Maku

Majoneesi – monipuolinen arki- ja juhlaruoan maustaja

10 min
5
0

Majoneesi – monipuolinen arki- ja juhlaruoan maustaja

GL
0
5
Täyteläinen majoneesi on mainettaan helpompi valmistaa. Maukas majoneesi on hyvää sellaisenaan, mutta kurkkaa vinkit myös aioliin ja Rhode Island -kastikkeeseen!
Teksti Midi Vuorela
Kuvat Juhani Salonen
Tulosta
Mainos

Ainekset (10 annosta)

  • 1 kplkeltuaista
  • 1/2 rklvalkoviinietikkaa
  • 1/2 rklsinappia
  • 1/4 tlsuolaa
  • 1/4 tlvalkopippuria (rouhittuna)
  • 2 1/2 dlrypsiöljyä
  • 100 granskankermaa (rasvaa 15-18 %)

Tee näin

10 min
{
AKTIIVINEN10 min
PASSIIVINEN

Majoneesi valmistuu näin:

Valmista majoneesi aina saman lämpöisistä raaka-aineista, jotta se ei juoksetu!

Mittaa keltuainen, viinietikka, sinappi, suola ja pippuri kulhoon. Sekoita hyvin.

Lisää öljy joukkoon ohuena nauhana, koko ajan vatkaten.

Sekoita joukkoon ranskankerma.

Majoneesipohjaiset kastikkeet sopivat sekä kylmien että lämpimien ruokien kastikkeiksi, salaatteihin ja dippaamiseen.

Jos majoneesi juoksettuu, riko uusi keltuainen puhtaaseen kulhoon ja vatkaa juoksettunut majoneesi pienissä erissä joukkoon.

Valkosipulimajoneesi eli aioli:

Lisää majoneesiin 2–4 murskattua valkosipulinkynttä ja 1/4 tl rouhittua mustapippuria.

Rhode Island -kastike:

Lisää majoneesiin 2 rkl tomaattipyreetä, 1 rkl konjakkia tai kuivaa sherryä ja muutama tippa punaista tabascoa.

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä