4,1(37)
Kasvishampurilainen – muhevimman vegeburgerin välistä kurkkaa itse tehty mustapapupihvi
Gluteeniton
Kasvis
Laktoositon
Maidoton
Vegaaninen
25 min
Paras kasvishampurilainen kootaan itse tehdyistä muhevista mustapapupihveistä, ananasrenkaista ja aurinkokuivatuista tomaateista. Unohda kuivat vegeburgerit ja kokkaa tällä ohjeella elämäsi mehevin kasvishampurilainen!
19.6.2012
 |
Maku
Reseptin ainekset
6 kpl
Mustapapupihvit
2valkosipulinkynttä
2 prk (340 g)mustapapuja (esim. GoGreen)
1 prk (165 g)säilykemaissia
1/2 dlkaurajauhoja
1 tlchilijauhetta
1 tljuustokuminaa
1 tlpizzamaustetta
1 tlsavustettua paprikajauhetta
1/2 tlsuolaa
1/4 tlcayennenpippuria
Paistamiseen
2 rklrypsiöljyä
Avokado-wasabitahna
2avokadoa
1 rkloliiviöljyä
1 rklsitruunamehua
1 tlwasabia
1/4 tlsuolaa
Lisäksi
6sämpylää
6ananasrengasta
12aurinkokuivattua tomaattia
12 salaatinlehteä

Kasvishampurilainen valmistuu näin:

  1. Aloita kasvishampurilainen mustapapupihveistä. Kuori ja silppua valkosipulinkynnet. Huuhtele ja valuta mustapavut siivilässä. Kumoa ne kulhoon ja survo perunanuijalla rouheaksi massaksi. Valuta maissit ja sekoita ne muiden ainesten kanssa taikinaan. Anna massan turvota noin 10 min.
  2. Valmista sillä aikaa avokado-wasabitahna. Muussaa avokadot, lisää joukkoon muut ainekset ja sekoita.
  3. Muotoile massasta 4–6 pihviä. Kuumenna paistinpannulla öljyä ja paista pihvejä muutama minuutti per puoli. Paista seuraavaksi ananasrenkaat.
  4. Kokoa kasvishampurilaiset levittämällä 6 sämpylälle avokadotahnaa ja latomalla päälle mustapapupihvit, paistetut ananasrenkaat, aurinkokuivattuja tomaatteja ja salaatinlehtiä.
Kommentoi »
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.