Kotivinkki

Sehän onkin pottu! Uuniperunaburgeri haastaa perinteisen hampparin – sujauta helpon purilaisen väliin valmis kasvispihvi ja lusikkakaupalla tsatsikia

1 h
{
Aktiivinen
20 min
Passiivinen
40 min
Uuniperunaburgeri on hampurilaisen uusi, hauska ja ruokaisa muoto. Korvaa sämpylät isoilla uuniperunoilla, paista väliin maukas kasvispihvi ja sekoita tsatsiki kastikkeeksi. Rapsakkaa lisämakua tuovat retiisiviipaleet.
KA
0
0
Julkaistu: 11.3.2021


Ainekset (4 annosta)

  • 4isoa uuniperunaa (800 g)
  • 2 rkloliiviöljyä
  • 1 rklrosmariinia hienonnettuna
  • 1 tl suolaa
  • ½ tlmustapippuria

Täytteet

  • 4kasvisburgeripihviä (esim. Beyond Meat)
  • 2 dlrucolaa
  • 8retiisiä viipaloituna

Tsatsiki

  • ½kurkku
  • 200 gturkkilaista jogurttia
  • 1valkosipulinkynsi
  • 1 tlhunajaa
  • ¼ tlsuolaa
Tulosta

Uuniperunaburgerit valmistuvat näin:

  1. Halkaise perunat ja pane ne uunivuokaan. Pirskottele oliiviöljyä ja ripottele hienonnettua rosmariinia, suolaa ja mustapippuria päälle. Pyörittele mausteet perunoiden pintaan.
  2. Paista perunoita 225-asteisssa uunissa 30–40 minuuttia.
  3. Valmista tsatsiki. Halkaise kurkku ja poista siitä siemenet lusikalla. Raasta kurkku raastimen karkeimmalla terällä. Pane raaste siivilään ja painele irtoava neste pois.
  4. Sekoita kurkkuraaste jogurtin joukkoon. Raasta joukkoon myös valkosipulinkynsi. Mausta hunajalla ja suolalla.
  5. Paista kasvispihvit pakkauksen ohjeen mukaan.
  6. Anna perunaviipaleiden jäähtyä hieman. Kokoa uuniperunahampurilaiset lisäämällä perunaviipaleen päälle tsatsikia, rucolaa, kasvispihvi ja viipaloitua retiisiä. Pane perunan puolikas kanneksi.

Kommentoi »