


Burgeripelti on koko perheen hauska herkku! Nopeasti paistuva piirakka taltuttaa kovemmankin luokan hampparihimon
30 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 10 min
Kekseliään burgeripellin pohjana toimivat hampurilaissämpylät. Peltipiirakka saa täytteekseen muun muassa naudanjauhelihaa, cheddarjuustoraastetta, suolakurkkuja ja herkullisen kermaviilipohjaisen kastikkeen.
Reseptin ainekset
6 annosta
1 ps
rukiisia burgerisämpylöitä (Vaasan)
500 g
naudanjauhelihaa
½ dl
tomaattipyreetä
½ dl
bbq-kastiketta (esim. Santa Maria)
½ tl
mustapippuria
½ tl
suolaa
150 g
cheddarjuustoraastetta
Lisäksi
1
punasipulia
½ kerää
jäävuorisalaattia
250 g
kirsikkatomaatteja
1 dl
maustekurkkuviipaleita
hampurilaiskastiketta (linkki reseptiin burgeripellin valmistusohjeessa)
Burgeripelti valmistuu näin:
- Laita sämpylät vieri viereen leivinpaperin päälle pellille leikkuupinta ylöspäin.
- Ruskista jauheliha. Lisää tomaattipyree, bbq-kastike, mustapippuri ja suola. Sekoita hampurilaiskastikkeen ainekset kulhossa. Katso hampurilaiskastikkeen ohje täältä.
- Levitä jauhelihaseos sämpylöiden päälle tasaisesti. Ripottele juustoraaste pinnalle.
- Paista uunin keskitasolla 225 asteessa noin 10 minuuttia, kunnes juustoraaste on sulanut ja hieman ruskistunut.
- Kuori ja suikaloi punasipuli. Suikaloi salaatti ja puolita tomaatit. Viimeistele burgeripelti kasviksilla ja kastikkeella.
Vinkki!
Vaihda jauheliha halutessasi kasvisjauhikseen.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat