3,8(24)
Burgeripelti on koko perheen hauska herkku! Nopeasti paistuva piirakka taltuttaa kovemmankin luokan hampparihimon
30 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 10 min
Kekseliään burgeripellin pohjana toimivat hampurilaissämpylät. Peltipiirakka saa täytteekseen muun muassa naudanjauhelihaa, cheddarjuustoraastetta, suolakurkkuja ja herkullisen kermaviilipohjaisen kastikkeen.
23.4.2021
 |
Maku
Reseptin ainekset
6 annosta
1 psrukiisia burgerisämpylöitä (Vaasan)
500 gnaudanjauhelihaa
½ dl tomaattipyreetä
½ dl bbq-kastiketta (esim. Santa Maria)
½ tl mustapippuria
½ tl suolaa
150 g cheddarjuustoraastetta
Lisäksi
1punasipulia
½ kerää jäävuorisalaattia
250 g kirsikkatomaatteja
1 dlmaustekurkkuviipaleita
hampurilaiskastiketta (linkki reseptiin burgeripellin valmistusohjeessa)

Burgeripelti valmistuu näin:

  1. Laita sämpylät vieri viereen leivinpaperin päälle pellille leikkuupinta ylöspäin.
  2. Ruskista jauheliha. Lisää tomaattipyree, bbq-kastike, mustapippuri ja suola. Sekoita hampurilaiskastikkeen ainekset kulhossa. Katso hampurilaiskastikkeen ohje täältä.
  3. Levitä jauhelihaseos sämpylöiden päälle tasaisesti. Ripottele juustoraaste pinnalle.
  4. Paista uunin keskitasolla 225 asteessa noin 10 minuuttia, kunnes juustoraaste on sulanut ja hieman ruskistunut.
  5. Kuori ja suikaloi punasipuli. Suikaloi salaatti ja puolita tomaatit. Viimeistele burgeripelti kasviksilla ja kastikkeella.

Vinkki!

Vaihda jauheliha halutessasi kasvisjauhikseen.

Kommentoi »
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.