


Nam, mikä burgeri!
Maa-artisokat litistetään ja paistetaan rapeiksi pihveiksi– helppo kasvishampurilainen ei vaadi näperrystä
1 h 10 min
{
Aktiivinen 40 min
Passiivinen 30 min
Uppopaistetulla maa-artisokalla täytetty hampurilainen on täynnä makua. Lusikoi kastikkeeksi upean umamista misomajoneesia. Saat hampparista helposti vegaanisen: valitse kastikkeen pohjaksi vegaaninen majoneesi, ja se on siinä.
Reseptin ainekset
4 annosta
12
isoa maa-artisokkaa
1 tl
suolaa
5 dl
rypsiöljyä
¼ tl
mustapippuria
sormisuolaa
Kastike
1
valkosipulinkynsi
2 dl
majoneesia
2 tl
vaaleaa misotahnaa
Lisäksi
1
maustekurkku
1
punasipuli
1
tomaatti
½ rku
lehtisalaattia
4
hampurilaissämpylää
Maa-artisokkahampurilaiset – ohje:
- Pese maa-artisokat tarkasti. Keitä niitä suolatussa vedessä noin 20 minuuttia, kunnes mukulat ovat kypsiä. Siivilöi ja anna kuivua ja jäähtyä 30 minuuttia. Litistä jäähtyneet maa-artisokat.
- Kuumenna öljy kattilassa noin 180-asteiseksi. Uppopaista litistetyt maa-artisokat muutamassa erässä rapeiksi ja kullanruskeiksi. Nosta talouspaperin päälle valumaan, mausta sormisuolalla ja mustapippurilla.
- Tee kastike. Kuori ja raasta valkosipulinkynsi kulhoon, sekoita joukkoon majoneesi ja misotahna.
- Leikkaa maustekurkku, sipuli ja tomaatti siivuiksi. Pese ja kuivaa salaatti. Lämmitä hampurilaissämpylät molemmin puolin parilalla tai paistinpannulla.
- Kokoa hampurilaiset. Levitä sämpylänpuolikkaille misomajoneesia. Kasaa päälle 3 artisokkaa, sipulia, maustekurkkua, tomaattia ja salaattia.
Vinkki!
Voit keittää ja litistää maa-artisokat jo edellisenä päivänä. Esivalmistellut maa-artisokat paistuvat öljyssä hieman rapeammiksi.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat