


Kakkujen kuningatar! Vegaaninen mustaherukka-suklaakakku ei tingi tyylistä eikä mehevyydestä
6 h 0 min
{
Aktiivinen 1 h 0 min
Passiivinen 5 h 0 min
Marjoilla ja suklaalla mehevöitetty mustaherukka-suklaakakku on juhlapöydän kruunu. Tämä vegaaninen herkku sopii moneen suuhun!
Reseptin ainekset
10 annosta
Vegaaninen pohja
4 dl
vehnäjauhoja
1½ dl
tummaa kaakaojauhetta
2 dl
sokeria
1½ tl
leivinjauhetta
¼ tl
ruokasoodaa
¼ tl
suolaa
1 ½ dl
vahvaa kahvia
1 ¼ dl
aquafabaa eli purkkikikherneiden lientä (1 prk/285 g kikherneitä)
2 dl
kauramaitoa
¾ dl
rypsiöljyä
1 rkl
etikkaa
Mustaherukkamousse
400 g
mustaherukoita
3 rkl
vettä
1 prk (250 g)
maidotonta, vispautuvaa vaniljakastiketta (Oatly)
1½ dl
sokeria
2 ps
vegegeeliä
Lisäksi
1 dl
mustaherukkahilloa
Koristeeksi
100 g
soijavispiä
150 g
vegaanista tummaa suklaata
karhunvatukoita tai muita tuoreita marjoja
Vegaaninen mustaherukka-suklaakakku – ohje:
- Pingota kapean ja korkean kakkuvuoan (ø 17 cm) olevan pohjalle leivinpaperi.
- Siivilöi ja sekoita kuivat aineet keskenään. Keitä vahvaa kahvia ja siivilöi kikherneistä liemi talteen. Hyödynnä kikherneet muussa ruoassa. Lisää nesteet kuiviin aineisiin ja sekoita hyvin. Vältä vaivaamista.
- Kaada taikina vuokaan ja paista 180-asteisessa uunissa noin 1 tunti ja 10 minuuttia. Voit suojata kakun pinnan foliolla puolessa välissä paistoa. Tarkista kakun kypsyys tikulla. Jos taikinaa ei tartu tikkuun, kakku on kypsä.
- Poista vuoka varovasti ja jäähdytä kakku huoneenlämpöiseksi. Mikäli kakku on kohonnut epätasaisesti ja muodostanut kovan kuoren, tasoita päällisosa. Leikkaa jäähtynyt kakku kolmeksi kerrokseksi. Helpointa kakku on leikata jääkaappikylmänä tai jopa hieman pakkasen huurruttamana.
- Valmista mustaherukkamousse. Laita herukat ja vesi kattilaan. Kiehauta noin 5 minuuttia, kunnes herukat ovat soseutuneet. Painele siivilän läpi pyreeksi.
- Vispaa vaniljakastike kovaksi vaahdoksi. Laita herukkapyre takaisin kattilaan sokerin ja vegegeelin kanssa. Anna kiehua hiljaa pari minuuttia, ota liedeltä ja anna jäähtyä hieman. Sekoita 1/3 vaniljakastikkeesta mustaherukan kanssa tasaiseksi ja lisää seos lopun vaniljakastikkeen joukkoon varovasti käännellen. Toimi ripeästi, sillä vegegeeli jähmettyy liivatetta nopeammin.
- Kokoa kakku välittömästi irtopohjavuokaan. Leikkaa reunalle halutessasi reunakalvo tai leivinpaperiliuska. Aseta pohjalle kakkulevy ja levitä sen päälle ohut kerros mustaherukkahilloa ja puolet mustaherukkamoussesta. Aseta toinen kerros kakkua, lisää päälle hillo sekä loput moussesta. Aseta päälle viimeinen kakkulevy, siisti puoli ylöspäin. Peitä kelmulla ja anna tekeytyä jääkaapissa pari tuntia, jotta mousse hyytyy.
- Valmista kuorrute. Lämmitä soijavispi kattilassa. Ota liedeltä ja lisää joukkoon paloiteltu suklaa. Sekoita tasaiseksi. Anna jäähtyä hieman ja kaada kakun päälle. Koristele karhunvatukoilla tai muilla marjoilla.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat