Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Majoneesi – monipuolinen arki- ja juhlaruoan maustaja

10 min

Täyteläinen majoneesi on mainettaan helpompi valmistaa. Maukas majoneesi on hyvää sellaisenaan, mutta kurkkaa vinkit myös aioliin ja Rhode Island -kastikkeeseen!

8.1.2006
Reseptin ainekset
10 annosta
1 kpl
keltuaista
1/2 rkl
valkoviinietikkaa
1/2 rkl
sinappia
1/4 tl
suolaa
1/4 tl
valkopippuria (rouhittuna)
2 1/2 dl
rypsiöljyä
100 g
ranskankermaa (rasvaa 15-18 %)

Majoneesi valmistuu näin:

Valmista majoneesi aina saman lämpöisistä raaka-aineista, jotta se ei juoksetu!

Mittaa keltuainen, viinietikka, sinappi, suola ja pippuri kulhoon. Sekoita hyvin.

Lisää öljy joukkoon ohuena nauhana, koko ajan vatkaten.

Sekoita joukkoon ranskankerma.

Majoneesipohjaiset kastikkeet sopivat sekä kylmien että lämpimien ruokien kastikkeiksi, salaatteihin ja dippaamiseen.

Jos majoneesi juoksettuu, riko uusi keltuainen puhtaaseen kulhoon ja vatkaa juoksettunut majoneesi pienissä erissä joukkoon.

Valkosipulimajoneesi eli aioli:

Lisää majoneesiin 2–4 murskattua valkosipulinkynttä ja 1/4 tl rouhittua mustapippuria.

Rhode Island -kastike:

Lisää majoneesiin 2 rkl tomaattipyreetä, 1 rkl konjakkia tai kuivaa sherryä ja muutama tippa punaista tabascoa.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt