Kasvisburgerit – hampparisämpylän välissä piileskelee mehevä porkkana-kikhernepihvi seuranaan pikapikkelöityä kaalisalaattia
Kasvis
1 h 30 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 1 h
Täydellisten kasvisburgerien kaava on yksinkertainen: tarvitaan vain tuore sämpylä, täydellinen kasvispihvi sekä pikkelöityä punakaali-sipulisalaattia raikastukseksi. Sitten vain kokoat, haukkaat ja nautit!
Valmista ensin punakaali-sipulisalaatti. Poista kaalista kova kanta. Hienonna kaali veitsellä tai vihannesleikkurilla.
Kuori ja suikaloi sipuli. Hienonna valkosipulinkynsi ja lehtipersilja. Sekoita kaali, sipulit ja lehtipersilja. Pane seos kulhoon.
Mittaa etikka, vesi, sokeri, suola ja pippuri kannuun, sekoita kunnes sokeri ja suola ovat liuenneet. Kaada liemi kaalin päälle. Sekoita ja nosta kulho jääkaappiin tunniksi.
Pihvit: Kuori ja kuutioi porkkanat pieniksi. Kuutioi sipuli ja valkosipulinkynnet.
Pane porkkanapalat ja sipulit kattilaan. Lisää vettä sen verran, että ne peittyvät. Keitä porkkanat kypsiksi. Valuta vesi, nosta kattila vielä levylle ja höyrytä kaikki neste pois.
Huuhtele ja valuta kikherneet ja kumoa kattilaan. Soseuta kaikki ainekset.
Lisää kaurahiutaleet, pellavarouhe ja mausteet, sekoita taikina tasaiseksi. Nosta taikina jääkaappiin puoleksi tunniksi.
Muotoile taikinasta öljytyin käsin 6 pihviä. Paista pihvit öljyssä pannulla noin 2 minuuttia per puoli. Voit paistaa pihvit myös 200- asteisessa uunissa 15 minuuttia.
Halkaise sämpylät ja laita pihvi väliin. Lisää salaatit ja kaurafraichea kastikkeeksi.