Maku

Burgeripelti on koko perheen hauska herkku! Nopeasti paistuva piirakka taltuttaa kovemmankin luokan hampparihimon

30 min
{
Aktiivinen
20 min
Passiivinen
10 min
Kekseliään burgeripellin pohjana toimivat hampurilaissämpylät. Peltipiirakka saa täytteekseen muun muassa naudanjauhelihaa, cheddarjuustoraastetta, suolakurkkuja ja herkullisen kermaviilipohjaisen kastikkeen.
3.3
0
Julkaistu: 23.4.2021


Ainekset (6 annosta)

  • 1 psrukiisia burgerisämpylöitä (Vaasan)
  • 500 gnaudanjauhelihaa
  • ½ dl tomaattipyreetä
  • ½ dl bbq-kastiketta (esim. Santa Maria)
  • ½ tl mustapippuria
  • ½ tl suolaa
  • 150 g cheddarjuustoraastetta

Lisäksi

  • 1punasipulia
  • ½ kerää jäävuorisalaattia
  • 250 g kirsikkatomaatteja
  • 1 dlmaustekurkkuviipaleita
  • hampurilaiskastiketta (linkki reseptiin burgeripellin valmistusohjeessa)
Tulosta

Burgeripelti valmistuu näin:

  1. Laita sämpylät vieri viereen leivinpaperin päälle pellille leikkuupinta ylöspäin.
  2. Ruskista jauheliha. Lisää tomaattipyree, bbq-kastike, mustapippuri ja suola. Sekoita hampurilaiskastikkeen ainekset kulhossa. Katso hampurilaiskastikkeen ohje täältä.
  3. Levitä jauhelihaseos sämpylöiden päälle tasaisesti. Ripottele juustoraaste pinnalle.
  4. Paista uunin keskitasolla 225 asteessa noin 10 minuuttia, kunnes juustoraaste on sulanut ja hieman ruskistunut.
  5. Kuori ja suikaloi punasipuli. Suikaloi salaatti ja puolita tomaatit. Viimeistele burgeripelti kasviksilla ja kastikkeella.

Vinkki!

Vaihda jauheliha halutessasi kasvisjauhikseen.

Kommentoi »