5(4)
Eteläamerikkalaiset arepas-leivät haastavat perinteiset hampparit – herkullinen täyte valmistuu tonnikalasta ja kasviksista
Gluteeniton
Maidoton
40 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 20 min
Arepas-leivät muistuttavat hieman hampurilaista, mutta pihvin sijaan leipätaskut täytetään tonnikalalla ja kasviksilla. Gluteenitonta ruokavaliota noudattavien iloksi leipäset valmistetaan maissijauhoista.
11.6.2020
 |
Maku
Reseptin ainekset
4 annosta
8 dlmaissijauhoja
3 dlvettä
½ tlsuolaa
Paistaminen
2 rklrypsiöljyä
Täyte
1 prk (200/150 g)tonnikalaa öljyssä
1 punasipuli
2tomaattia
½ rkukorianteria
½ dlmajoneesia

Arepas-leivät valmistetaan näin:

  1. Mittaa jauhot kulhoon. Lisää vesi ja suola ja sekoita taikinaksi.
  2. Kasta kädet haaleaan veteen ja ota taikinasta pieni pala. Pyörittele se palloksi ja taputtele litteäksi kämmenten välissä.
  3. Paista leipäsiä ensin pari minuuttia kuumalla pannulla öljyssä niin, että pinta saa väriä. Paista leipiä vielä 180-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.
  4. Valuta tonnikala. Hienonna sipuli, tomaatit ja korianteri. Yhdistä täytteen ainekset ja lisää sekaan majoneesi.
  5. Leikkaa kypsät arepa-leivät halki ja lusikoi väliin tonnikalatäytettä. Viimeistele korianterin lehdillä.
1 kommentti
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.