Maku

Hampurilaissämpylät juureen – sisältä kuohkeat ja päältä rapsakat sämpylät nostavat burgerin ihan uudelle tasolle

6 h 30 min
0
0

Hampurilaissämpylät juureen leivottuina ja pitkään kohotettuina ovat burgerisämpylöiden aatelistoa. Jos sinulla on oma juuri, leivo seuraavan kerran sämpylät juureen. Juurisämpylöissä on ihanan kuohkea rakenne ja sopivan hapan maku.
Tulosta
Teksti Kati Pohja
Kuvat Hannes Paananen

Ainekset (10 kpl)

Hampurilaissämpylät juureen

  • 150 gruokittua juurta
  • 150 gmaitoa (kädenlämpöisenä)
  • 2munaa
  • 50 gvoita (sulatettuna)
  • 500 gvehnäjauhoja
  • 15 gsokeria
  • 10 gsuolaa

Voitelu

  • 1muna

Pinnalle

  • 2 rklseesaminsiemeniä

Tee näin

6 h 30 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN6 h

Hampurilaissämpylät juureen leivotaan näin:

  1. Mittaa kaikki aineet kulhoon ja sekoita taikinaksi. Peitä kulho kelmulla ja nosta lämpimään paikkaan ensikohoamaan 2–3 tunniksi. Taittele taikina ensikohoamisen alkuvaiheessa 2–3 kertaa.
  2. Kumoa taikina pöydälle ja jaa 10 osaan. Pyöritä sämpylöiksi ja nosta leivinpaperin päälle pellille. Peitä sämpylät liinalla ja nosta lämpimään paikaan, esim. uuniin, jossa on päällä vain valo, 3–4 tunniksi.
  3. Voitele hampurilaissämpylät munalla ja ripottele päälle seesaminsiemeniä. Paista 180-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.

Vinkki!

Haluatko tehdä itsellesi oman juuren? Juurileivonta on helpompaa kuin uskotkaan. Kurkkaa, miten teet juuren, ruokit sitä ja leivot elämäsi parasta juurileipää.

MITÄ PIDIT?
0