Miltä maistuu ihmisen liha? Siitä voi saada pian aavistuksen (jos haluaa), kun Helsinkiin aukeaa ällöttävä hampurilaisravintola


Lontoolaiskokki Tom Wolfe tarjoilee Helsingissä pop up -ravintolassa parin tunnin ajan ilmaiseksi gourmet-burgereita, joiden pihvien maun on tarkoitus jäljitellä ihmislihan makua.
Kuvat A-lehtien kuva-arkisto

Onko kaikki ruuat jo maistettu ja hulluimmatkin ruokaelämykset koettu? Se voi tulla mieleen, kun kuulee Helsingin Narinkkatorille 4. lokakuuta muutamaksi tunniksi aukeavasta pop up -ravintolasta.

Lontoolainen huippukokki Tom Wolfe tarjoilee ravintolassa ilmaiseksi gourmet-burgereita, joiden pihvien maun on tarkoitus jäljitellä ihmislihan makua. Tapahtuma liittyy The Walking Dead -tv-sarjan markkinointiin.

Tiedotteen mukaan Wolfe perehtyi hampurilaisten reseptiä kehittäessään ihmislihaa syöneiden henkilöiden kuvauksiin lihan mausta. Yksi hänen hyödyntämistään lähteistä oli amerikkalaisen toimittajan ja kirjailijan William Seabrookin vuonna 1931 teokseensa Jungle Ways kirjoittama kuvaus. Seabrookin mukaan raaka ihmisliha muistutti naudanlihaa, mutta se oli aavistuksen vaaleampaa ja sisälsi vaaleankeltaista rasvaa. Paistettuna ihmisliha muuttui harmahtavaksi, kuten lammas tai vasikka ja tuoksui kypsältä naudanlihalta. Makua Seabrook kuvaili “hyvin paistetun vasikan kaltaiseksi”.

Tom Wolfe on tunnettu ruokataiteilijana ja Four Seasons -hotelliketjun kokkina.

Tom Wolfen hampurilaisravintola Helsingin Narinkkatorilla 4. lokakuuta 2018 klo 11.30–14.30. Hampurilaiset ovat ilmaisia ja niitä tarjoillaan niin kauan, kun niitä riittää.

Julkaistu: 24.9.2018