Hampurilaissämpylät juureen – sisältä kuohkeat ja päältä rapsakat sämpylät nostavat burgerin ihan uudelle tasolle
6 h 30 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 6 h
Hampurilaissämpylät juureen leivottuina ja pitkään kohotettuina ovat burgerisämpylöiden aatelistoa. Jos sinulla on oma juuri, leivo seuraavan kerran sämpylät juureen. Juurisämpylöissä on ihanan kuohkea rakenne ja sopivan hapan maku.
Mittaa kaikki aineet kulhoon ja sekoita taikinaksi. Peitä kulho kelmulla ja nosta lämpimään paikkaan ensikohoamaan 2–3 tunniksi. Taittele taikina ensikohoamisen alkuvaiheessa 2–3 kertaa.
Kumoa taikina pöydälle ja jaa 10 osaan. Pyöritä sämpylöiksi ja nosta leivinpaperin päälle pellille. Peitä sämpylät liinalla ja nosta lämpimään paikaan, esim. uuniin, jossa on päällä vain valo, 3–4 tunniksi.
Voitele hampurilaissämpylät munalla ja ripottele päälle seesaminsiemeniä. Paista 180-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.