Maku

Suklaa-mustaherukkakakku

2 h 5 min
2
0

Suklaa-mustaherukkakakku

Teksti Saara Törmä
Kuvat Mika Haaranen
Tulosta
Mainos

Ainekset (20 palaa)

  • 6 kplmunaa
  • 4 dlsokeria
  • 3 dlvehnäjauhoja
  • 2 1/2 dlkaakaojauhetta
  • 1 rklvaniljasokeria
  • 300 gvoita

Täyte

  • 5 dlmustaherukoita
  • 1 1/2 dlhillosokeria
  • 1/4 dlvettä
  • 1 tlappelsiininkuoriraastetta
  • 1 tlvaniljasokeria

Kostutus

  • 1 dlkahvijuomaa (vahva)

Kuorrutus

  • 1 1/2 dlkuohukermaa
  • 200 gtummaa suklaata
  • 1 rklvoita

Tee näin

2 h 5 min
{
AKTIIVINEN1 h 15 min
PASSIIVINEN50 min

Pingota Ø noin 24 sentin irtopohjavuokaan leivinpaperi. Aseta paperiarkki vuoan pohjalevyn päälle ja kiinnitä rengas paikoilleen niin, että paperi jää pohjan ja renkaan väliin. Ylimääräinen paperi jää vuoan ulkopuolelle.

Kuumenna uuni 200 asteeseen.

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi. Sekoita keskenään kuivat aineet ja siivilöi ne munavaahtoon vuorotellen sulatetun voin kanssa. Sekoita kevyesti nostellen.

Kumoa vuokaan kolmasosa taikinasta ja tasoita. (Mittaamista helpottaa vaaka. Kolmasosa taikinasta painaa noin 400 g.)

Paista kakkupohjaa 10–12 minuuttia. Tarkista kypsyys tikulla. Kakkupohjien on tarkoitus jäädä keskeltä aavistuksen kosteiksi.

Avaa vuoka ja liu’uta pohja papereineen vuoasta. Pingota puhdas leivinpaperi paikalleen, kumoa vuokaan puolet lopusta taikinasta ja paista.

Tee viimeinen pohjalevy samaan tapaan. Jos haluat, voit pakastaa pohjat tässä vaiheessa papereineen.

Tee täyte. Mittaa mustaviinimarjat, hillosokeri, vesi sekä hyvin pestystä appelsiinista raastettu kuori kattilaan. Keitä seosta noin 15 minuuttia, mausta vaniljasokerilla ja jäähdytä. Soseuta hillo halutessasi sauvasekoittajalla.

Kokoa kakku. Kumoa yksi levyistä ylösalaisin tarjoiluvadille ja irrota paperi. Sivele pohjalle kahvia pullasudilla ja levitä levylle puolet mustaherukkahillosta. Kumoa pohjan päälle taas yksi kakkulevy ylösalaisin ja irrota paperi. Kostuta ja levitä väliin loppu hillo. Kumoa päälle viimeinen kakkulevy ja kostuta myös se.

Tee kuorrute. Kuumenna kerma kattilassa ja paloittele joukkoon suklaa. Hämmennä, kunnes suklaa sulaa. Lisää lopuksi voi.

Valuta noin neljäsosa kuorrutteesta mustaherukkakakun pintaan ja levitä se veitsellä. Kaada päälle loppu kuorrute ja tasoita. Anna kuorrutuksen jähmettyä viileässä. Koristele syötävillä kukilla.

Tarjoa suklaa-mustaherukkakakun seurana vaniljavaahtoa ja mansikoita.

•Tämä suklaa-mustaherukkakakku sopii valmistettavaksi gluteenittomana. Vaihda vehnäjauhot gluteenittomaan, vaaleaan jauhoseokseen.

MITÄ PIDIT?
2
Katso myös nämä