0(0)
Sehän onkin pottu! Uuniperunaburgeri haastaa perinteisen hampparin
Kasvis
1 h
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 40 min
Uuniperunaburgeri on hampurilaisen uusi, hauska ja ruokaisa muoto. Korvaa sämpylät isoilla uuniperunoilla, paista väliin maukas kasvispihvi ja sekoita tsatsiki kastikkeeksi. Rapsakkaa lisämakua tuovat retiisiviipaleet.
11.3.2021
 |
Kotivinkki
Reseptin ainekset
4 annosta
4isoa uuniperunaa (800 g)
2 rkloliiviöljyä
1 rklrosmariinia hienonnettuna
1 tl suolaa
½ tlmustapippuria
Täytteet
4kasvisburgeripihviä (esim. Beyond Meat)
2 dlrucolaa
8retiisiä viipaloituna
Tsatsiki
½kurkku
200 gturkkilaista jogurttia
1valkosipulinkynsi
1 tlhunajaa
¼ tlsuolaa

Uuniperunaburgerit valmistuvat näin:

  1. Halkaise perunat ja pane ne uunivuokaan. Pirskottele oliiviöljyä ja ripottele hienonnettua rosmariinia, suolaa ja mustapippuria päälle. Pyörittele mausteet perunoiden pintaan.
  2. Paista perunoita 225-asteisssa uunissa 30–40 minuuttia.
  3. Valmista tsatsiki. Halkaise kurkku ja poista siitä siemenet lusikalla. Raasta kurkku raastimen karkeimmalla terällä. Pane raaste siivilään ja painele irtoava neste pois.
  4. Sekoita kurkkuraaste jogurtin joukkoon. Raasta joukkoon myös valkosipulinkynsi. Mausta hunajalla ja suolalla.
  5. Paista kasvispihvit pakkauksen ohjeen mukaan.
  6. Anna perunaviipaleiden jäähtyä hieman. Kokoa uuniperunahampurilaiset lisäämällä perunaviipaleen päälle tsatsikia, rucolaa, kasvispihvi ja viipaloitua retiisiä. Pane perunan puolikas kanneksi.

Kommentoi »
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.