


Hampurilaissämpylät juureen – sisältä kuohkeat ja päältä rapsakat sämpylät nostavat burgerin ihan uudelle tasolle
6 h 30 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 6 h 0 min
Hampurilaissämpylät juureen leivottuina ja pitkään kohotettuina ovat burgerisämpylöiden aatelistoa. Jos sinulla on oma juuri, leivo seuraavan kerran sämpylät juureen. Juurisämpylöissä on ihanan kuohkea rakenne ja sopivan hapan maku.
Reseptin ainekset
10 kpl
Hampurilaissämpylät juureen
150 g
ruokittua juurta
150 g
maitoa (kädenlämpöisenä)
2
munaa
50 g
voita (sulatettuna)
500 g
vehnäjauhoja
15 g
sokeria
10 g
suolaa
Voitelu
1
muna
Pinnalle
2 rkl
seesaminsiemeniä
Hampurilaissämpylät juureen – ohje:
- Mittaa kaikki aineet kulhoon ja sekoita taikinaksi. Peitä kulho kelmulla ja nosta lämpimään paikkaan ensikohoamaan 2–3 tunniksi. Taittele taikina ensikohoamisen alkuvaiheessa 2–3 kertaa.
- Kumoa taikina pöydälle ja jaa 10 osaan. Pyöritä sämpylöiksi ja nosta leivinpaperin päälle pellille. Peitä sämpylät liinalla ja nosta lämpimään paikaan, esim. uuniin, jossa on päällä vain valo, 3–4 tunniksi.
- Voitele hampurilaissämpylät munalla ja ripottele päälle seesaminsiemeniä. Paista 180-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.
Vinkki!
Haluatko tehdä itsellesi oman juuren? Juurileivonta on helpompaa kuin uskotkaan. Kurkkaa, miten teet juuren, ruokit sitä ja leivot elämäsi parasta juurileipää.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat