
Vegaaniset jouluruoat: herkulliset alkupalat
Viinirypäle-tempehsalaatissa maistuvat pähkinät, tummat rypäleet ja soijapavuista valmistettu, makeansuolaiseksi marinoitu tempeh.
Punakaali-granaattiomenasalaatin juju ovat raakakypsennetyt kaalisuikaleet, jotka suola pehmittää hyvin maukkaiksi.
Usko tai älä, mutta porkkanasta saa tehtyä vegaanista "kylmäsavulohta", porkkalaa! Kokeile myös herkullista porkkalatahnaa. Tarvitset vain nestemäistä savuaromia ja pari päivää malttia ennen joulua, jotta porkkanat ehtivät maustua. Kokeile myös vegaanista "kylmäsavuporoa", sen pääraaka-aine on punajuuri.
Sillitön silli näyttää hämmästyttävän paljon silliltä, mutta se valmistetaan munakoisosta. Sinappikastikkeessa uiskenteleva munakoisoherkku on helppo valmistaa.
Kalattoman kalapöydän kruunaa vegaari, vegaaninen mäti. Se valmistetaan Helmi-perunasuurimoista, rypsiöljystä ja porkkanamehusta. Kurkkaa Perinneruokaa prkl -blogin resepti!
Vegaaninen skagenkakku on juhlavan alkupalapöydän tai jouluisen kahvipöydän kruunu. Tällä kertaa skagen tehdään tofusta. Viimeinen silaus syntyy merileväkaviaarikoristeltuista.
Jos haluat tukevamman alkuruoan, kokeile ihanan kuohkeaa keittoa, kuten samettista punajuurisosekeittoa tai pirteää tyrni-porkkanasosekeittoa.
Keiton seurana maistuvat karpalosämpylät, jotka kohotetaan hitaasti jääkaapissa. Paista juuri ennen h-hetkeä ja keräät takuuvarmat ihastelut. Hurauta jouluisten sämpylöiden seuraksi vegaanisia tahnoja, jotka valmistuvat hetkessä herneistä, porkkanoista, kikherneistä ja punajuurista.
Kippis joululle!
Munaton toti vakuuttaa kermaisuudellaan, vaikkei kermaa ole tässä juomassa tilkkaakaan. Soseutetut taatelit, aprikoosit ja cashewpähkinät korvaavat kananmunan.
Vegaaniset jouluruoat: juhlavat pääruoat
Upea kasviswellington on vegaanin joulupöydän kaunein ja maistuvin keskipiste. Vilkaise myös syvän purppuraisen punajuuriwellingtonin resepti!
Sienistä, pähkinöistä ja taateleista valmistuu herkullinen vegaaninen mureke. Rapeapintainen mureke saa hauskasti kranssin muodon rengasvuoassa. Myös kikherneistä tehty mureke kerää takuulla ihasteluita. Voit tarjota herkun lämpimänä tai kylmänä.
Ihanasti paahtuneen kukkakaalin sisältä paljastuu valkosipulilla ja sitruunalla maustettu lehtikaaliseos. Paahdetut pinjansiemenet ja kuivatut karpalot viimeistelevät juhlapöydän keskipisteen.
Suosittu seitankinkku on yllättävän mutkaton valmistaa kotona. Runsas maustaminen ja perinteinen sinappikuorrutus takaavat herkullisuuden.
Jos olet perinteisten joululaatikoiden ystävä, kokeile vegaanisen porkkanalaatikon, vegaanisen lanttulaatikon ja vegaanisen perunalaatikon reseptejämme! Jos kaipaat jotain muuta, katso vegaanisen juurisellerilaatikon resepti. Selleri hautuu kookoskermassa samettisen pehmeäksi. Myös myskikurpitsasta syntyy maittava joululaatikko: kurpitsalaatikko maustetaan joulumaustein ja viimeistellään rapealla mysli-pähkinämurulla.
Vegaaniset jouluruoat: makea päätös aterialle
Kookos-glögijäädykkeen täytyy olla kaunein jälkiruoka. Kookos tuo kermaisuutta, glögi jouluisuutta ja granaattiomenansiemenet raikkautta. Vastustamaton kokonaisuus, joka kruunaa vegaanin joulun!
Vegaaninen marenki vatkataan säilykekikherneiden liemestä ja sokerista. Marengista, kauravispistä, hedelmistä ja marjoista syntyy rento mutta upea jälkkäri. Myös marenkiklassikko pavlova onnistuu vallan hyvin vegaanisena. Vegaaninen pavlovamme kruunataan kookoskinuskilla ja marjakeolla.
Tämä vegaaninen joulukakku on kuin mauste- ja täytekakku samassa paketissa. Täytteessä maistuvat karpalo ja kinuski.
Mausteisten piparkakkujen ja appelsiinien makupari hurmaa vegaanisessa piparijuustokakussa. Tätä voisi napostella useammankin palan!
Vegaaninen Wiener nougat -bostonkakku on mantelifanin unelma, sillä niissä on mantelia nesteenä, jauheena, täytteenä ja kokonaisina koristeina. Ei voi olla muuta kuin hyvää!
Pöytään nostettu mustaherukka-suklaakakku kääntää takuulla katseet. Suklaisten kerrosten välissä maistuu kuohkea herukkamousse.
Ei joulua ilman marmeladikarkkeja! Vegaanisten marmeladien ohjeessamme on käytetty karpaloita, mutta voit tehdä makeiset yhtä lailla vaikkapa tyrnistä tai mustaherukasta.
Muista myös vegaaninen riisipuuro
Aattoaamun klassikko keitetään pehmeänmakuiseen mantelimaitoon. Lisukkeena maistuvat pipari-kinuskikastike ja puolukkahillo! Kurkkaa vegaanisen riisipuuron ohje.
Muokattu 1.12.2023 klo 11.11: Lisätty uusia reseptejä ja kuvia.
Muokattu 16.12.2022 klo 7.00: Lisätty runsaasti uusia reseptejä ja kuvia. Juttu on julkaistu alun perin 15.12.2017.