Maku

Kasvishampurilainen – muhevimman vegeburgerin välistä kurkkaa itse tehty mustapapupihvi

25 min
GL
KA
LA
MA
VE
4.29
0

Paras kasvishampurilainen kootaan itse tehdyistä muhevista mustapapupihveistä, ananasrenkaista ja aurinkokuivatusita tomaateista. Unohda kuivat vegeburgerit ja kokkaa tällä ohjeella elämäsi mehevin kasvishampurilainen!
Tulosta
Teksti Jasmin Raitakari
Kuvat Satu Nyström

Ainekset (6 kpl)

Mustapapupihvit

  • 2valkosipulinkynttä
  • 2 prk (340 g)mustapapuja (esim. GoGreen)
  • 1 prk (165 g)säilykemaissia
  • 1 dlkaurajauhoja
  • 1 tlchilijauhetta
  • 1 tljuustokuminaa
  • 1 tlpizzamaustetta
  • 1 tlsavustettua paprikajauhetta
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1/4 tlcayennenpippuria

Paistamiseen

  • 2 rklrypsiöljyä

Avokado-wasabitahna

  • 2avokadoa
  • 1 rkloliiviöljyä
  • 1 rklsitruunamehua
  • 1 tlwasabia
  • 1/4 tlsuolaa

Lisäksi

  • 6sämpylää
  • 6ananasrengasta
  • 12aurinkokuivattua tomaattia
  • 12 salaatinlehteä

Tee näin

25 min
{
AKTIIVINEN25 min
PASSIIVINEN

Kasvishampurilainen valmistuu näin:

  1. Aloita kasvishampurilainen mustapapupihveistä. Kuori ja silppua valkosipulinkynnet. Huuhtele ja valuta mustapavut siivilässä. Kumoa ne kulhoon ja survo perunanuijalla rouheaksi massaksi. Valuta maissit ja sekoita ne muiden ainesten kanssa taikinaan. Anna massan turvota noin 10 min.
  2. Valmista sillä aikaa avokado-wasabitahna. Muussaa avokadot, lisää joukkoon muut ainekset ja sekoita.
  3. Muotoile massasta 4–6 pihviä. Kuumenna paistinpannulla öljyä ja paista pihvejä muutama minuutti per puoli. Paista seuraavaksi ananasrenkaat.
  4. Kokoa kasvishampurilaiset levittämällä 6 sämpylälle avokadotahnaa ja latomalla päälle mustapapupihvit, paistetut ananasrenkaat, aurinkokuivattuja tomaatteja ja salaatinlehtiä.
MITÄ PIDIT?
4.29