Maku

Uuniperunat

2 h 15 min
{
Aktiivinen
15 min
Passiivinen
2 h
Uuniperunat maistuvat mainiolta savulohi- tai kinkku-aurajuustotäytteellä. Perunat valmistuvat kuin itsestään, eikä täytteissäkään mene paljon aikaa. Katso resepti ja kokeile itse!
4.1
1
Julkaistu: 11.1.2016


Ainekset (8 annosta)

  • 8Rosamunda-perunaa
  • 3 rkloliiviöljyä

Kinkkutäyte

  • 400 gsavusaunapalvia
  • 200 gvalkosipulituorejuustoa (Crème Bonjour)
  • 120 gsmetanaa
  • 2 rkltuoretta timjamia (silputtuna)
  • 1 rklsitruunanmehua
  • 1/2 tlmustapippuria
  • 50 gAurajuustoa (murustettuna)

Savulohitäyte

  • 500 gsavulohta (n. 20 cm pala isosta lohesta)
  • 200 gruohosipulituorejuustoa
  • 150 granskankermaa
  • 1punasipuli
  • ½ dlpersiljaa silputtuna
  • ½sitruunan mehu
  • ¼ tlsitruunapippuria
  • ¼ tlmustapippuria
Ravintosisältö / 100g — 503 kcal
Tulosta

Uuniperunat valmistuvat näin:

  1. Pese perunat hyvin ja hiero niihin hiukan oliiviöljyä. Pistele perunoihin haarukalla muutama reikä.
  2. Paista 200 asteessa kypsäksi, perunan koosta riippuen 1–1,5 tuntia.
  3. Valmista sillä välin täytteet.
  4. Tee ensin kinkkutäyte. Kuutioi kinkku ja murustele aurajuusto. Sekoita kaikki täytteen ainekset keskenään.
  5. Valmista sitten lohitäyte. Sekoita ranskankerma ja tuorejuusto, lisää mausteet ja silputtu persilija. Sekoita vielä joukkoon pieneksi silputtu sipuli ja lohi.
1 kommentti