


Juhlan aika
Nyhtökaurapaisti on juhlapöydän murea keskipiste – ja vieläpä todella helppo valmistaa!
1 h 5 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 50 min
Nyhtökaurasta syntyy paisti, joka on takuuvarmasti mehevä ja murea. Samalla ohjeella voit valmistaa jouluisen paistin myös Härkiksestä.
Reseptin ainekset
4–6 annosta
2 pkt (à 240 g)
nyhtökauraa (tomaatti)
1
sipuli
2
valkosipulinkynttä
1 tlk (400 g)
kikherneitä
3 rkl
perunajauhoja
2 tl
timjamia hienonnettuna
1 tl
rosmariinia hienonnettuna
3 tl
savupaprikaa
¾ tl
suolaa
¼ tl
mustapippuria
½ dl
rypsiöljyä
Voiteluun
1 rkl
rypsiöljyä
1 rkl
tummaa siirappia
Nyhtökaurapaisti – ohje:
- Kuori ja paloittele sipuli ja valkosipulinkynnet. Valuta kikherneet.
- Laita murekkeen ainekset monitoimikoneeseen tai tehosekoittimeen. Pyöräytä tasaiseksi massaksi.
- Kaavi massa leivinpaperin päälle pellille tai voideltuun uunivuokaan ja työstä paistin muotoiseksi.
- Paista uunissa ensin 175 asteessa 40 minuuttia.
- Sekoita öljy ja siirappi. Valele paisti seoksella. Jatka paistamista 200 asteessa 10 minuuttia.
Vinkki!
Samalla ohjeella voit valmistaa jouluisen paistin myös Härkiksestä.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat