Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Parhaat hampurilaissämpylät

3 h 30 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 3 h 0 min

Näin teet huippuhyvät hampurilaissämpylät itse! Vaivaa ja kohota taikinaa pitkään, voitele sämpylät muna-vesiseoksella ja paista ne vesihöyryssä.

18.3.2016
Reseptin ainekset
10 kpl
2 ½ dl
vettä
½ dl
maitoa
2 tl
kuivahiivaa
2 ½ rkl
sokeria
2
kananmunaa
7 ½–8 dl
vehnäjauhoja
25 g
voita
1 ½ tl
suolaa
Pinnalle
1
kananmuna voiteluun
seesaminsiemeniä

Lämmitä maito ja vesi haaleiksi. Sekoita joukkoon kuivahiiva ja sokeri. Anna seoksen seistä noin 10 minuuttia.

Nypi kylmä voi ja osa jauhoista tasaiseksi muruseokseksi.

Vatkaa kananmunat nesteeseen ja lisää jauho-voiseos sekä loput jauhot ja suola. Vaivaa taikinaa 8–10 minuuttia. Taikinasta tulee tahmeaa ja venyvää. Anna kohota 1–2 tuntia leivinliinan alla.

Kumoa taikina hyvin jauhotetulle leivinpöydälle. Jaa taikina 10 osaan ja pyörittele sämpylöiksi. Nosta sämpylät uunipellille leivinpaperin päälle. Anna kohota 1–2 tuntia leivinliinan alla.

Riko kananmuna kuppiin ja mittaa sekaan teelusikallinen vettä. Sekoita tasaiseksi. Voitele hampurilaissämpylät kananmunalla ja ripottele pinnalle seesaminsiemeniä.

Laita 200-asteisen uunin alatasolle syvä uunipelti. Työnnä sämpyläpelti uunin keskitasolle ja kaada alhaalla olevalle uunipellille kuumaa vettä. Vesihöyry parantaa paistotulosta. Paista hampurilaissämpylöitä noin 15 minuuttia.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt