Kasvishampurilainen – muhevimman vegeburgerin välistä kurkkaa itse tehty mustapapupihvi
25 min
{
Aktiivinen25 min
Passiivinen
Paras kasvishampurilainen kootaan itse tehdyistä muhevista mustapapupihveistä, ananasrenkaista ja aurinkokuivatusita tomaateista. Unohda kuivat vegeburgerit ja kokkaa tällä ohjeella elämäsi mehevin kasvishampurilainen!
GL
KA
LA
MA
VE
4.3

Kasvishampurilainen – muhevimman vegeburgerin välistä kurkkaa itse tehty mustapapupihvi
Ainekset (6 kpl)
Mustapapupihvit
- 2valkosipulinkynttä
- 2 prk (340 g)mustapapuja (esim. GoGreen)
- 1 prk (165 g)säilykemaissia
- 1 dlkaurajauhoja
- 1 tlchilijauhetta
- 1 tljuustokuminaa
- 1 tlpizzamaustetta
- 1 tlsavustettua paprikajauhetta
- 1/2 tlsuolaa
- 1/4 tlcayennenpippuria
Paistamiseen
- 2 rklrypsiöljyä
Avokado-wasabitahna
- 2avokadoa
- 1 rkloliiviöljyä
- 1 rklsitruunamehua
- 1 tlwasabia
- 1/4 tlsuolaa
Lisäksi
- 6sämpylää
- 6ananasrengasta
- 12aurinkokuivattua tomaattia
- 12 salaatinlehteä
Kasvishampurilainen valmistuu näin:
- Aloita kasvishampurilainen mustapapupihveistä. Kuori ja silppua valkosipulinkynnet. Huuhtele ja valuta mustapavut siivilässä. Kumoa ne kulhoon ja survo perunanuijalla rouheaksi massaksi. Valuta maissit ja sekoita ne muiden ainesten kanssa taikinaan. Anna massan turvota noin 10 min.
- Valmista sillä aikaa avokado-wasabitahna. Muussaa avokadot, lisää joukkoon muut ainekset ja sekoita.
- Muotoile massasta 4–6 pihviä. Kuumenna paistinpannulla öljyä ja paista pihvejä muutama minuutti per puoli. Paista seuraavaksi ananasrenkaat.
- Kokoa kasvishampurilaiset levittämällä 6 sämpylälle avokadotahnaa ja latomalla päälle mustapapupihvit, paistetut ananasrenkaat, aurinkokuivattuja tomaatteja ja salaatinlehtiä.
MITÄ PIDIT?
4.3