Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Nyhtökana

3 h 45 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 3 h 30 min

Iki-ihana nyhtökana valmistuu hajoavan kypsäksi hautuneesta broilerinrinnasta. Mausteisella karamellikastikkeella viimeistelty broileri sopii tarjottavaksi vaikka hodarin välissä.

18.6.2014
Reseptin ainekset
4 annosta
1000 g
broilerin rintaleikkeitä (luullisia)
15 dl
kanalientä (tai lihalientä)
3 rkl
punaista currytahnaa (Spice up)
Karamellikastike
2 1/2 dl
kanalientä (broilerien haudutuslientä siivilöitynä tai fondista)
2 1/2 dl
ruokosokeria
1 dl
vettä
3/4 dl
valkoviinietikkaa
5 kpl
tähtianista
1 kpl
sitruunaruohoa (viipaloituna)
1 kpl
tuoretta chiliä (hienonnettuna)
1 kpl
valkosipulinkynttä (hienonnettuna)
1 1/2 tl
suolaa

Nosta broilerileikkeet korkealaitaiseen uunivuokaan, johon ne mahtuvat vieri viereen.

Mausta kanaliemi currytahnalla. Kaada lientä vuokaan sen verran, että broilerit peittyvät.

Kypsennä 125 asteessa noin 3 tuntia. Käännä leikkeitä muutaman kerran kypsennyksen aikana.

Mittaa karamellikastikkeen ainekset kattilaan. Keitä 25-30 minuuttia ilman kantta välillä sekoittaen, kunnes seos on siirappimainen.

Poista broilereista luu ja nahka. Revi broileri kahdella haarukalla pieniksi paloiksi. Sekoita joukkoon karamellikastiketta välillä maistellen, kunnes nyhtökanan maku on mieleisesi. Tarjoa loppu karamellikastike erikseen nyhtökanan kanssa.   

Tarjoa nyhtökana vaikka hodarin välissä.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt