4,9(9)
Hampurilaissämpylät juureen – sisältä kuohkeat ja päältä rapsakat sämpylät nostavat burgerin ihan uudelle tasolle
6 h 30 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 6 h
Hampurilaissämpylät juureen leivottuina ja pitkään kohotettuina ovat burgerisämpylöiden aatelistoa. Jos sinulla on oma juuri, leivo seuraavan kerran sämpylät juureen. Juurisämpylöissä on ihanan kuohkea rakenne ja sopivan hapan maku.
31.1.2019
 |
Maku
Reseptin ainekset
10 kpl
Hampurilaissämpylät juureen
150 gruokittua juurta
150 gmaitoa (kädenlämpöisenä)
2munaa
50 gvoita (sulatettuna)
500 gvehnäjauhoja
15 gsokeria
10 gsuolaa
Voitelu
1muna
Pinnalle
2 rklseesaminsiemeniä

Hampurilaissämpylät juureen – ohje:

  1. Mittaa kaikki aineet kulhoon ja sekoita taikinaksi. Peitä kulho kelmulla ja nosta lämpimään paikkaan ensikohoamaan 2–3 tunniksi. Taittele taikina ensikohoamisen alkuvaiheessa 2–3 kertaa.
  2. Kumoa taikina pöydälle ja jaa 10 osaan. Pyöritä sämpylöiksi ja nosta leivinpaperin päälle pellille. Peitä sämpylät liinalla ja nosta lämpimään paikaan, esim. uuniin, jossa on päällä vain valo, 3–4 tunniksi.
  3. Voitele hampurilaissämpylät munalla ja ripottele päälle seesaminsiemeniä. Paista 180-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.

Vinkki!

Haluatko tehdä itsellesi oman juuren? Juurileivonta on helpompaa kuin uskotkaan. Kurkkaa, miten teet juuren, ruokit sitä ja leivot elämäsi parasta juurileipää.

2 kommenttia
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.