Texas burger – tämä hampurilainen savustetaan hiiligrillissä amerikkalaiseen tapaan
3 h 15 min
{
Aktiivinen 45 min
Passiivinen 2 h 30 min
Kokoa burgerit Amerikan malliin itse leivotuista briossityyppisestä sämpylöistä, tuhdeista grillatuista pihveistä, pekonista, cheddarjuustosta ja majoneesista.
Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää hunaja, suola, munat ja sulatettu voi. Alusta sekaan jauhoja, kunnes taikina irtoaa käsistä ja kulhon reunoista. Vaivaa taikinaa jauhotetulla pöydällä 5–10 minuuttia. Nosta taikina kulhoon, peitä liinalla ja kohota tunnin ajan Jaa taikina kuuteen osaan ja pyöritä sämpylöiksi. Nosta leivinpaperin päälle pellille ja peitä liinalla. Kohota tunnin ajan. Voitele sämpylät munalla ja paista 200-asteessa 12–15 minuuttia.
Sekoita jauhelihaan suola ja pippuri. Taputtele seos 6 pihviksi.
Paista pekonit pannulla rapeiksi. Jaa majoneesi kahteen osaan ja mausta toinen osa bbq-kastikkeella.
Jaa hiiligrillisi tulitiilien avulla kahteen osaan. Pane lihapuolelle ritilän alle folioastia lihoista tippuvalle rasvalle. Sytytä 1/3 piippusytyttimellistä brikettejä ja kaada ne grilliin tulipuolelle. Lisää sytyttämättömiä brikettejä päälle ja nosta sekaan muutamia savustuspuupaloja, esim. hikkoripuuta. Nosta grilliritilä paikoilleen ja sopiva vesiastia ritilän päälle. Käännä ilmaventtiilit niin pienelle kuin mahdollista. Kun savua on alkanut muodostua, nosta pihvit ensin minuutiksi hiiloksen päälle. Käännä ja anna toisen puolen saada väriä. Nosta pihvit sen jälkeen grillin lihapuolelle ja sulje kansi. Grillaa epäsuorassa lämmössä välillä käännellen. Voit jättää pihvit sisältä medium-kypsyyteen tai halutessasi grillata ne läpikypsiksi. Varminta on tarkistaa sisälämpö paistolämpömittarilla.
Kokoa hampurilaiset ja nauti heti lämpiminä.
Vinkki!
Hampurilaispihvit voi grillata myös suoralla lämmöllä hiilloksen päällä. Tällöin kypsyminen nopeutuu, mutta herkullinen vahva savun maku jää vähäisemmäksi.