4,4(7)
Lohiburgeri
Munaton
25 min
Raikkaan värinen lohiburgeri on mehevä päivän piristys! Kalahampurilaisen ei tarvitse tirskahdella rasvasta, se voi olla myös kevyt, olematta kuitenkaan tylsä.
16.7.2015
 |
Maku
Reseptin ainekset
4 annosta
300 gkirjolohi meri, filee (ACS-merkitty tai luomu)
Kastike
2 dlturkkilaista jogurttia
1 rkltuoretta tilliä (silputtuna)
1/2 rklpiparjuurta (raastettuna)
1 tlhunajaa (juoksevaa)
1/2 tlsuolaa
1/4 tlmustapippuria
Salsa
10 kplkirsikkatomaattia
1 kplpunasipulia (pieni)
2 rklkapriksia
2 tlketsuppia (chili)
1/4 tlsuolaa
Lisäksi
8 kplkauraleipäviipaletta (tai ruisleipää)
4 kplsalaatinlehteä

Kypsennä lohi paistamalla tai höyryttämällä.

Pannulla paistaminen: Leikkaa lohi neljäksi palaksi, kuumenna pannu, paahda kalaa pari minuuttia per puoli. Mausta suolalla ja pippurilla.

Höyryttäminen: Kaada paistinpannun tai paistokasarin pohjalle noin sentin kerros kalalientä. Pane kala pannuun, peitä leivinpaperipalalla tai kannella. Höyrytä maltillisella lämmöllä noin 5 minuuttia. Ota pannu pois liedeltä ja anna kalan jälkikypsyä hetki.

Sekoita kastikkeen ainekset keskenään.

Hienonna salsaan tomaatit, sipuli ja kaprikset. Sekoita silput keskenään ja mausta chiliketsupilla ja suolalla.

Kuumenna leivät esim. paahtimessa. Pane pohjaviipaleelle

ensin salaatinlehti, sitten tomaattisalsaa, seuraavaksi paloiteltua lohta ja lusikoi päälle kastiketta. Nosta päälle kansipala ja tarjoa burgerit heti. 

2 kommenttia
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.