


Eteläamerikkalaiset arepas-leivät haastavat perinteiset hampparit – herkullinen täyte valmistuu tonnikalasta ja kasviksista
40 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 20 min
Arepas-leivät muistuttavat hieman hampurilaista, mutta pihvin sijaan leipätaskut täytetään tonnikalalla ja kasviksilla. Gluteenitonta ruokavaliota noudattavien iloksi leipäset valmistetaan maissijauhoista.
Reseptin ainekset
4 annosta
8 dl
maissijauhoja
3 dl
vettä
½ tl
suolaa
Paistaminen
2 rkl
rypsiöljyä
Täyte
1 prk (200/150 g)
tonnikalaa öljyssä
1
punasipuli
2
tomaattia
½ rku
korianteria
½ dl
majoneesia
Arepas-leivät valmistetaan näin:
- Mittaa jauhot kulhoon. Lisää vesi ja suola ja sekoita taikinaksi.
- Kasta kädet haaleaan veteen ja ota taikinasta pieni pala. Pyörittele se palloksi ja taputtele litteäksi kämmenten välissä.
- Paista leipäsiä ensin pari minuuttia kuumalla pannulla öljyssä niin, että pinta saa väriä. Paista leipiä vielä 180-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.
- Valuta tonnikala. Hienonna sipuli, tomaatit ja korianteri. Yhdistä täytteen ainekset ja lisää sekaan majoneesi.
- Leikkaa kypsät arepa-leivät halki ja lusikoi väliin tonnikalatäytettä. Viimeistele korianterin lehdillä.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat