Uuniperunat
2 h 15 min
{
Aktiivinen
15 minPassiivinen
2 h Uuniperunat maistuvat mainiolta savulohi- tai kinkku-aurajuustotäytteellä. Perunat valmistuvat kuin itsestään, eikä täytteissäkään mene paljon aikaa. Katso resepti ja kokeile itse!
4.3
Kuvat
Julkaistu 11.1.2016

Uuniperunat
Reseptin ainekset (8 annosta)
- 8Rosamunda-perunaa
- 3 rkloliiviöljyä
Kinkkutäyte
- 400 gsavusaunapalvia
- 200 gvalkosipulituorejuustoa (Crème Bonjour)
- 120 gsmetanaa
- 2 rkltuoretta timjamia (silputtuna)
- 1 rklsitruunanmehua
- 1/2 tlmustapippuria
- 50 gAurajuustoa (murustettuna)
Savulohitäyte
- 500 gsavulohta (n. 20 cm pala isosta lohesta)
- 200 gruohosipulituorejuustoa
- 150 granskankermaa
- 1punasipuli
- ½ dlpersiljaa silputtuna
- ½sitruunan mehu
- ¼ tlsitruunapippuria
- ¼ tlmustapippuria
Ravintosisältö / 100g — 503 kcal
Uuniperunat valmistuvat näin:
- Pese perunat hyvin ja hiero niihin hiukan oliiviöljyä. Pistele perunoihin haarukalla muutama reikä.
- Paista 200 asteessa kypsäksi, perunan koosta riippuen 1–1,5 tuntia.
- Valmista sillä välin täytteet.
- Tee ensin kinkkutäyte. Kuutioi kinkku ja murustele aurajuusto. Sekoita kaikki täytteen ainekset keskenään.
- Valmista sitten lohitäyte. Sekoita ranskankerma ja tuorejuusto, lisää mausteet ja silputtu persilija. Sekoita vielä joukkoon pieneksi silputtu sipuli ja lohi.

Täytetyt perunankuoret mozzarellalla ja kirsikkatomaateilla
Maku

Murskatut uuniperunat ja pekoni-juustotäyte
Kotivinkki

Paputäytteiset uuniperunat – vegaanisella juustokastikkeella viimeistellyt potut taltuttavat isommankin nälän
Maku

Kirjolohitäytteiset uuniperunat
Maku

Uuniperunat feta-kasvistäytteellä
Maku

Uuniperunat ja raejuusto-kinkkutäyte
Maku

Murskatut uuniperunat
Maku

Täytetty uunibataatti
Maku