Arepas-maissipiirakat

45 min
0
2

Arepas-maissipiirakat

GL
2
0
Teksti Minna Talka
Kuvat Minna Talka
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 kpl)

  • 3 1/2 dlmaissijauhoja (P.A.N.)
  • 3 dlvettä
  • 1/4 tlsuolaa
  • 1/2 rklrypsiöljyä

Täyte

  • 1 kplmaustekurkkuja
  • 1 kplsipulia
  • 150 gsaunapalvikinkkua
  • 150 gmajoneesia (kevyt)
  • 150 gemmentaalijuustoa (rasvaa 27-30 %) (raasteena)
  • 2 rklvoita

Tee näin

45 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN15 min

Pilko maustekurkku hienoksi. Kuori ja silppua sipuli. Leikkaa kinkkukin pieniksi paloiksi. Voit halutessasi korvata kinkun grillatulla kanalla, kalkkunaleikkeleellä tai valutetulla säilyketonnikalalla. Yhdistä kaikki aineet, sekoita ja anna vetäytyä jääkaapissa maissipullien leipomisen ajan.

Mittaa kulhoon jauhot, lisää vesi sekä suola ja sekoita veden turvottama maissijauho samettisen pehmeäksi taikinaksi. Leivo jauhoseos piirakoiksi saman tien, taikina kuivuu helposti. Kasta kädet haaleaan veteen ja ota munan kokoinen pala taikinaa. Pyörittele siitä ensin pallo, taputtele pallo litteäksi kämmenten välissä ja tasoita lopuksi reunat.

Voitele paistinpannu öljyllä, paista arepas-pullia kuumalla pannulla molemmilta puolilta niin kauan, että piirakoiden pintaan ilmestyy ruskeita täpliä. Nosta arepas-piirakat uuniritilälle ja paista 180 asteisessa uunissa vielä 15 minuuttia.

Halkaise höyryävän kuumat arepas-piirakat taskuiksi. Levitä jokaisen maissitaskun sisään voita, täytä kinkku-juustotahnalla ja herkuttele!

•Venezuelalaista maissijauhoa ei voi korvata millään, mutta ei hätää, vaikka et löytäisikään erikoisjauhoja. Voit jättää leipomisen väliin ja korvata maissipullan vaikka paahdetulla, valmiilla pitataskulla. Eihän se tietenkään ole aito arepa-pulla, mutta täyte sopii mainiosti muidenkin leipien väliin.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä