2015

Grillattu hampurilainen
Reseptin ainekset (4 annosta)
Pihvit
- 400 gnaudan jauhelihaa (rasvaa 7 %)
- 2 rklrypsiöljyä
- 1 tlsuolaa
- 1 tltimjamia
- 1/2 tlmustapippuria
Tomaatti-sipulisalaatti
- 2 kplkesäsipulia
- 2 kpltomaattia (kypsää)
- 1/2 dlbalsamiviinietikkaa (tummaa)
- 1/2 dloliiviöljyä
- 2 tlsokeria
- 1/4 tlsuolaa
- 1/4 tlmustapippuria
- 2 rkltuoretta basilikaa (silputtuna)
Lisäksi
- 4 kpljuustoa (rasvaa 25-35 %) (paksua viipaletta)
- 4 kplsämpylää (hampurilaissämpylää)
Sekoita jauhelihaan öljy ja mausteet. Vaivaa tasaiseksi. Muotoile massasta neljä pihviä. Paina pihvit keskeltä hieman ohuemmiksi, jotta ne kypsyvät tasaisesti.
Huuhtele ja viipaloi varhaissipulit ja tomaatit. Yhdistä sipuli- ja tomaattiviipaleet kulhossa.
Kiehauta kattilassa balsamiviinietikka, öljy, sokeri, suola ja pippuri.
Kaada kuuma liemi heti sipuli-tomaattiseoksen päälle. Mausta basilikalla ja anna seistä hetki.
Grillaa pihvit kovalla lämmöllä kauniin värisiksi.
Nosta pihvien päälle juustoviipale ja anna sen sulaa hetki. Grillaa myös hampurilaissämpylät kauniin värisiksi.
Kasaa hampurilaiset laittamalla sämpylöille lämmintä tomaatti-sipulisalaattia, pihvit ja halutessasi salaattia.