Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Hampurilaispihvi on burgerin tärkein osa – näin valmistat täydellisen mehevät pihvit!

Hampurilaisen valmistus lähtee lihaisasta pihvistä. Hampurilaispihvi ei kaipaa mausteiksi kuin sipulia, sinappia, mustapippuria ja suolaa. Pihvimassaan ei tarvitse lisätä kananmunaa tai korppujauhoja.

Reseptin ainekset
4 kpl
1
sipuli
500 g
naudan paistijauhelihaa (esim. rotukarjan jauhelihaa)
2 tl
sinappia
1 tl
suolaa
½ tl
mustapippuria

Hampurilaispihvit – ohje:

  1. Kuori sipuli ja hienonna se pieneksi.
  2. Sekoita sipuli, laadukas jauheliha, sinappi, suola ja mustapippuri kulhossa, kunnes ainekset ovat tasaisesti sekoittuneet. Vältä massan liiallista vaivaamista, jotta pihveistä tulee meheviä ja pehmeitä.
  3. Muotoile jauhelihamassasta neljä noin sentin paksuista hampurilaispihviä. Tee jokaiseen pihviin pieni kuoppa keskelle, jotta ne säilyttävät tasaisen muotonsa paistettaessa.
  4. Grillaa tai paista hampurilaispihvit kuumalla pannulla noin 8 minuuttia, kunnes ne saavat kauniin paistopinnan. Kääntele pihvejä välillä varovasti, jotta ne kypsyvät tasaisesti ja saavat herkullisen ruskean värin.
  5. Tarjoa pihvit hampurilaissämpylöiden ja muiden täytteiden kanssa.

Paras hampurilaispihvi valmistuu näin:

  • Valitse kaupasta laadukasta naudan jauhelihaa, jossa on vähintään 17 prosenttia rasvaa. Varsinkin kuumassa grillissä pihvi kuivuu helposti, jos pihvi on taputeltu kevytjauhelihasta.
  • Unohda korppujauhot ja munat, sillä hyvän lihan maustamiseen et tarvitse kuin suolaa ja pippuria.
  • Hampurilaispihvit on tosi helppo tehdä. Ota liha huoneenlämpöön puoli tuntia ennen kuin aloitat. Sekoita jauhelihaa vain sen verran, että mausteet levittyvät. Muotoile liha 150 gramman pihveiksi ja tee keskelle kuoppa, joka auttaa pihviä kypsymään tasaisesti.
  • Paista tai grillaa pihviä kovalla lämmöllä neljä minuuttia per puoli. Yritä vastustaa himoa painella paistuvaa pihviä lastalla, sillä se valuttaa pihvistä nesteet ja mehevyyden. Kun käännät pihvin, lisää paistetulle puolelle paksu juustoviipale.
  • Nopean grillauksen jälkeen kannattaa pihvit jättää vetäytymään hetkeksi, jotta ne eivät kastele sämpylöitä.
  • Hyvän naudanlihan voi jättää huoletta sisältä punertavaksi. Jos olet epävarma pihvin kypsyydestä, tarkista se lihalämpömittarilla. Aseta mittari pihvin keskelle. 65-asteinen pihvi on medium.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt