Vegaaniset marmeladit sulavat suuhun – näin teet herkkumakeiset itse

24 h 30 min
{
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
24 h
Vegaaniset marmeladit valmistuvat marjoista, sokerista ja agar agarista. Ohjeessa on käytetty karpaloita, mutta marmeladit onnistuvat yhtä lailla tyrnistä tai mustaherukasta.
VE
0
0
Julkaistu: 1.12.2020


Ainekset (35–40 palaa )

  • 300 gkarpaloita
  • 3 dlvettä
  • 4 dlsokeria
  • 1 ½ rkl agar agar -hyytelöimisjauhetta

Pinnalle

  • erikoishienoa sokeria (Siro)
Tulosta

Vegaaniset marmeladit valmistuvat näin:

  1. Kuumenna marjat ja vesi kiehuvaksi ja keitä, kunnes karpalot hiukan pehmenevät. Soseuta marjat. Lisää tarvittaessa vettä niin, että marjasosetta on 4 desilitraa.
  2. Kuumenna kattilassa sose ja sokeri kiehuvaksi, lisää agar agar hyvin sekoittaen. Keitä 2 minuuttia koko ajan sekoittaen.
  3. Kaada marjaseos leivinpaperilla vuorattuun vuokaan (esim. 18 × 18 cm) ja anna jähmettyä kaksi vuorokautta.
  4. Ota pienellä muotilla kuvioita ja kuivata marmeladit leivinpaperilla. Anna kuivua ainakin vuorokausi, mielellään kaksi. Voit vaihtaa välillä paperin. Kierittele marmeladit sokerissa. Jos sokeri liukenee, pinta ei ole vielä riittävän kuiva. Säilytä marmeladit huoneenlämmössä.

Vinkki!

Lisää sokerin sekaan ripaus kanelia. Jos sokeri liukenee marmeladin pintaan, siivilöi hiukan perunajauhoja päälle ja sokeroi uudelleen.
MAINOS - SISÄLTÖ JATKUU MAINOKSEN JÄLKEEN

Kaipaatko lisää makeaita ideoita? Osta Herkkuja ihan kaikille -kirja tästä!

SISÄLTÖ JATKUU
MITÄ PIDIT?
0
Kommentoi »