Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Uuniperunat

2 h 15 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 2 h 0 min

Uuniperunat maistuvat mainiolta savulohi- tai kinkku-aurajuustotäytteellä. Perunat valmistuvat kuin itsestään, eikä täytteissäkään mene paljon aikaa. Katso resepti ja kokeile itse!

Reseptin ainekset
8 annosta
8
Rosamunda-perunaa
3 rkl
oliiviöljyä
Kinkkutäyte
400 g
savusaunapalvia
200 g
valkosipulituorejuustoa (Crème Bonjour)
120 g
smetanaa
2 rkl
tuoretta timjamia (silputtuna)
1 rkl
sitruunanmehua
1/2 tl
mustapippuria
50 g
Aurajuustoa (murustettuna)
Savulohitäyte
500 g
savulohta (n. 20 cm pala isosta lohesta)
200 g
ruohosipulituorejuustoa
150 g
ranskankermaa
1
punasipuli
½ dl
persiljaa silputtuna
½
sitruunan mehu
¼ tl
sitruunapippuria
¼ tl
mustapippuria

Uuniperunat – ohje:

  1. Pese perunat hyvin ja hiero niihin hiukan oliiviöljyä. Pistele perunoihin haarukalla muutama reikä.
  2. Paista 200 asteessa kypsäksi, perunan koosta riippuen 1–1,5 tuntia.
  3. Valmista sillä välin uuniperunoiden täytteet.
  4. Tee ensin kinkkutäyte. Kuutioi kinkku ja murustele aurajuusto. Sekoita kaikki täytteen ainekset keskenään.
  5. Valmista sitten lohitäyte. Sekoita ranskankerma ja tuorejuusto, lisää mausteet ja silputtu persilja. Sekoita vielä joukkoon pieneksi silputtu sipuli ja lohi.
  6. Tarjoile uuniperunat täytteiden kanssa!

Vinkit!

  • Uuniperunasta tulee herkullisen rapeakuorinen, kun kypsennät sen ilman kääreitä. Kun peset perunan huolellisesti ennen uuniin laittoa, voit syödä myös maukkaat kuoret.
  • Kokeile valmistaa uuniperuna karkealla merisuolapetillä. Käännä perunaa kypsennyksen aikana muutamaan kertaan, jotta kuoresta tulee kauttaaltaan suolainen. Rapsi kypsän perunan pinnasta ylimääräinen suola pois.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt