Maku

Eteläamerikkalaiset arepas-leivät haastavat perinteiset hampparit – herkullinen täyte valmistuu tonnikalasta ja kasviksista

40 min
{
Aktiivinen
20 min
Passiivinen
20 min
Arepas-leivät muistuttavat hieman hampurilaista, mutta pihvin sijaan leipätaskut täytetään tonnikalalla ja kasviksilla. Gluteenitonta ruokavaliota noudattavien iloksi leipäset valmistetaan maissijauhoista.
GL
MA
0
1


Ainekset (4 annosta)

  • 8 dlmaissijauhoja
  • 3 dlvettä
  • ½ tlsuolaa

Paistaminen

  • 2 rklrypsiöljyä

Täyte

  • 1 prk (200/150 g)tonnikalaa öljyssä
  • 1 punasipuli
  • 2tomaattia
  • ½ rkukorianteria
  • ½ dlmajoneesia
Tulosta

Arepas-leivät valmistetaan näin:

  1. Mittaa jauhot kulhoon. Lisää vesi ja suola ja sekoita taikinaksi.
  2. Kasta kädet haaleaan veteen ja ota taikinasta pieni pala. Pyörittele se palloksi ja taputtele litteäksi kämmenten välissä.
  3. Paista leipäsiä ensin pari minuuttia kuumalla pannulla öljyssä niin, että pinta saa väriä. Paista leipiä vielä 180-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.
  4. Valuta tonnikala. Hienonna sipuli, tomaatit ja korianteri. Yhdistä täytteen ainekset ja lisää sekaan majoneesi.
  5. Leikkaa kypsät arepa-leivät halki ja lusikoi väliin tonnikalatäytettä. Viimeistele korianterin lehdillä.
MITÄ PIDIT?
0
1 kommentti