Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme
Juhlan aika

Nyhtökaurapaisti on juhlapöydän murea keskipiste – ja vieläpä todella helppo valmistaa!

1 h 5 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 50 min

Nyhtökaurasta syntyy paisti, joka on takuuvarmasti mehevä ja murea. Samalla ohjeella voit valmistaa jouluisen paistin myös Härkiksestä.

27.11.2024
Reseptin ainekset
4–6 annosta
2 pkt (à 240 g)
nyhtökauraa (tomaatti)
1
sipuli
2
valkosipulinkynttä
1 tlk (400 g)
kikherneitä
3 rkl
perunajauhoja
2 tl
timjamia hienonnettuna
1 tl
rosmariinia hienonnettuna
3 tl
savupaprikaa
¾ tl
suolaa
¼ tl
mustapippuria
½ dl
rypsiöljyä
Voiteluun
1 rkl
rypsiöljyä
1 rkl
tummaa siirappia

Nyhtökaurapaisti – ohje:

  1. Kuori ja paloittele sipuli ja valkosipulinkynnet. Valuta kikherneet.
  2. Laita murekkeen ainekset monitoimikoneeseen tai tehosekoittimeen. Pyöräytä tasaiseksi massaksi.
  3. Kaavi massa leivinpaperin päälle pellille tai voideltuun uunivuokaan ja työstä paistin muotoiseksi.
  4. Paista uunissa ensin 175 asteessa 40 minuuttia.
  5. Sekoita öljy ja siirappi. Valele paisti seoksella. Jatka paistamista 200 asteessa 10 minuuttia.

Vinkki!

Samalla ohjeella voit valmistaa jouluisen paistin myös Härkiksestä.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt