Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme
Nam, mikä burgeri!

Maa-artisokat litistetään ja paistetaan rapeiksi pihveiksi– helppo kasvishampurilainen ei vaadi näperrystä

1 h 10 min
{
Aktiivinen 40 min
Passiivinen 30 min

Uppopaistetulla maa-artisokalla täytetty hampurilainen on täynnä makua. Lusikoi kastikkeeksi upean umamista misomajoneesia. Saat hampparista helposti vegaanisen: valitse kastikkeen pohjaksi vegaaninen majoneesi, ja se on siinä.

31.12.2024
Reseptin ainekset
4 annosta
12
isoa maa-artisokkaa
1 tl
suolaa
5 dl
rypsiöljyä
¼ tl
mustapippuria
sormisuolaa
Kastike
1
valkosipulinkynsi
2 dl
majoneesia
2 tl
vaaleaa misotahnaa
Lisäksi
1
maustekurkku
1
punasipuli
1
tomaatti
½ rku
lehtisalaattia
4
hampurilaissämpylää

Maa-artisokkahampurilaiset – ohje:

  1. Pese maa-artisokat tarkasti. Keitä niitä suolatussa vedessä noin 20 minuuttia, kunnes mukulat ovat kypsiä. Siivilöi ja anna kuivua ja jäähtyä 30 minuuttia. Litistä jäähtyneet maa-artisokat.
  2. Kuumenna öljy kattilassa noin 180-asteiseksi. Uppopaista litistetyt maa-artisokat muutamassa erässä rapeiksi ja kullanruskeiksi. Nosta talouspaperin päälle valumaan, mausta sormisuolalla ja mustapippurilla.
  3. Tee kastike. Kuori ja raasta valkosipulinkynsi kulhoon, sekoita joukkoon majoneesi ja misotahna.
  4. Leikkaa maustekurkku, sipuli ja tomaatti siivuiksi. Pese ja kuivaa salaatti. Lämmitä hampurilaissämpylät molemmin puolin parilalla tai paistinpannulla.
  5. Kokoa hampurilaiset. Levitä sämpylänpuolikkaille misomajoneesia. Kasaa päälle 3 artisokkaa, sipulia, maustekurkkua, tomaattia ja salaattia.

Vinkki!

Voit keittää ja litistää maa-artisokat jo edellisenä päivänä. Esivalmistellut maa-artisokat paistuvat öljyssä hieman rapeammiksi.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt