


Vegaaniset marmeladit sulavat suuhun – näin teet herkkumakeiset itse
24 h 30 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 24 h 0 min
Vegaaniset marmeladit valmistuvat marjoista, sokerista ja agar agarista. Ohjeessa on käytetty karpaloita, mutta marmeladit onnistuvat yhtä lailla tyrnistä tai mustaherukasta.
Reseptin ainekset
35–40 palaa
300 g
karpaloita
3 dl
vettä
4 dl
sokeria
1 ½ rkl
agar agar -hyytelöimisjauhetta
Pinnalle
erikoishienoa sokeria (Siro)
Vegaaniset marmeladit – ohje:
- Kuumenna marjat ja vesi kiehuvaksi ja keitä, kunnes karpalot hiukan pehmenevät. Soseuta marjat. Lisää tarvittaessa vettä niin, että marjasosetta on 4 desilitraa.
- Kuumenna kattilassa sose ja sokeri kiehuvaksi, lisää agar agar hyvin sekoittaen. Keitä 2 minuuttia koko ajan sekoittaen.
- Kaada marjaseos leivinpaperilla vuorattuun vuokaan (esim. 18 × 18 cm) ja anna jähmettyä kaksi vuorokautta.
- Ota pienellä muotilla kuvioita ja kuivata marmeladit leivinpaperilla. Anna kuivua ainakin vuorokausi, mielellään kaksi. Voit vaihtaa välillä paperin. Kierittele marmeladit sokerissa. Jos sokeri liukenee, pinta ei ole vielä riittävän kuiva. Säilytä marmeladit huoneenlämmössä.
Vinkki!
Lisää sokerin sekaan ripaus kanelia. Jos sokeri liukenee marmeladin pintaan, siivilöi hiukan perunajauhoja päälle ja sokeroi uudelleen.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat