


Rosolliburgerit – pyöräytä joulusalaatin jämistä mehevät pihvit ja kasaa burgerit Amerikan malliin
1 h 0 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 30 min
Sillitön rosolli taittuu yllättäen vegeburgerin pihviksi. Mausteeksi ripautettu savupaprika ja pihvin pinnalle sulanut savujuusto vievät maun takuulla pois joulusta.
Reseptin ainekset
4 annosta
5 dl (noin 500 g)
rosollia
1
muna
1 dl
korppujauhoja
4 rkl
rypsiöljyä
2 rkl
(joulu)sinappia
1 tl
savupaprikajauhetta
1 tl
kuivattua rosmariinia
4 siivua
savujuustoa
Lisäksi
4
hampurilaissämpylää
1
punasipuli
1
tomaatti
1 rku
salaattia
4 rkl
valkosipulimajoneesia
(minisuolakurkkuja)
Rosolliburgerit – ohje:
- Kippaa rosolli tehosekoittimen kulhoon ja aja karkeaksi muruksi. Lusikoi muru kulhoon.
- Lisää muna, korppujauhot, öljy, sinappi ja mausteet. Sekoita tasaiseksi taikinaksi ja siirrä jääkaappiin turpoamaan 30 minuutiksi.
- Muotoile taikina pihveiksi, sivele pintaan kevyesti öljyä ja pane pihvit leivinpaperin päälle uunipellille. Aseta kullekin juustosiivu ja paista 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.
- Lämmitä sämpylät nopeasti uunissa. Kuori ja viipaloi sipuli. Leikkaa tomaatti viipaleiksi. Revi salaatti. Sivele sämpylöiden sisään majoneesia, lisää vihannekset ja pihvit. Tarjoa rosolliburgerit halutessasi minisuolakurkkujen kera.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat