Lohiburgeri

25 min
4.2
2

Lohiburgeri

MU
2
4.2
Raikkaan värinen lohiburgeri on mehevä päivän piristys! Kalahampurilaisen ei tarvitse tirskahdella rasvasta, se voi olla myös kevyt, olematta kuitenkaan tylsä.
Teksti Taina Salovaara
Kuvat Satu Nyström
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 300 gkirjolohi meri, filee (ACS-merkitty tai luomu)

Kastike

  • 2 dlturkkilaista jogurttia
  • 1 rkltuoretta tilliä (silputtuna)
  • 1/2 rklpiparjuurta (raastettuna)
  • 1 tlhunajaa (juoksevaa)
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1/4 tlmustapippuria

Salsa

  • 10 kplkirsikkatomaattia
  • 1 kplpunasipulia (pieni)
  • 2 rklkapriksia
  • 2 tlketsuppia (chili)
  • 1/4 tlsuolaa

Lisäksi

  • 8 kplkauraleipäviipaletta (tai ruisleipää)
  • 4 kplsalaatinlehteä

Tee näin

25 min
{
AKTIIVINEN25 min
PASSIIVINEN

Kypsennä lohi paistamalla tai höyryttämällä.

Pannulla paistaminen: Leikkaa lohi neljäksi palaksi, kuumenna pannu, paahda kalaa pari minuuttia per puoli. Mausta suolalla ja pippurilla.

Höyryttäminen: Kaada paistinpannun tai paistokasarin pohjalle noin sentin kerros kalalientä. Pane kala pannuun, peitä leivinpaperipalalla tai kannella. Höyrytä maltillisella lämmöllä noin 5 minuuttia. Ota pannu pois liedeltä ja anna kalan jälkikypsyä hetki.

Sekoita kastikkeen ainekset keskenään.

Hienonna salsaan tomaatit, sipuli ja kaprikset. Sekoita silput keskenään ja mausta chiliketsupilla ja suolalla.

Kuumenna leivät esim. paahtimessa. Pane pohjaviipaleelle

ensin salaatinlehti, sitten tomaattisalsaa, seuraavaksi paloiteltua lohta ja lusikoi päälle kastiketta. Nosta päälle kansipala ja tarjoa burgerit heti. 

MITÄ PIDIT?
4.2
Katso myös nämä