Maku

Grillattu hampurilainen

30 min
4.6
1

Grillattu hampurilainen

MU
1
4.6
Kesäisin hampurilainen tulee grillistä! Valmista hampurilaisten väliin juustolla viimeistellyt mehevät pihvit ja raikasta tomaatti-sipulisalaattia.
Teksti Elina Jyväs
Kuvat Satu Nyström
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

Pihvit

  • 400 gnaudan jauhelihaa (rasvaa 7 %)
  • 2 rklrypsiöljyä
  • 1 tlsuolaa
  • 1 tltimjamia
  • 1/2 tlmustapippuria

Tomaatti-sipulisalaatti

  • 2 kplkesäsipulia
  • 2 kpltomaattia (kypsää)
  • 1/2 dlbalsamiviinietikkaa (tummaa)
  • 1/2 dloliiviöljyä
  • 2 tlsokeria
  • 1/4 tlsuolaa
  • 1/4 tlmustapippuria
  • 2 rkltuoretta basilikaa (silputtuna)

Lisäksi

  • 4 kpljuustoa (rasvaa 25-35 %) (paksua viipaletta)
  • 4 kplsämpylää (hampurilaissämpylää)

Tee näin

30 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN

Sekoita jauhelihaan öljy ja mausteet. Vaivaa tasaiseksi. Muotoile massasta neljä pihviä. Paina pihvit keskeltä hieman ohuemmiksi, jotta ne kypsyvät tasaisesti.

Huuhtele ja viipaloi varhaissipulit ja tomaatit. Yhdistä sipuli- ja tomaattiviipaleet kulhossa.

Kiehauta kattilassa balsamiviinietikka, öljy, sokeri, suola ja pippuri.

Kaada kuuma liemi heti sipuli-tomaattiseoksen päälle. Mausta basilikalla ja anna seistä hetki.

Grillaa pihvit kovalla lämmöllä kauniin värisiksi.

Nosta pihvien päälle juustoviipale ja anna sen sulaa hetki. Grillaa myös hampurilaissämpylät kauniin värisiksi.

Kasaa hampurilaiset laittamalla sämpylöille lämmintä tomaatti-sipulisalaattia, pihvit ja halutessasi salaattia.

MITÄ PIDIT?
4.6
Katso myös nämä