4,5(2)
Majoneesi – monipuolinen arki- ja juhlaruoan maustaja
Gluteeniton
10 min
Täyteläinen majoneesi on mainettaan helpompi valmistaa. Maukas majoneesi on hyvää sellaisenaan, mutta kurkkaa vinkit myös aioliin ja Rhode Island -kastikkeeseen!
8.1.2006
 |
Maku
Reseptin ainekset
10 annosta
1 kplkeltuaista
1/2 rklvalkoviinietikkaa
1/2 rklsinappia
1/4 tlsuolaa
1/4 tlvalkopippuria (rouhittuna)
2 1/2 dlrypsiöljyä
100 granskankermaa (rasvaa 15-18 %)

Majoneesi valmistuu näin:

Valmista majoneesi aina saman lämpöisistä raaka-aineista, jotta se ei juoksetu!

Mittaa keltuainen, viinietikka, sinappi, suola ja pippuri kulhoon. Sekoita hyvin.

Lisää öljy joukkoon ohuena nauhana, koko ajan vatkaten.

Sekoita joukkoon ranskankerma.

Majoneesipohjaiset kastikkeet sopivat sekä kylmien että lämpimien ruokien kastikkeiksi, salaatteihin ja dippaamiseen.

Jos majoneesi juoksettuu, riko uusi keltuainen puhtaaseen kulhoon ja vatkaa juoksettunut majoneesi pienissä erissä joukkoon.

Valkosipulimajoneesi eli aioli:

Lisää majoneesiin 2–4 murskattua valkosipulinkynttä ja 1/4 tl rouhittua mustapippuria.

Rhode Island -kastike:

Lisää majoneesiin 2 rkl tomaattipyreetä, 1 rkl konjakkia tai kuivaa sherryä ja muutama tippa punaista tabascoa.

Kommentoi »
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.