4(32)
Nyhtökana
Laktoositon
Maidoton
Munaton
3 h 45 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 3 h 30 min
Iki-ihana nyhtökana valmistuu hajoavan kypsäksi hautuneesta broilerinrinnasta. Mausteisella karamellikastikkeella viimeistelty broileri sopii tarjottavaksi vaikka hodarin välissä.
Julkaistu 18.6.2014
Maku
Reseptin ainekset
4 annosta
1000 gbroilerin rintaleikkeitä (luullisia)
15 dlkanalientä (tai lihalientä)
3 rklpunaista currytahnaa (Spice up)
Karamellikastike
2 1/2 dlkanalientä (broilerien haudutuslientä siivilöitynä tai fondista)
2 1/2 dlruokosokeria
1 dlvettä
3/4 dlvalkoviinietikkaa
5 kpltähtianista
1 kplsitruunaruohoa (viipaloituna)
1 kpltuoretta chiliä (hienonnettuna)
1 kplvalkosipulinkynttä (hienonnettuna)
1 1/2 tlsuolaa

Nosta broilerileikkeet korkealaitaiseen uunivuokaan, johon ne mahtuvat vieri viereen.

Mausta kanaliemi currytahnalla. Kaada lientä vuokaan sen verran, että broilerit peittyvät.

Kypsennä 125 asteessa noin 3 tuntia. Käännä leikkeitä muutaman kerran kypsennyksen aikana.

Mittaa karamellikastikkeen ainekset kattilaan. Keitä 25-30 minuuttia ilman kantta välillä sekoittaen, kunnes seos on siirappimainen.

Poista broilereista luu ja nahka. Revi broileri kahdella haarukalla pieniksi paloiksi. Sekoita joukkoon karamellikastiketta välillä maistellen, kunnes nyhtökanan maku on mieleisesi. Tarjoa loppu karamellikastike erikseen nyhtökanan kanssa.   

Tarjoa nyhtökana vaikka hodarin välissä.

8 kommenttia
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.